Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (42)

plakát

Sia - The Greatest (2016) (hudební videoklip) 

Sia je jednou z nejlepších skladatelek popularní hudby dnešní doby, spojit song The Greatest s klipem reflektujicím neštěstí a útok proti LBGT v New Orleans byl užasný a dojemný tah, klip má hloubku a smysl, nemám slov.

plakát

Polednice (2016) 

Film jako celek neni zase takový průser, skvělá hudba, zajímavá atmosféra, působivá práce kamery ... Problém je v nedomyšleném přiběhu, amaterském scénáři a nedostatečném dětském talentu - pokud chcete stavět příběh na vztahu matky a dcery, hold je nutné sehnat děstskou herečku, která to bude umět opravdu zahrát bez toho aby byl prkenná, bohužel Aně nestačí ani z poloviny. Z Lipowské hold žádná Dakota nebude a čeká ji kariéra max ve splaškových seriálech tv. Hovna a ostatních.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Nové hvězdne války jsou pro mě jedním velkým zklamáním. Děj předvídatelný, charaktery plytké a nezajímavé, herecké obsazení až smutně neuspokojivé - raději bych koukal do kočičího zadku než na Adama Drivera (štěstí, že většinu filmu nosí masku). Rasově diverzitní stormtrooper byl pro mě naprosto zbytečná a nelogická postava. Dějově je to víceméně pořád to samé, takže nelze hodnotit (dějová kopie epizody 4). Za mě dvě hvězdy za Daisey Riddley a osvěžující staré obsazení. Ovšem na druhém dílu, tedy vlastně na osmém, mě v kině nikdo neuvidí.

plakát

Misery nechce zemřít (1990) 

Misery je užasná záležitost ... i když bych si tu nálepku horor asi odpustil, dnes už si pod tímto pojmem představujeme něco uplně jiného. Podle mě tedy klasika thriller od krále Kinga, která představuje úžasné zpracování postav, které nikdy nepřestanu obdivovat. Konkrétně o tomhle filmu jsem si hned od začátku nebyl jistý, co si vlastně myslet. Annie byla sice bláznivá, ale zároveň jsem měl neutuchající potřebu myslet na to, že zase tak špatná nebyla a že se u ní Paul měl vlastně docela dobře. Pokud tedy vypustíme ten závěr s revolverem a mrtvým šerifem. Člověk by si vlastně mohl říci, že ten Paul byl trochu nevděčný, vzhledem k tomu, že mu zachránila život. No, ale to jsou jen moje takové počáteční úvahy. Velice oceňuji výkon, spíše životní výkon Kathy Bates - Oscar je určitě zasloužený. Když se tak nad tím zamýšlím trochu mě mrzí, že Stephenovi Kingovi už je skoro sedmdesát a říkám si, kolik skvělých povídek a novel ještě stačí napsat. Za mě maximální počet, jsem spokojen.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) odpad!

Když jsem se chtěl na 50 odstínů kouknou poprvé, rozhodoval jsem se tehdy mezi tím jestli si pustím je nebo Legendu o Mulan. Ou je, Mulan to vyhrála protože i kde jaká disneyovka má větší hloubku než tahle konzumní blitka. Nicméně k tomu až později. Takže Mulan jsem shlédnul, ale co dál? No nakonec jsem si pustil i ty Odstíny a lituji každou promrhanou sekundu, kterou jsem nad tím strávil. Děj je plytký a oproti knize nezůstava místo pro fantazii. Takže celé dvě hodiny koukáte na asympatickou ošklivku, která je sice studentkou vysokou školy, ale tak trochu neemancipivaně se klidně nechá zmrskat a svázat. No nechápu co vidí na Dakotě? V čem je výjimečná? Hezká ani sexy neni. No vidim to na filmovou protekci, je přeci dcera Melanie Gryfith. Pak tu máme jejího hereckeho kolegu, který má ve své repertoáru jen jediný výraz na obličeji, protože za celý film jaem neviděl, že by se tvářil jinak. Kam se poděly všechny talenty? Ovšem nejhorší na tomto snímku je jeho konzumnost. Prostě čistě a nefalšovaně krmí ovce hovnama a nutí je si myslet, že je to prvotřídni kvalita. Já s davem nepůjdu a mám li to porovnat s Nymfomankou, pché to se ani nedá. No škoda slov, odpadov.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Hobit: Bitva pěti armád, nejočekávanější film a zároveň pro mě největší zklamání tohoto roku. Začátek ještě zdárně navazuje na úspěch Šmakovi dračí pouště, ale pak nastává kámen úrazu. Hlavní dějova linie neví čeho se chytit a tak sledujeme jen nesourodé, krátké a nic neříkající útržky děje. V půlce filmu mi to ještě tak nevadilo, ale při závěrečné bitvě už mi nezbývalo nic jiného než se smát. A to paradoxy a nesmysly z hlediska času radši vůbec nerozmazávám (51 letý Bilbo? Legolas má hledat "chodce" 20 let před tím než se vůbec mohl narodit?). Ano, je to nejspíš poslední příběh ze Středozemě a já to plně beru a proto je mé hodnocení spíše kladné, ale nebudu nadhodnocovat jen kvůli nálepce "Peter Jackson a Hobit" a myslím si, že nad tím by se měl zamyslet každý a hodnotit s rozumem. Nebudu to dál rozpitvávat slabších 5/10 = nic moc mě to nenadchlo a mrzí mě to, čekal jsem víc :-/

