Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (86)

plakát

Gymkhana Four: The Hollywood Megamercial (2011) 

No dobře, už to možná bylo, co se všech těch efektů týče, trochu přestřelený, ale pořád to stálo za to. A trik s opičákem na štaflích je podle mě ze všeho, co se doteď v Gymkhana videích objevilo, nejlepší.

plakát

Kravaťáci (2011) (seriál) 

Když pominu úvodní znělku, na kterou jsem si musel chvíli zvykat, tak mi Suits sedí líp, než Harveymu jeho na míru šité obleky. Skvěle napsané dialogy, úžasné postavy (miluju Donnu) a herci, kteří se pro své role snad narodili. Suits vás chytnou a nepustí, ať už se jedná o první řadu, kdy bez nějaké hlavní dějové linky sledujeme, jak na pozadí jednotlivých kauz probíhají vzájemné interakce a vyvíjí se vztahy mezi postavami, nebo o řadu druhou, jejímž ústředním motivem je boj o moc ve firmě.

plakát

Rychle a zběsile 5 (2011) 

Ne že bych byl příznivce nějakého moralizování a bědování nad vším tím hnusným násilím ve filmech, ale tady mi to prostě nedá. Hlavní motivací jedné z hrdinek byla smrt manžela, obyčejného policisty, který přišel ve službě o život. Tak by mě jen zajímalo, kolik dalších podobných manželek obyčejných policistů zůstalo po té závěrečné šílené honičce taky bez manžela. Ale jinak, film jako celek, proč ne. Je to akční, přetékající testosteronem, s od první minuty očekávatelným sluníčkovým happy-endem a především, je to rychlé a zběsilé. Vytuněný auta se prohání po Riu, The Rock si dává o držky s Vinem Diselem a půlka města skončí v troskách a já bych pěkně kecal, kdybych tvrdil že jsem si to neužil.

plakát

Speciální jednotka (2011) 

Skvěle natočené akční scény a... a to je vlastně všechno. Scénář je prošpikován nelogičnostmi odshora dolů a akční scény jsou možná natočeny skvěle, ale rambo styl, kterým parta Francouzů s nekonečnými zásobníky a bez jakéhokoliv krytí vystřílí polovinu všech Tálibánců v Pákistánu, na mě v jinak seriózně se tvářícím snímku působí výsměch inteligenci diváka. Stejně tak většina okamžiků, které ve mě měli vyvolat nějaké emoce, mě nechala naprosto chladným. Čistě pocitově tomu hodím tři hvězdy, ačkoliv když nad tím jen trošku zapřemýšlím, není mi moc jasné za co. Jdu si pustit Černýho jestřába.

plakát

Templář (2011) 

Na zajímavém a poměrně neokoukaném námětu postavená béčková rubačka, průměrná snad ve všech myslitelných ohledech, Akorát krve a usekaných končetin bylo naprůměrně. 120 minut však uteklo překvapivě rychle a nemůžu říct, že bych se nebavil.

plakát

X-Men: První třída (2011) 

X-Meni patří k mé nejoblíbenější filmové sérii od Marvela a First Class stojí jenoznačně na vrcholu této celkově povedené série. McAvoy a Fassbender jsou absolutní castingová výhra a já si nemohl pomoct, ale snad z každé vteřiny, kdy ti dva byli spolu na plátně, na mě úplně dýchala osudovost jejich vzájemného vztahu. Ale i všichni ostatní herci, scénář, kamera, vlastně cokoliv si vymyslíte, v tomto filmu je to na výbornou.

plakát

Zátah: Vykoupení (2011) 

Sice ne dokonalé, ale po chvilce rozmýšlení (rozuměj vydýchávání se a vstřebávání té mohutné dávky adrenalinu) nakonec těch pět hvězd dám. Jediné dvě výtky směřují k takovému lehce nevýraznému, až nijakému konci, a k ultimátní závěrečné bitce, u níž jsem se ke konci nemohl ubránit dojmu, že je přecejen až trochu moc zdlouhavá a recykluje vše už v předešlých minutách viděné. Jinak se ale jedná o totální meganářez, plný zběsile natočené a sestříhané, ale přitom dokonale přehledné, intenzivní a enormně brutální akce s neskutečnou a nápaditou choreografií.

plakát

Bez soucitu (2010) 

Předpokládám, že podobnou vázu plnou koksu, jakou sebou ústřední dvojka během filmu tahá, si před a během natáčení dali scénáristi, kameramani, střihači a nakonec i sám režisér. Jiný vysvětlení pro tenhle šílenej (a šíleně debilní) film fakt nemám.

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Příběh je na tom zhruba stejně, jako scénáře filmů, jimž Stallone tímto svým režijním počinem chtěl vzdát hold - je to děsná blbost. Jenže o ten tady opravdu nejde. Parádní herecké složení (jako mnoho dalších mě dostala především scéna v kostele - Sly, Bruce Willis a Arnold Schwarzenegger) a výkony a spousta opravdu skvělé a oku lahodící akce, ať už se jedná o přestřelky, nebo o pěstní souboje, plné různých opravdu parádních prvků. Stallone na stará kolena ukazuje, že nebude až tak špatný režisér. Na jednu stranu byla škoda, že vedlější postavy nebyly více rozpracované, aby o nich člověk věděl alespoň něco, jenže na druhou stranu by tím zřejmě utrpělo takhle poměrně svižně nastavené tempo a většina by tu teď nadávala, jak se pořád jen žvaní a málo se střílí. Dlouho sem váhal jestli za 4 nebo 5, ale scéna v kostele a rychlopalná brokovnice mi nakonec nedali jinou možnost.

plakát

Králova řeč (2010) 

Chvíli to trvalo, než si ke mě film našel cestu, zpočátku na mě působil tak nějak chladně a odtažitě. Někdy od druhé poloviny už mě měl pevně ve své moci, i když svým způsobem chladně na mě působila Králova řeč po celou dobu. Všichni herci byli úžasní, mám pocit jako by jim ty role snad musely být šity na míru. Colin Firth a Geoffrey Rush táhnou film neskutečným způsobem, ale nikdo z dalších nezůstává nijak pozadu, H. B. Carter jsem si zamiloval snad v první minutě a s každým dalším záběrem mě dostával ještě víc a víc. Závěrečná řeč je svým způsobem skutečně monumentální, ale nemůžu si pomoct, nejlepší scéna podle mě stejně byla, když ke konci filmu přišla Myrtle domů dřív než měla.