Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozvedená Meg Altmanová a její dvanáctiletá dcera Sarah se nastěhují do luxusního newyorského domu, jehož zvláštností je tajná místnost, kterou si nechal vybudovat jako nedobytný úkryt předchozí majitel. Hned první noc vnikne střechou do domu černoch Burnham a vpustí do domu komplice Juniora, jenž si neplánovaně přivedl posilu, ozbrojeného Raoula. Meg se náhodou probudí a zjistí, že v domě jsou lupiči. Podaří se jí vzbudit dceru a zavřít se s ní v úkrytu dřív, než je lupiči chytí. Netuší, že to, co chtějí, je ukryto právě v nedobytné místnosti. Lupiči začnou hledat způsob, jak se dostat dovnitř. Zatímco se Burnham dohaduje s komplici, Meg se odváží opustit úkryt, vydá se do ložnice pro mobil. V úkrytu však není signál. Meg se podaří napojit na pevnou linku, policie má však obsazeno, a tak jediný, komu se jí podaří zavolat, je bývalý manžel. Sarah se udělá špatně. Je diabetička a léky zůstaly venku. Meg marně hledá v zásobách cukr. Situace se vyhrocuje i venku. Junior se pohádá s Raoulem, který ho chladnokrevně zastřelí. Když se náhle ve dveřích objeví Megin manžel Stephen, Raoul ho zmlátí, a pak vyhrožuje Meg, že ho zabije, pokud neotevře. Sarah dostane záchvat a Meg se vydá ven pro inzulínovou injekci. Burnham s Raoulem se konečně dostanou do úkrytu. Meg zůstane venku a souhlasí, že nezavolá policii, pokud lupiči dají její dceři okamžitě injekci. Zatímco Burnham se věnuje otevírání sejfu, oba sledují na monitoru Meg, jak se snaží přesvědčit policii, že vše je v pořádku. Potom se začne připravovat k boji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (761)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Naprosto klasický hollywoodský námět podaný výborným režisérem. Tři zlodějíčci...hodný, zlý a třetí naprosto hloupý. Na druhé straně odvážná žena chránící své dítě. Od začátku je jasné jak to dopadne, i když film udržuje člověka stále v napětí, že by to přece jen mohlo dopadnout jinak. Ale žádné překvapení se nekoná. Jistojistě však zaujmou dlouhé záběry, kdy kamera prochází celým domem, zdmi, stropy a dveřmi, jakoby bez jediného střihu. Počítače prostě dnes svedou mnohé. Když tento snímek srovnám s ostatními, které jsem od Davida Finchera viděl, tak je to opravdu slabší, pro mě osobně místy trochu nudné. 60 % je tak akorát dost, né-li moc. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Matka s dcerou se dobrovolně zavřou do nedobytné ocelové krabičky. Tři neočekávaní návštěvníci by si zase rádi udělali exkurzi po tomto úkrytu a vybrali ze sejfu finance po předchozím majiteli domu dříve, než budou v dědickém řízení přiřknuty někomu jinému. Kluci prostě chtějí dovnitř, holky chtějí nepoškozené ven, napětí se mísí s náhodami, logickými nesmysly a lehce předvídatelnými scénami, což nezakryje ani Fincherova kamerová onanie. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Úkryt je vskutku povedený thriller, kterému toho nelze moc vytýkat. Originální děj, najde se i kladná stránka v některých záporných postavách, kladné postavy nejsou žádní hrdinové, ale obyčejní lidé - žena a dcera - což dodává na poutavosti, policisté zde nejsou vykresleni jako blbci bez fantazie, atmosféra je docela hutná a závěr uspokojivý. Kéž by této kvality dosahovaly všechny thrillery! :) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Režie Davida Finchera je dokonalá, o tom žádných pochyb, když k tomu přidáme ještě působivou kameru a výbornou Jodie Foster (která, přestože hrála spíše obyčejnou ženu středního věku, působila nečekaně sexy), nemůže vyjít nic jiného, než pětihvězdičkový nářez, ne? Bohužel může, trnem v oku, díky kterému jsem musel jednu hvězdičku ubrat, mi bylo pár dírek ve scénáři. Ačkoliv zloději znali přesnou konstrukci úkrytu, nenapadlo je rozbít kamery, zatímco prostou housewife to napadlo hned? Mno a pak taky ta scénka, kdy Jodie odmítla pomoc policie, přestože stačilo mrknout. Nevím, nevím... Takže celkově jde "pouze" o čtyřhvězdičkový nářez :) 8/10 ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Fincherova thrillerová pecka, která se mi líbí ještě více, než ostatní jeho filmy. Skvěle hrající Jodie Fosterová s dcerou se schovávají v panikárně - opevněném úkrytu v megadomě, kde se zrovna nastěhovaly, a brání se proti vpádu tří lupičů. Forest Whitaker má z nich jasně nejlepší herecký projev i charisma, a nakonec i charakter. Trailer: http://www.csfd.cz/film/2670-ukryt-panic-room/videa/# ()

Galerie (106)

Zajímavosti (20)

  • Pro roli Meg Altman byla původně vybrána Nicole Kidman, ale pouhých osm dní před začátkem natáčení si poranila koleno. Role byla narychlo nabídnuta Jodie Foster, která měla na přípravu pouhý týden. (Kulmon)

Reklama

Reklama