plakát

Mechanický pomeranč (1971) 

Typický Kubrick ... tíživý, melodramatický a osudový ... v případě mechanického pomeranče "oko za oko, zub za zub" a násilí opět plodí jenom násilí a tak se nelze divit tomu, že osud hlavního hrdiny je takový jaký je ... herecké výkony či samotný příběh jde v tomto dílku ovšem stranou a tak se opět musíme zaměřit na excelentní hudbu, tíživou atmosféru a neobyčejné dialogy s geniální prací střihařů ... za mě 5 hvězd :-)

plakát

Show Ellen DeGeneresové (2003) (pořad) 

Ellen DeGeneres je jedna z nejvtipnějších hostitelek amerických talk show jakou jsem kdy viděl. Osobnosti jako Larry King nebo Jimmy Kimmel sice nejsou uplně nejhorší, ale v porovnání s Ellen show jsou opravdu nuda. Ellen má přesně ten tip humoru, který ZBOŽŇUJU, stále koukám na videa, sleduju twitter i facebook a bavím se. Děkuji moc ED!

plakát

Psycho (1960) 

V dnešní době už spíše úsměvný a pro mnohé nic neříkající horor. Opak je ovšem skutečností a originální hitchcockovo Psycho považuji, alespoň já, za jeden z nejlepší hororů vůbec. Původní, tíživé a gradující - to jsou jen některé z kvalit, které dle mého názoru tento snímek má. Janet Leigh a Anthony Perkins jsou nezapomenutelní. Skvělá je i práce kamery, kterou bych na přelom 60. a 70. let považoval za velmi inovující, hravou a strhující. Hudba, která je ve snímku užita dělá 80% samotné tíživé atmosféry, která Vám při nejmenším vyvolá nepřijemný pocit a mrazení v zádech. A samotný závěr filmu, včetně závěrečných vysvětlujících dialogů a psycho pohledu Normana Batse považuji za samotný vrchol celého díla, po kterém rozhodně nezůstanu chladným a se stejným zaujetím se na něj rád podívám znovu. Alfred Hitchcock král hororu!

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

"I am Groot. I AM GROOT. I am Groot! I am GROOT? I am Groot. I am Groot. I AM GROOT. I am Groot! I am GROOT? I am Groot. I am Groot. I AM GROOT. I am Groot! I am GROOT? I am Groot. I am Groot. I AM GROOT. I am Groot! I am GROOT? I am Groot. I am Groot. I AM GROOT. I am Groot! I am GROOT? I am Groot. I am Groot. I AM GROOT. I am Groot! I am GROOT? I am Groot." V překladu: ... Parádní snímek, který zaujme skvělými efekty, nepředvídatelnými zvraty, dechberoucí hudbou a skvělými hlavními postavami, které mě osobně přirostli k srdci více než např. u Avangers. ALE! Samotná zápletka se dá strávit, i když v některých částech je děj zbytečně natahován a naopak v jiných zbytečně zkrácen. Všechno běží jak má, až se dostanete ke konci a chce se vám smát nad až přehnaným závěrem, kdy ona hlavní sqadra porazí záporáka silou svého přátelství, ducha? To je asi tak jediné co bych bral negativně :-). Glenn Close byla příjemná, John C. Reilly se tvářil tak jako, že by lidi měli volat "Sláva J. C. Reilly je ve filmu, bude sranda." poslední dobou je onen pán zábavný asi jako moje babička s rakovinou. Celkově ale hodnotím velmi kladně a těším se na dašlí pokračování! Vřele doporučuji