Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (360)

plakát

Them! (1954) 

Jaderné zkoušky daly vzniknout v představách filmových tvůrců mnoha bizardním tvorům. Mezi nejslavnější „zástupce“ řadím podle svého názoru tyto přerostlé mravence. Poměrně sofistikovaný příběh, ve kterém nejde jenom o to najít a zničit, ale i trochu více popsat a prostudovat nová stvoření. Jako hodně pozitivní prvek jsem vnímal roli dětí v tomto filmu, které se objevily na jeho začátku a konci, stejně tak jako pomalé gradování a nejistota toho, kdo že to vydává ty podivné zvuky na poušti. Nejdůležitější je pro mě ale fakt, že jsem konečně viděl „zvířecí mutanty“, kteří vypadali seriózně a šel z nich tak trochu strach.

plakát

Quatermassův experiment (1955) 

Mise vesmírné rakety končí její havárií a jediný přeživší člen posádky se nezdá být úplně v pořádku. Na pozadí těchto událostí se rozbíhá zajímavý a promyšlený příběh, který snese po herecké a obsahové stránce vyšší kritéria. Osobně bych vyzvedl zejména výkon palubního technika, který přežil havárii. Pomalu gradované napětí a nejasnost směřování příběhu jsou bezesporu velké klady celého filmu. Musím jít ovšem s hodnocením dolů zejména kvůli konci, ten se podle mě nepovedl, byl na můj vkus příliš uspěchaný a fádní, stejně jako výsledný produkt mutace a jeho ztvárnění.

plakát

Útok krabích monster (1957) 

Jsem ve své podstatě z filmu hodně zklamaný. Na příběhu šlo vidět, že je psaný horkou jehlou a občas jsem kroutil hlavou nad nelogičností některých scén. Chtělo by to také větší míru napětí a monstra, která by nebyla k smíchu a divák se jich mohl alespoň trochu bát.

plakát

Planeta upírů (1965) 

Námětově zajímavý mix hororu a sci-fi, který má něco do sebe. Jedná se tedy spíše o „kecací“ záležitost, kde triky jsou až na druhém místě, což mi ale nevadí. Na druhé straně ale musím ocenit interiér lodi i ztvárnění planety. Všudypřítomná vulkanická činnost a mlha byla fajn a dobře dokreslovala ponurost místa. Herecké výkony mě tedy nepřekvapily, ale vzhledem k charakteru celého filmu se dle mého názoru dají akceptovat. S trochou nadhledu má celý děj filmu i smysl a není to žádná naivní slátanina.

plakát

Spriggan (1998) 

Dějový spletenec mnoha žánrů, který mohl ve výsledku dopadnout mnohem hůře. Ne že by mi sedmnáctiletý super agent přirostl nějak k srdci, jeho francouzský kolegy mi přišel o dost sympatičtější, ale zase tak zlé to nebylo ani s číslem 43. Když se začal na konci rozebírat jeho soukromý život, tak mě to trochu překvapilo. Nakonec uvidíte sami pokud se na film podíváte. Souhlasím ale s ostatními v tom, že kvalita animace hodnocení filmu dost pomohla.

plakát

Appleseed (1988) 

Když je slabá grafika i příběh tak nic nepomůže. Čekal bych, že celkové skóre vylepší alespoň hudební stránka, ale ta je podle mě velmi špatná a k filmu se vůbec nehodí. Novější verze boduje více i u mě a překvapivě nejen svým grafickým ztvárněním.

plakát

Appleseed Saga: Ex Machina (2007) 

Tak je to tady, viděl jsme další anime a nebylo špatné, ale musím zřejmě zpřísnit kritéria hodnocení, protože se mi poslední dobou zdá, že vidím samé průměrné kousky a kde nic tu nic veskrze inovativního nebo překvapivého. Hezké grafické zpracování, dejme tomu, ale tohle mě osloví jen tak na půl. Plytký příběh, který se poskládal z čeho se dalo, pár efektivních scén ale nic více. Tohle mi nemůže stačit, stejně jako závěrečné finále, tak průhledné. Samozřejmě se všem na konci podává „limonáda“, ale to už je poslední tečka. Byl to pro mě boj, ale dávám „jen“ 2 hvězdy.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Pátou hvězdičku dávám za trestance, který vyhodil detonátor od náloží z trajektu do moře. Nakonec je i Dark Knight pozitivní a vsází na lidskou solidaritu a dobrotu, která obstojí i tváři tvář šílenství chaosu.

plakát

Hoši no koe (2002) 

Myslím si, že kritika přemíry sentimentu v tomto příběhu není na místě. Díky němu má příběh svůj velmi silný náboj. Láska mezi lidmi nezná hranice, ten kdo opravdu miluje si v sobě nese stopu toho druhého. Ať jsi kdekoli, hlas mého srdce k tobě dolehne ve zprávě, kterou ti posílám, přes propast času k tobě promluví moje láska.

plakát

Dragonlance: Draci podzimního soumraku (2008) 

Moje první setkání s tímto fantazy světem nedopadlo zase tak špatně. Díky poměrně dobrému příběhu se dala strávit i výtvarná stránka filmu. Animace se mi nelíbila a snižuje pro mě výrazně kvality filmu, kdyby na ní tvůrci zkusili zapracovat a taky trochu vylepšili ztvárnění postav a bojové scény, mohl to být opravdu velmi dobrý film. Kombinovat kreslenou animaci s animovanou nepovažuji také za šťastné. Do dalšího dílu by to chtělo větší rozpočet.