Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(19)

Obsahy(1)

Série zasazená do časového období mezi událostmi prvního Tronu a jeho pokračování Tron: Legacy sleduje osudy Becka, mladého programu, který se postupně stává vůdcem revolty ve vnitřním počítačovém světě Grid proti dobyvačnému programu Clu a jeho přisluhovačům. Beck, původně naprogramovaný jako mechanik, se stane učedníkem Trona, největšího bojovníka, kterého kdy Grid poznal. Tron tak Becka trénuje nejen v boji a umění závodů na světelných motocyklech, aby se mohl postavit brutální vojenské okupaci města Argon, ale zároveň ho vede a učí jak být správným lídrem a jak ovládat svou bouřlivou povahu. Beck postupně přejímá Tronovy schopnosti a znalosti a stává se nepřítelem číslo jedna pro Generála Teslera a jeho okupační vojska, sloužící samotnému Clu. (Caszidy)

(více)

Recenze (72)

Mii 

všechny recenze uživatele

Fascinující. Jiná slova k tomuto seriálu nemám. Vizuální zpracování prvního filmu Tron ve mě odjakživa vzbuzovalo nesmírný obdiv, nemluvě o tom, že nikdy nebudu schopna plně pochopit jak bylo v roce 1982 technicky možné stvořit film s reálnými herci v čistě 3D prostředí. Příchod Tron: Legacy, téměř po 30 letech od původního díla, byl sice odsouzen od začátku k neúspěchu, nicméně pro mně to byl opět vizuální orgasmus. Dokázala jsem zapomenout na příšerný příběh a prostě hltat dokonalý hi-tech design (jakožto studetka počítačové animace si dokážu představit co obnáší takové efekty a prostředí vytvořit). Nápadu na celkově animovaný seriál se v podstatě ani nedivím, od začátku se to zdá být praktičtější než herci běhající celý film před zeleným plátnem. A stalo se to, že původní Tron se konečně dočkal plnohodnotného následovníka. Tron: Uprising je naprosto úžasný animační počin (kombinace 2D a 3D animace) s hudbou téměř totožnou jako v Tron: Legacy od Daft Punku. V podstatě si bere z obou filmů to nejlepší a kombinuje to v seriálu pro “děti” který člověka naprosto polapí. S hlavní postavou dabovanou Elijahem Woodem. Co víc si přát. (jen ty obličeje by mohli mít ty postavičky hezčí) ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Film Tron mě nudil a Legacy mě zklamalo. Uprising si z filmů bere všechno dobré a přidá pár seriálových neduhů, ale je to nejlepší, co pod značkou Tron kdy vzniklo! Vizuální pojetí se drží předobrazu z Legacy a i hudba se jí velmi příjmeně podobá (Joseph Trapanese už spolupracoval na Legacy). Akce je výborná, svižná, akční a dobře natočená. Mínusem jsou jen časté seriálové výtky: řada nezajímavých postav, některé zbytečné epizody a dějové linie. Uprising ale výborně plyne a baví, diváku tak ani nevadí celkem pomalý posun hlavní dějové linie. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl: od první minuty výjimečná vsuvka mezi oba Trony, která udržuje nejen vizuální koncept obou dílů, ale také hudební svět dvojky rozšířený o hromadu nápadů a detailů, které ze Gridu dělají svět mnohem podobnějšímu tomu našemu, než se zdálo. Tah na branku mezi seriály bezkonkurenční, audio-vizuální konpcet ještě více prohlouben. Je něco špatně? Zatím ne, ale obsah dalších dílů napoví víc. Jestli tuhle nasazenou (pilotní) laťku seriál udrží, tak to bude nejen překvapení, ale skoro až zázrak. Po 10. díle: Výjimečný seriál, který se tváří jako by cílen na mladé publikum, ale opak je pravdou (navíc velké množství flashbacků snad ani půlka dětí nepochopí...). Přináší rozšíření Tronova světa, přidává děj mezi oběma filmy a buduje prostor pro hlubší dějové linie a zákonitosti binárního světa, Síť je nekonečná, okouzlující, dynamická... Jen tak dál. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů posledních let a pro mě, jako fanouška Trona, splněný sen. Skvělý příběh doplňuje povedená animace a dabing postav. Plus ta bombastická hudba, radost poslouchat :). Hodně zamrzí, že jsme se doteď nedočkali pokračování. A to přitom dneska vzniká tolik nekvalitních seriálů, které si jedou 20 sérií bez problémů. ()

iampatrik 

všechny recenze uživatele

Po pilotním díle není moc co vytknout, snad jen (pro mě) nevkusně nakreslené postavy v jinak ve výborném animovaném vizuálu s vkusnou hudbou. Příběh zajímavý, akce, co má spád.. samozřejmě se zatím jedná o první díl, který jsem viděl, ale tímto krokem si získal mou pozornost. EDIT: Hodnotím i poté, co jsem neviděl celou sérii, Tron si dával v určitých intervalech někdy i měsíční pauzy a já už nemám potřebu sledovat, jak se příběh vyvíjí dál, i tak se dá Tron hodnotit kladně. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Olivia Wilde si zopakovala roli Quorry, tentokrát samozřejmě pouze formou dabingu, z filmu TRON: Legacy 3D (2010). Její postava se v Tron: Povstvání objevila v šestém díle nazvaném "Isolated". (Caszidy)
  • Vzhled postavy Dysona (John Glover) nebyl na rozdíl od ostatních postav vytvořen podle původního dabéra, ale podle herce Johna Hannaha. (Adasin)

Reklama

Reklama