Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Oblíbení režiséři (10)

Christopher Nolan

Jednoznačně nejlepší režisér současnosti. Už jeho provotina Sledování byla naprosto skvělá a pro většinu režisérů by se jednalo o jejich umělecký vrchol, ale on jej dokázal od té doby ještě několikanásobně překonat. Asi jediný, kdo skutečně dokáže ve svých filmech spojit myšlenku s masovou zábavou. Jsem natěšený na každý jeho další film. 

Stanley Kubrick

Asi nejlepší režisér všech dob. Každy z jeho filmů je naprostý klenot světové kinematografie. A když se vezme v potas to, že co film, to naprosto odlišný žánr, tak člověk musí opravdu smeknout. Jedinou chybu měl a to, že filmů nenatočil více, škoda. 

Sergio Leone

Skvělý režisér a dle mnohá házorů co jsem zaslechl i skvělý člověk. Obrovská škoda jeho předčasného odchodu. Nevím, jestli by ještě někdo dokázal udělat z westernů umělecká díla, na které se budou lidé dívat i po téměř 50-ti letech od jejich natočení a budou z nich nadšení i ti, kteří v době jejich vzniku neměli na světě ani své rodiče.   

Martin Scorsese

Mafiáni, Casino, Gangy New Yorku, Taxikář, Letec, Zuřící býk, je opravdu nutné psát více? 

Ridley Scott

Vyjma Gladiátora a Robina Hooda mám rád všechny jeho filmy. Zcela jasně ale vede Černý jestřáb sestřelen, Thelma a Luisa  a Blade runner.

Jiří Menzel

Jasný důkaz toho, že za "totality" se mnohdy plodí lepší věci, než-li za "svobody".

James Cameron

Trochu se vymyká mému žebříčku, ale zcela jistě jsem patří. Už jenom za Terminátory, Titanic a Propast. Na druhou stranu Avatar, kde technická stránka až moc přesvědčivě převálcovala tu obsahovou, se mi vůbec nelíbil a trochu mu tím u mne pokazil reputaci. Cameronovi se však nedá upřít jeho snaha o technický pokrok.