Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (19)

plakát

Fimfárum – Do třetice všeho dobrého 3D (2011) 

První dvě Fimfára se moc povedla a tak jsem se na třetí moc těšil. Jeho příběhy mě ale bohužel zdaleka neoslovily tak jako ty v prvním a druhém. Především mi scházela přímá řeč loutek, v podstatě vše je v příbězích vyprávěno vypravěčem a ten bohužel pozbyl humoru, který se přemístil především do vložených vtípků v pozadí. Výtvarná stránka mě rovněž příliš neoslovila, ale stále to byla fajn legrace.

plakát

Dr. Horrible's Sing-Along Blog (2008) (seriál) 

Jednoznačnou slabinou jsou nezpívané dialogy. K vyššímu hodnocení mě dohnal jenom a pouze konec, který jsem opravdu nečekal a to jsem si myslel, že to mám přečtený.

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

Dvě série dokonalosti a záchvatů smíchu, jedna série trapnosti, naštěstí věděli kdy přestat.

plakát

District 9 (2009) 

Nějaké díry ve scénaři by se našli, mluvím-li o akčních scénách, ale to můžu prominout protože je to opravdu strhující zážitek a nemůžu si pomoc tenhle film často kritizuje vlády bohatých států a celou naši civilizaci, zvláštní, že se o tom moc nemluví.

plakát

Sedm samurajů (1954) 

Je to asi nejlepší film co jsem kdy viděl, ať myslím na jakoukoli stránku Sedmi samurajů zdá se mi výborná a nebo taky geniální :). Za 207 minut jsem si užil psychologického dramatu, vtipnosti i uzemńující akce dosyta, maximálně dvacet minut mě neupoutalo na obrazovku, po zbytek jsem fascinovaně civěl. na co potřebujete ve filmu superhrdinu a superpotvoru když dvě party hladovějících Japonců dokáží toto, na co orchestr když hudba několika nástrojů vystačí na 3 hodiny. Na závěr: jenom mistr si může dovolit přerušit své vlastní dílo pětiminutovou přestávkou, kdy se opravdu nic neděje.

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Předvídatelné, hollywoodské, s opravdu velkejma mezerama ve fyzice a tak ale bavil jsem se, bohužel jsem se občas smál tam kde jsem se smát neměl a naopak.

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Já asi na filmy z 2. světové prostě nejsem. Po Pianistovi mě mírně sklamal i Seznam, hlavní příčinu vidím v tom, že jsem s hrůzami 2. světové již obeznámen a proto bych potřeboval je vidět nějakým opravdu nechutným způsobem, ano mám rád naturalismus a to tak, že mi žid střelený do hlavy nestačí na velké pohnutí mysli nebo žaludku. Navíc mě opravdu nedojal konec Seznamu, považuji ho za komerční kalkul, nevadí mi že neodpovídá skutečnosti, vadí mi, že působí uměle. Seznam vlastně zachránily pouze excelentní výkony Neesona a Fiennese. Postava Geotha mě opravdu strhla a nesmím zapomenout na řemeslnou kvalitu Spielberga, je to výborně natočeno. nakonec se ptám sám sebe proč mají ze včerejška Nebeští jezdci 5*? Už vím: cítil jsem se jako v kůži těch hrdinů a i jsem se zasmál....

plakát

Nebeští jezdci (1968) 

Krásné vyobrazení lidskosti uprostřed války, k absolutní dokonalosti mi chybí jen trocha naturalismu, utrpení k válce neodmyslitelně patří. Tento drobný nedostatek však vyvažuje krásně vystižená česká mentalita, Prcek, který neumí ani slovo anglicky je geniální český prosťáček uprosatřed "velké" anglie. Kdyby všechny filmy plynuly jako tenhle musel by mít snímek pro náročné minimálně pět hodin.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Amélie mě nechala až do samého závěru zcela chladného. nakonec se přeci jen něco pozitivního objevilo ale ani vynikající hudba mě nepřsvědčila přidat*.

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Docela jsem fandil novému náhledu na sherlocka. Špinavý Londýn a nevyrovnaná osobnost génia byly vynikající ale sherlock se ani v mých představách nepouští do full contact akcí a ani rozpor watsona mi moc neseděl. Na druhou stranu, když sherlock vysvětluje své úvahy zůstávám u vytržení. Celkově je film dělaný hodně pro akční pobavení ale není zprzněním Holmese a za zmínku stojí také hudba, nikdy bych neřekl jak parádně zní skotská (irská?) hudba do akčních scén.