Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

500 dní se Summer

500 dní se Summer (2009)

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Je plný nápadů, všichni skvěle hrají a celé to doplňuje úžasný písničkový soundtrack.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Velmi milá a příjemná romantická komedie, plná britského humoru, která vskutku (i přes zimní atmosféru) zahřeje. Doporučuji také zhlédnout vynechané scény, ta s Liamem Neesonem a erotickými stránkami Claudie Schiffer, nemá chybu.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Velmi povedený velkofilm, který historickou přesnost nechává daleko za sebou. A co? Hlavně, že je to (po čertech dobrá) zábava.

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Perfektně natočené, od všech skvěle zahrané a hlavně doprovázené nezapomenutelnou hudbou. Tenhle film se musí líbit i zarytým westernovým odpůrcům.

2001: Vesmírná odysea

2001: Vesmírná odysea (1968)

Film, na rozdíl od knížky, nepodává žádná vysvětlení. Ta si musí najít každý sám. A ano, je to dlouhé, skoro se tam nemluví, ale záběr na tančící lodě, jež doprovází hudba Johana Strausse je úžasný. Je to také snad jediné sci-fi, kde se při záběrech z vesmíru neozývají žádné zvuky, což je po fyzikální stránce více než správné.

Veřejní nepřátelé

Veřejní nepřátelé (2009)

Americká 30. léta mám rád. A ačkoliv tento film není bez chyby (rušivá, roztřesená kamera), mne si získal. A Johny Depp hraje skvěle.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Bezchybný film. Od dialogů počínaje, přes herce až po zvuky konče. Scéna s burgrem je skvělá, stejně jako ta se "skladem mrtvech negrů" a stejně jako všechny ostatní. Prostě ideální kandidát na 5*

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Napínavé od začátku až do konce.

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Nemyslím, že se dá původní vetřelec srovnávat s tímto. Každý režisér použil rozdílný přístup a každý z těch dvou filmů vyniká v něčem jiném. Zatímco jednička sází hodně na budování atmosféry, dvojka vsadila na akci.