Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (168)

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Tak po letech jsem si to opět zopáknul, no a ten soundtrack fakt nemá chybu.

plakát

Alexander Veliký (2004) 

Alexandr Makedonský je od dětství mojí nejoblíbenější postavou v dějinách (po pravdě se o prvenství dělí ještě s jiným velikánem dějin, ale toho zde jmenovat nebudu, ti co mne znají, ale zcela jistě vědí :)), proto jsem si nemohl nechat tento film ujít. Navíc s takovým obsazením, režisérem a hudebním mágem. Byl jsem ale poněkud zklamán, když z hlavních Alexandrových bitev, je zde ukázana prakticky pouze jedna. Jedná se ovšem o tu nejdůležitější a je zprácována perfektně a navíc z důrazem na historickou věrnost. Přesto mi ty další bitvy chyběly a rovněž tak další důležité události, jako například Alexandrovo nevojenské obsazení Egypta, či epizoda s gordickým uzlem apod. Aspoň že je zde hezky zpracováno slavné Alexandrovo zkrocení Bucefala (i když má na tom hlavní zásluhu Vangelis, paráda). Stone je však známý provokatér (myšleno v dobrém, ale ne bohužel v případě tohoto filmu) a tak se bohužel zbytečně zaměřuje na Alexandrovu sexuální orientaci, která je zde neustále probíraná takovým způsobem, že historie neznalý člověk si z filmu vezme to, že se díval jenom na film o nějakým teploušovi a ne na film o největším dobyvateli všech dob. Proboha, tak byl teplej, ale zdůrazňovat to každé tři minuty. Je to opravdu nutné, navíc, když v té době byla homosexualita brána něco jako běžná věc, asi jako když se dnes mladé holky na veřejnosti drží za ruce a líbají se, a přitom nejsou ani lesby. Na toto téma zde hezky a naprosto výstižně na otázku mladého Alexandra odpovídá jeho učitel Aristoteles. Přes tyto výtky se však jedná o velice slušný film se skvělou hudbou a hrdinou. Líbí s mi zde i postava Ptolemaia, který až s fanatickou úctou tvrdí, že vše co Alexandr činil, činil správně. Tak to vidím i já a jeho činy mi dávají za pravdu. Nehodnotím zde tedy jenom film, ale především samotného Alexandra, kterému tímto odpouštím i ty nechutnosti spojené s jeho homosexuaitou. ---- Po shlédnutí režisérského sestřihu zvedám na jednoznačných pět. Když dostal Oscara Gladiátor, tak nechápu proč ne tohle.

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) odpad!

Všimli jste si, že ty jeho "rady" nikomu nepomohly a nikdo se jima neřídil.

plakát

Asterix a překvapení pro Cézara (1985) 

Opravdu mi negativní připomínky zdejších uživatelů přijdou naprosto zcestné 🤪. Super animace, příběh, dabing, prostě vše. Nevím co víc bych si mohl přát.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

A mně se to líbilo. Viděna samozřejmě prodloužená verze. Konečně temný komiks bez zbytečných infaltilních vtipů jako u Marvelu a Ben je jako Batman prostě suprovej. No a to s tou jejich Marthou bylo úplně v poho a srozumitelné, takže asi v případe nepochopení pravého smyslu té scény nebude problém ve filmu, ale v daném divákovi.

plakát

Billy Elliot (2000) 

Po druhém shlédnutí zvedám na plný počet. Ten film prostě nemá chybu. A ten jeho tatík, prostě chlap jak má být a to co udělal by asi jen tak leckdo neudělal. Smekám.

plakát

Bio Ráj (1988) 

Proč už se dnes nenatáčí takové filmy, kde hraje prim příběh.

plakát

Bitva na Sommě: Pohled z obou stran (2016) (seriál) 

Vynikající a konečně objektivní dokument o První světové. Doporučuji především všem těm anglofilům, kteří se z těch anglánskejch zmrdu mohou posrat. A jen se mi potvrdilo, jaký že to byl Haig ksindl. A ta anglánská pakáž mu ještě i v současnosti staví doma pomníky 🤪. No prostě debilové.

plakát

Black Panther (2018) 

Odporná negerská rasistická agitka a opět souhlasím s Verbalem. Samozřejmě že film měl a bude mít v negerském USA úspěch, protože zde každý zavšivený negr, který neví ani kde leží Kanada, zcela jistě uvěřil tomu, že někde v Africe (o té někdy někde něco zaslechl, takže určitě někde je) se nachází společenstvo ve všech směrech nabušených černoušků, kteří by ty odporné bílé rasisty strčili levou zadní do kapsy, jen kdyby chtěli. No prostě hnusnej film, kterej už ale (jako jediná z dosavadních Marvelovek) má nominaci na Zlatý glóbus v kategorii nejlepší film a to určitě nejsme s cenami u konce 🤪🔫. Takže ať žije “Černá síla”!!! A ta jedna hvězda je za cameo Stana Lee, to bylo super 👍😃. Jo a závěrem, i ty potitulkové scény byly neuvěřitelně trapné 😡

plakát

Bláznivá, zatracená láska (2011) 

Tak takhle nějak si představuji, jak by měly vypadat romantické filmy. Celý film je skvělá zábava podpořená skvělým castingem, především mužské části osazenstva. Prim ovšem hraje opět výtečný Ryan Gosling, ale dokonce i Steve Carell je zde (snad poprvé za svoji bídnou kariéru) nejen snesitelný, ale dokonce i sympatický. Co se týče něžného pohlaví ve filmu, tak Juianne je stále krásná a ta dětská chůva byla svým způsobem půvabná (smyslné rty a hezký úsměv). No ale co ta ošklivka Emma Stone. Tu nejspíše vybrali jenom kvůli barvě jejích vlasů, aby byla trochu podobná Julianne, která ji ovšem hravě strčí ve všech směrech do kapsy. Zpět k filmu. Nejlepší asi skutečně byla ta zahradní scéna, ale já se příjemně bavil po celý film, který mi strašně rychle utekl. A i konec se mi velice zamlouval, takže se nikdo nikým nenechte odradit a hezky si tento film užijte.