Reklama

Reklama

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (1 738)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že přijet do kina na FF jednadvojkou Golfem, není příliš důstojné, nicméně po shlédnutí jsem odjížděl minimálně Panterem GTSkem. Po dlouhé době jsem absolvoval projekci, kterou jsem si maximálně vychutnal a užil, protože všechno, co jsem viděl, bylo hrozně příjemný. Prostředí, dynamika, herci, postavy, akce, hudba, prostě všechno. Zapadlo to do sebe jako jedno velké soukolí a neskutečně hravě se to hrnulo kupředu. Opravdu mi to chvílemi připadalo jako nějaká hra pro děti, kterou hrají dospělí chlapi a přitom si to dokonale užívají. Nálada po skončení filmu perfektní, chcete v autorádiu naladit Dona Omara a sešlápnout plyn skrz podlahu. Justin Lin se vytáhnul tak vysoko, že skoro hledí Kristu Spasiteli z Corcovada do očí, předvedl špičkovou akci, výborné tempo filmu, se kterým skvěle pracuje a poskládal bezvadnou partu lidí. Tahákem filmu budiž určitě bitka kategorie 105kg+ mezi The Rockem a Vin Dieselem. Zapomeňte na fighty Jackie Chan vs Jet-li nebo Jean Claude van Damme vs Dolph Lundgren... tady totiž Rio de Janeirem proletí tornádo, které úřady už pohotově nazvaly Kamennej nafťák, o síle 5 na Fujitově stupnici, které za sebou zanechává rozbořené zdi, vysklená okna a díry v zemi. The Rockova tlapa je asi o dva centimetry větší než součet obvodů pasu všech slečen v řadě E, kde jsme seděli, a Vin za ním zůstává asi o půl centimetru. No prostě boží rubačka těžkotonážních endo-mezomorfů. Závěrečnou pointu jsem samozřejmě neprokouknul, ale mám rád, když se mi to ve flashbacku osvětlí, pak se Rock zazubí, nastoupí chytlavá hudba a máte pocit, že jste v jiným světě. Supr, supr, supr, parádní zážitek! 125 miliónů dolarů(rozpočet)/626 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/188 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Zatím jediný díl, který se shoduje a může hrdě nosit název filmu „Rychle a zběsile“, protože tak dynamické, přehledné a zběsilé akční sekvence s eye-candy momenty v předchozích dílech jen tak nenajdete. Jako obrovské plus zde vidím obsazení Dwayne Johnsona, který je s bradkou a kolenem na hlavě strašně cool… (na plátně je neuvěřitelně obrovský, skoro to vypadá, jako by měl na rukách nohy). Jsem rád, že se režisér Justin Lin každým dílem zlepšuje a od dokonalosti tomu chybí snad jen promakanější příběhová linka, ale i tak se zatím jedná o nejlepší letošní akční výplach, mé hodnocení 4,5 hvězdičky… „And above all else, we don’t ever… EVER, let them get into cars.“ PS: nezapomeňte vydržet, čeká vás ještě závěrečná potitulková scéna… ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Esence demence? Nepochybně, ale nesmí se zapomenout dodat jak moc béčkově zábavné machistické demence:) Vynechal jsem prostřední tři díly, a jak to tak vypadá, dobře jsem udělal. Kádr mezitím vyspěl a z přehlídky auťáků a nulových hereckých výkonů jakž takž to držících pohromadě, aby to mohlo být vydáváno za film, se stalo plnohodnotné akční béčko v tom nejlepším smyslu slova. Aneb značka ideál do situace "pojďme si na závěr fajnové letní grilovačky pustit nějaký cool prostoduchý snímek, kde nefungují žádné zákony známého vesmíru":) Sice mě daleko víc bavilo sledovat půvabné trio Brewster-Pataky-Gadot než uvadající floutkovský šarm pana Walkera a obří bradu The Rocka nebo poslouchat, kdo z hřebců v tričkách/tílkách má hlubší hlas, napumpovanější bicepsy a výhrůžnější ksicht (o "nezbytných" "vtipných" negros a latinos v týmu radši nemluvím), přičemž právě panstvo je v záběru nejčastěji, ale i tak jsem rád, že ta jízda měla lehce přes dvě hodiny. Trochu znepokojivý je fakt, že některé věci se už berou hopem mimo záběr, protože "je přece jasné, kdo má tady největšího karbonového ptáka", a drtivá většina se toho děje tak, že z toho přímo trčí nadpis "je to jen proto, že jsem to tak napsal, a napsal jsem to tak proto, aby to mohlo být ještě víc hustonářezový". Ale - ještě jednou a naposledy - i tak jsem se opravdu dobře pobavil, a že ze mě dělají totálního debila si pomyslel jenom ve scéně "nejostřílenější americký headhunter si to přihasí doprostřed srazu větších a menších tunerských hajzlíků z favel a je děsně překvapený, že ho obklíčí stopadesátšest střelných zbraní". Takže proč ne, rozhodně to vysoko ční nad prvním dílem a o dost přečuhuje i nad takovými 60 Sekundami. A že se zbytečně rozkecávám o něčem, co šlo napsat hned? Nepochybně, ale tak to máte s celým tímhle filmem;) 80% ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Ať si ze mě nikdo nedělá prdel, že se tohle líbí takovýmu množství lidí. Ok, beru, že je to těžce nenáročný žánr, kde si stačí rozdělat pytlík chipsů, sednout na zadek a ostatní přijde samo. U mě to bylo taky nějak podobně, pak ale na řadu přišla ta ubohost s mnohatunovým trezorem, kterej táhnou zapřaženej za autama a DVD letělo z přehrávače. Opravdu většině z vás stačí tak málo, aby se film zalíbil? ()

Dellamorte

všechny recenze uživatele

" Birthday Brunch ( Elm Park INN) " áno N.Y - to bolo miesto , kde som zvíťazila pokec ( vďaka Marcovi ) , podpis( žiadna počmáraná autogramiáda ) a skoro aj tattoo od značky Vin Diesel. Je to boží chlapík - maxim voice !. Žiaden drsoň a nemá 2j , ale 3j bradu - je to pašák. Sympaťák ktorý Ťa ako bývalý vyhadzovač proste nevyhodí (ak ho nepoprosíš , alebo sa nepokúsiš učesať mu plešinku ). Walker ( zatiaľ ho nestíham ) rokmi nadobúda akurátny sexeappeal. Rock ( pravdepodobne nedostihnuteľný - zatiaľ ) urobil dobre , že opustil wrest a skočil do filmovej arény.Tak práve táto 3ka spáchala letné kino, v ktorom " SPEED BOYS "nevideli " BAD BOYS " ani vo vytunovanom spetnom zrkadle. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (50)

  • Vin Diesel (Dominic) za svoji roli dostal honorář 15 milionů amerických dolarů. Navíc má jako producent i podíl ze zisku. (Coldrex)

Související novinky

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

09.05.2014

Akční série Smrtonosná zbraň patří vedle Smrtonosných pastí nebo Mizerů k základům žánru. Její čtvrtý díl jsme viděli v roce 1998 a od té doby si detektivové Riggs a Murtaugh užívají zasloužený… (více)

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama