Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (22)

plakát

Tron: Povstání (2012) (seriál) 

Od prvního dílu do posledního tenhle seriál hltám jedním dechem.. Filmy s Tronem mě ani z poloviny nezaujaly tak, jako tenhle odvážný kousek od disney. Konečně je divákovi zprostředkován pohled do nitra gridu, nejen na Trona a jeho věčné boje. A líbí se mi to.

plakát

Grotesque (2009) 

Spoiler: Nespletl si tady někdo žánr? Nechutnost a brutalitu celého filmu totiž bravurně přebily nepopiratelné komediální prvky, když se useknutá hlava japonské slečny lačně zakousla do svého trýznitele potom, co jej nazvala skunkem pocházejícím z děvky. A konec? Romantická scéna hlavy a mrtvého těla, stmívačka, titulky, konec.. Pro mě jednoznačně Horor / Gore / Romantický / Komedie.

plakát

Mrtvý muž (1995) 

Ani jsem si nestačil pomyslet "co to sakra..." a skončilo to. A bylo mi to strašne líto. Doslova neuvěřitelný film.

plakát

Potomci lidí (2006) odpad!

Chci zpátky svůj čas!! Nechápu skoro osmdesátiprocentní hodnocení filmu, který má začátek na konci.

plakát

Faunův labyrint (2006) 

Zpracované to bylo docela pěkně, což o to, ale inteligence hlavní hrdinky se v některých pasážích povážlivě blížila bodu mrazu. Desetiletá, naprosto apatická hlavní postava, která neprojeví překvapení, ať se kolem ní děje cokoliv, sežere co vidí a když se přiblíží na deset kroků k hlíně, je okamžitě jako prase, vážně nemůže být úplně v pořádku. Lezla mi na nervy celých 144 minut, protože absolutně nebyla schopná se řídit jedním, velice jednoduchým pravidlem. Do její role klidně mohli nasadit psa a přesto by to nejspíš nikdo ani nepoznal. Ale pokoukání to bylo moc pěkné, atmosféra a herecké výkony razantně převážily Oféliino chybějící IQ.

plakát

Krvavý diamant (2006) 

I když jsem viděl film jenom na půl oka, v horečkách a napůl smyslů zbavený, musím souhlasit s všeobecným názorem. Tenhle film me naprosto dostal. Neuvěřitelný soundtrack dokresluje atmosféru africké diamantové horečky, která diváka zcela pohltí. A kontrast mezi válkou a poklidným životem v míru je podle mého podán poměrně věrohodně. Herecké výkony boží, celkově filmu asi nemám co vytknout.

plakát

Hrdinové (2006) (seriál) 

5* za první sérii, která byla skutečně excelentní nápadem i zpracováním. Další série už beru jenom jako nutné zlo, ze kterého se tvůrci snaží vytřískat co nejvíc.

plakát

Avengers (2012) 

Nemělo to chybičku, ale něco mi tam chybělo. Nezažil jsem mrazení v zádech, chvíle, kdy bych si uvědomil, že už pěknou chvíli nedýchám a popravdě bylo hlavních hrdinů (a jejich charakterových povah) tolik, že se mi nepovedlo k nikomu nějak extra přilnout. Zatím skvělé 4*.Edit: Po druhém shlédnutí musím trochu přehodnotit. Mrazení se dostavilo a perfektní soudtrack (kterého si napoprvé většinou nevšimnu) donesl Avengers na to nejlepší, čeho jsem se zatím tenhle rok dočkal.

plakát

13 samurajů (2010) 

Tenhle film je ve své podstatě velice podobný, jako 300, ale podstatně rafinovanější. Snad poprvé za svůj život jsem viděl japonsko ztvárněné trochu naturalističtěji a méně idealisticky, než bývá v podobných filmech zvykem. Některé rozhovory jsou sice vedeny na mě příliš "východně", takže mi občas uniká jejich smysl a především jména, kterých je zde pro mě jakožto diváka-amatéra příliš. A jako bonus mě naprosto fascinovalo líčení japonských paniček, které nejen že měly i začerněné zuby (jak bývá u vdaných zvykem), ale především nebylo dokonalé, což je pro mě po filmové také novinka a velké plus.

plakát

Krokodýl Dundee (1986) 

Tak fajn oddechový film aby člověk pohledal. Není to komedie, kde by se člověk za břicho popadal, ale svůj účel plní naprosto dokonale. Pokud se chcete zasmát, sáhněte po jiném filmu, pokud si chcete naprosto dokonale odpočinout (a nechat odpočinout i mozkové buňky), není třeba hledat dál.