Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (440)

plakát

Arn (2007) 

Jenom velmi málo chybí k dokonalosti tohohle nedoceněného snímku. Vše je tak dokonale zvládnuto, že musím dát plný počet, ale přesto se nemůžu ubránit pocitu, že tomu něco chybí. Každopádně film jaký se v Evropě nenatočil už spoustu let. Megavýpravné hrdinské romantické drama s náboženskými prvky, díky Bohu za to.

plakát

Arrietty ze světa půjčovníčků (2010) 

Rozhodně to není tak kulervoucí, jako některá díla pana Miyazakiho. Poctivá režie, zvláště pak hudba a animace se přesto i v tak jednoduchém příběhu odmění podívanou, kterou by neměl minout žádný fanda japonské animace. Každopádně moje úcta patří za hospodaření s časem. Po shlédnutí jsem pořád nechápal, kam se při tak zdánlivě primitivním příběhu podělo těch devadesát minut? Přitom jsem se ani vteřinu nenudil ... pořád bylo na co koukat.

plakát

Arthur a Minimojové (2006) 

Příjemně překvapující animák od našeho hrdiny Luca Bessona. Není to sice žádný převrat, ale kouká se na to dobře a je to dost ulítlé na to, abych tomu dal 4*.

plakát

Asterix a Obelix (1999) 

Rozhodně nejlepší z hraných Asterixů. Herci tu ještě opravdu hrají a kulisy nevypadají jako z obyváku. Za silně nadprůměrný český dabing přidávám pátou hvězdu.

plakát

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru (2018) 

Někde tu zaznělo, že tam nebyli žádní dobří římané... To je přece podstata Asterixe, že všichni římané jsou špatní :). Na můj vkus se nový animák bere pořád ještě příliš vážně oproti klasickým dílům. Ale jinak situační humor a animace na jedničku.

plakát

Asterix a Vikingové (2006) 

Kdyby neexistoval film Asterix dobývá Ameriku, tak by byla nejhorší příčka volná jen pro tento snímek. Nechcu tu podrývat práci animátorů, ani skladatele hudby. Animace je skvělá, hudba je velkolepá. Až jsem tak nějak zapoměl se u toho bavit. Takový Asterix nikdy nebyl. Být to jiný film s jiným názvem a jinýma ústředníma postavama tak dám 4 *, ale jsem naštvaný a zklamaný a jdu si pustit Dvanáct úkolů pro Asterixe, což je film dost odlišný.

plakát

Asterix: Sídliště bohů (2014) 

Asi nejlepší z "moderních" Asterixů (ještě sympatizuji s hranou verzí z roku 1999). Poměrně ztřeštěné, ale přece jen to není Asterix. Spíše dobře zpracovaná předloha, než návrat k specifickému stylu humoru Goscinnyho a Uderzeho.

plakát

Avatar (2009) 

Mega nabušená hitovka s výborným zpracováním, hudbou atd, kde ale příběh pokulhává. Není to ale nakonec to, co lidi všude chtějí? Musím uznat, že ty dvě a půl hodiny utekly jako voda, ale na plný počet to vážně není. Jinak co se mi opravdu líbilo je ekologické poselství. Navzdory od některých nejmenovaných českých filmových kritiků, mi nehýbe žlučí, když se někdo snaží srozumitelným způsobem lidstvu zdělit že jsme na tom s ekologií opravdu špatně. Se standardním tupcem (tj divákem) to určitě zahýbe víc, než deset dokumentů od National Geografic.

plakát

Azumi (2003) 

V dnešní době je filmů, kde se záporňák odočí o 360° a hlava mu zůstane s překvapeným výrazem na místě, pomálu. Okázalé :D

plakát

Barbar Conan (1982) 

Hudba skvělá, film opravdu barbarsky zrežírovaný, Milius by se měl stydět za to, co Poledourisovi provedl.