Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Howlův kráčející hrad

Howlův kráčející hrad (2004)

Na tomhle filmu je krásné naprosto všechno. Celou dobu jsem měla pocit, jako bych se vznášela a ještě dlouho po skončení jsem si přišla jako očarovaná. Asi to bude tím, že Miyazaki je opravdový kouzelník. Nelze blíž vysvětlovat, tohle se prostě musí vidět.

Stará puška

Stará puška (1975)

Příběh odehrávající se koncem druhé světové války ve Francii. Doktor Julien Dandieu, ve snaze ochránit rodinu, pošle svou ženu Claru s dcerou Florence na venkovské sídlo do bezpečí před německými vojáky. Ke svému zděšení je ale brzy svědkem brutálního upálení svých nejbližších právě na tomto místě, kde se nikomu nemělo nic stát. Doktor zná každé zákoutí a každou tajnou chodbu hradu a právě v tuhle chvíli začíná příběh odplaty. Neviděn- neslyšen se začíná mstít. NIKDO by to do Noireta neřekl, ale věřit a tu jeho pomstu přát mu bude KAŽDÝ. Tenhle film mě přibil do křesla. Nedá se než sedět s otevřenou pusou a sledovat film, který svou hustou atmosférou musí vtáhnout snad každého. Nemůžu říct nic jiného než: SÍLA!

L. A. - Přísně tajné

L. A. - Přísně tajné (1997)

Výborné krimi, kterému doba v níž se odehrává dodává úžasnou atmosférou a jeden z mála filmů, který budu schopna si pouštět znovu a znovu a stejně mě nikdy neomrzí.

Faunův labyrint

Faunův labyrint (2006)

Další z mála filmů, který mě dokázal dojmout až k slzám. Faunův Labyrint je propracovaný po všech stránkách- skvělé herecké výkony, skvělé efekty, animace, skvělé kostýmy, kulisy a úžasně podmanivá hudba. Dokonalý je především kontrast mezi Ofeliinou fantazií a krutou realitou válkou poznamenaného světa. Kdyby mi někdo jen vyprávěl o propojení tématu druhé světové války a fantasy v tragickém příběhu, nevěřila bych, že to může fungovat. Tady to ale funguje stoprocentně, a jak to bývá v mnoha filmech, příběh neztrácí na úkor uměleckého pojetí. Na další filmy Del Tora jsem vážně zvědavá.

Podraz

Podraz (1973)

Panečku, ten Newman měl ale charisma...to jen tak na okraj ;) Podraz je inteligentní film, který má glanc a určitě si vydobude své místečko i u budoucích generací, nebo v to alespoň doufám, kdyby ne, byla by to škoda. U mě má vyhřáté křeslo mezi nejoblíbenějšími a ráda s ním (opět) seznámím někoho z blízkých, kdo ještě neviděl. U Podrazu mám stoprocentní jistotu, že se nikdo nudit nebude.

Limonádový Joe aneb Koňská opera

Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964)

Snad ani nemá cenu psát... klasika, u které vždycky žasnu, že tady vůbec něco takového vzniklo. Ať přemýšlím jak přemýšlím, lepší český film vážně neznám. Neskutečná zábava!!

Kung-fu mela

Kung-fu mela (2004)

Je to vážně úlet, ale musím Kung-fu melu zařadit mezi mé nejoblíbenější. Film mě musí váááážně hodně bavit, abych si ho ještě někdy pustila znovu- nejsem zrovna typ, co omílá něco stále dokola. Tahle sranda si ale našla místo mezi filmy, které si znovu ráda pustím, když nemám nic nového nebo dosud neviděného a mám chuť se zasmát. Akční bojůvky normálně vážně nemusím, ale tenhle film mě dostal a to je vážně co říct.

Pahorek

Pahorek (1965)

Vzpomínám si, že když jsem viděla film poprvé, bylo to na videokazetě a chyběl konec!!! Přesto ve mně zanechal nesmazatelný dojem. Od té doby jsem film viděla znovu i s koncem a zjistila jsem, že bez něj to nejde. Film se odehrává v kárné vojenské věznici, kde si seržant Williams kompenzuje svoje komplexy a po vězních chce i nemožné. Pahorek od začátku do konce graduje a výborné herecké výkony mu jen přidávají na síle. Není možné, aby sám divák při sledování nepociťoval vztek a beznaděj… tedy až na scénu, kdy si jde Jacko King pokecat s velitelem, tady alespoň trošku opadne napětí z páchaných zlomyslných křivd a divák se i docela dobře pobaví. Pahorek určitě není film pro každého, mě osobně ale nadchl. P.S. Pro mě zatím úplně nejlepší adaptace knihy vůbec.

Takoví jsme byli

Takoví jsme byli (1973)

Rozhodně se nejedná o klasický romantický film, protože láska v tomhle příběhu je víceméně jednostranná. Katie a Hubble jsou dva naprosto odlišní lidé, ona je neoblíbená, upjatá komunistická aktivistka, on je oblíbený sympaťák, který na mně osobně působí tak trošku „mouchy snězte si mě“ nebo v tomhle případě spíš „Katie sněz si mě“. Zajímavý a dojemný příběh dvou lidí, kteří k sobě vůbec nepatří a přesto se dali dohromady. Edit 2018... Viděla jsem nyní o několik let později a zapůsobilo to na mě tak, jako dlouho nic. Ještě několik dní po shlédnutí mám film stále v hlavě. Možná je to tím, co jsem za tu dobu zažila, nebo tím, že jsem větší cíťa... kdo ví. Každopádně bych k tomu ještě dodala, že je to příběh dvou lidí, kteří by spolu asi oba chtěli být, ale nemůžou, protože by pak popřeli a vzdali se sami sebe. Že jeden miluje k uzoufání víc, mi teď už nijak podstatné nepřijde, ani Hubblea bych tak tvrdě nehodnotila. Mimochodem Barbra Streisand je prostě famózní. Jen stále nevím, jestli je ošklivá nebo vlastně krásná. Přidávám hvězdu.