Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (118)

plakát

Svatá Klára (1996) 

I když inspirováno Kohoutovou knihou a příběhu se drží, je to úplně jiné. Film je surový s velice zvláštní a temnou atmosférou industriálního města s bizarními obyvateli, kteří jsou silně demoralizovaní. Na rozdíl od knihy bych to vůbec nenazvala komedií. Film je ke konci trochu slabší, ale působivý stejně jako před lety, kdy jsem ho viděla poprvé.

plakát

Motýlek (1973) 

Motýlka jsem viděla kdysi a líbil se mi hodně, ale zapomněla jsem... Teď jsem si přečetla knížku a bez delší prodlevy ho shlédla znovu a jako žádná velká sláva mi to už nepřišlo. V knížce je postava Motýlka přehnaná a ve filmu je Motýlek naopak úplně nezajímavý. Steve McQueen, kterého zde většina adoruje, mi přišel chvílemi až směšný. Jak už zde někdo napsal (komentář nemohu najít), také jsem čekala silného mladého muže, a ne bělovlasého starce nad hrobem, který vypadá, že trpí demencí. Ať už byla knížka přepracována jak chtěla, tu sílu zdravého mladého muže s jasnou myslí, mu tvůrci měli nechat. Z předlohy se dalo rozhodně vytěžit víc. P.S. Komentář ke knize v deníčku a na databázi knih.

plakát

Český žurnál - Dělníci bulváru (2014) (epizoda) 

Nevím, no… sám Klusák na mě působí jako pokrytec. Stupidními otázkami o revoluci a vytváření hodnot se nám snaží dokázat, že on je dobro a oni jsou zlo? Myslí si, že se v nich snad hne svědomí a přejdou na druhou stranu? Blbost… o nic takového mu nejde a taky je to totální nesmysl. Hraje si na něco stejně jako ta éterická holčina s kytkou ve vlasech – na něco lepšího. Novotnému, který podle mě rozhodně není žádný idiot, akorát udělal další reklamu, která začíná už textem distributora. Je to smutné, ale lidi tohle chtějí a když to nebude dělat on, bude to dělat jiný prasák a na tom se nic nezmění. Stejně jako lidi budou stále závidět (nepřát) sousedovi, že je na tom líp, tak si rádi přečtou, že ti „nahoře“, mají život na hovno. Nelíbí se mi bulvár a přijde mi totálně ujetý ten jejich svět celebrit. Může mě štvát, že to zajímá tolik lidí, ale je to jen jejich volba, stejně jako je Novotného volba dělat to, co dělá. Je pravda, že třeba Bartošové je mi vyloženě líto, ale jediné, co pro to můžu udělat já, je se o to nezajímat a neklikat. Zajímavé komentáře: Šakal, Mikei, Oktavianus

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Obsahuje spoilery! Na začátku mě seriál bavil hodně, přišel mi originální a vtipný, jenže pak to bylo stále dokola, dokola, dokola a dokola a sledovala jsem ho už jen ze setrvačnosti, s minimální nadějí, že se někdy dozvím, kdo je to ta matka. Pak přišlo x dílů, kde se Marshall s Lilly snaží o dítě, nejde to, stále to řeší, bla, bla, bla- vtipné mi to nepřišlo ani kdysi v Přátelích. Poslední kapka pro mě byla smrt Marhallova táty- po tomhle díle jsem HIMYM přestala sledovat úplně. Mám ráda komediální seriály, klidně můžou být nasáklé romantikou, ale koukám na ně, abych si u nich odpočinula, odreagovala se a ne, abych se cítila pod psa. Takže jsem si řekla, že tohle už nikdy... Nakonec se ale i ke mně doneslo, že matka už je na světě a seriál konečně skončil. Matku jsem si hned vygooglila- typově dost podobná Lilly, takže žádná sláva. Rozhodla jsem se ale kouknout na poslední sérii- tu jsem nakonec nezvládla, protože to opět byly samé srdceryvné scény a vtip nula nula nic, takže jen závěrečný dvojitý díl- a tam se mi matka líbila- hezká, pozitivní holka, co v sobě vážně něco má. Ale jinak ten konec? Opět citová vydíračka, Lilly furt řve, vtip nikde a matka zemře (!), aby se konečně spojil páreček Ted a Robin... ach jo, mít to tři až čtyři série a skončit s grácií, tak o.k., ale takhle? Bída s nouzí... 45%

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Ať to budu brát jako životopisný snímek, komedii nebo třeba všechno dohromady, jsou tři hodiny vážně přepálený. Mám ráda komedie, sprosťárny mi nevadí a nebudu pokrytec- někteří podvodníci ve filmech podle skutečnosti jsou mi sympatičtí (Chyť mě, když to dokážeš)... tady jsem se sice párkrát zasmála, ale když to vezmu jako celek, neshledávám na tom vtipného nic a ponaučení nebo nějakou hlubší myšlenku tady člověk vůbec nenajde. K čemu to tedy je? Film pro mě bez významu. Vlk z Wall Street jsou vtipně natočení Šmejdi v megalomanském Holywoodském stylu, u kterých se baví celý svět (stejně tak by to mohlo být třeba o politicích)- film o totálně pokřivených lidech, kteří nevidí dál než na špičku svého nosu.

plakát

Enderova hra (2013) 

Pěkně udělané, v pohodě herci, ale je to prostě takový těžko uvěřitelný čajíček pro děti. P.S.: Knížku jsem nečetla.

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

1. série- 75% Slušný rozjezd, i když hned na začátku jsem se trochu zalekla, že to bude na můj vkus moc velké maso (dvojčata ve sklepě), ale bylo to v pohodě. I když sama večer bych na to asi nekoukala ;o) Chytlavý děj, originální myšlenka, příjemné herecké výkony, ke konci s odkrýváním jednotlivých postav ztrácí bohužel na strašidelnosti, ale dobrá pointa nakonec. 2. série- 85% Skvělá atmosféra v prostředí psychiatrické léčebny, napínavé od začátku do konce, opět skvěle vykreslené postavy a výborné herecké výkony. Trochu ujetější než jednička. Jessica Lange je úžasná! 3. Série- 75% Slabší začátek, dobrý vývoj, slabší konec. Herci opět výborní. Oproti předešlým sériím vůbec ne strašidelné, o něco víc krvavé a nechutné, ale zároveň vtipné, celkově hodně ženské, oživováním lehce překombinované, ale stejně jako předešlé série vyvolávající závislost :o) Těším se na další série!

plakát

Návrat Sherlocka Holmese (1986) (seriál) 

Od nynějška je Jeremy Brett můj pravý Sherlock Holmes- jsem jím úplně unešená! V Šesti napoleonech mě dostal svým výkonem vyloženě do kolen. V minulém roce mě strhnul nový Sherlock, ale po shlédnutí tohoto seriálu už mě jeho nové díly ani nelákají a v porovnání s Brettem mi přijde až lehce směšný, což mě trochu mrzí… Tady si člověk uvědomí, že není vůbec potřeba z Sherlocka Holmese dělat něco jiného než je, protože největší kouzlo a vtip je právě v původních příbězích.