Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (14)

plakát

Jedeme na teambuilding (2023) odpad!

Za toto bych se styděl i jako nedobrovolný komparz. Máme rádi Česko (a modří už vědí) je oproti tomuto vrcholné umění.

plakát

Vzmuž se (2015) 

Skvělá oddechovka, příjemně praštěná, vypointovaná, ačkoliv lehce předvídatelná. Fakt mě to bavilo. Díky.

plakát

Duna (1984) 

Legendarní kousek. Manuál (knižní předlohu) fakt před použitím.

plakát

Idiot Box (1996) 

Pro mě spička devadesátek, svatá trojice lůzrovských rebelděl Trainspotting, Twin Town a Idiot Box. Filmová poezie, co vás kultovně fascinuje i sere zároveň. Podle věku a nálady.

plakát

Umění tančit v dešti (2019) odpad!

Ploche, tezko uveritelne postavy, spatny pribeh, nesmyslne obraty. Zbytecne sledovat. Nezachrani to ani kouzelny retrivr, protoze ho dabuje Mahdal.

plakát

Velmi nebezpečné známosti (1999) 

Jasne, neni to Valmont, ani Nebezpecne znamosti. Ale stejne jako Romeo a Julie s Leonardem diCapriem - zadna lopotna hra na umeni, uvolnena filmova atmosfera, vtip a trefne, odpovidajici herecke vykony a nadupany soundtrack. Ja se za tech 5* nestydim.

plakát

T2 Trainspotting (2017) 

Tenhle film nemel vzniknout. Davam dve hvezdy za herecke vykony (Spud, Mark) a rezii. Vezmeme si treba dejovou linku Begbieho. Sedi ve vezeni. Zada o podminecne propusteni po 20 letech. Neznam anglicke pravo, ale rekneme po 2/3 trestu, pokud je vezen sporadany a nema kazenske problemy. Begbie vzorny vezen?! Pak utece z vezenske nemocnice jak stolety starik z domova duchodcu. A kam? Domu! Kde ho nikdo nehleda, ani policie, coz je naprosto logicke!! Ani po nem vlastne nepatra a nezpovida okruh jeho prepenitenciarnich pratel!!! A kdyz nejakemu velkemu zvireti vybere lednici s viagrou, tak je to taky v pohode. Kdyz sezere platicko viagry, coz by zabilo i Bolta, kurak, cholerik, alkoholik na prahu padesatky, tak se mu jen postavi. Nehlede na detaily, jako ze mistni bordel mafian nenecha dva trouby saunu postavit a zprovoznit, aby si ji zrekviroval, ale bububu do naha a prestante. A perlicka pro feministky a lidskopravniky: kdyz uz je na platne zenska postava z vychodniho bloku, jedna se o anglicky blbe mluvici stetku (stojan na gumovy pera) nebo hostesku (stojan na letaky). T2 nemel vzniknout. A nemyslim Terminatora.

plakát

A Walk in the Woods (2015) 

Prostě mě to bavilo. Děj plyne hladce, žádná hluboká poznání, cesta, možná dobrodružství, připomíná život. Nemám potřebu se vymezovat proti civilnímu herectví obou hlavních hrdinů. Fakt jsem si tu hodinu a třičtvrtě užil.

plakát

Tři bratři (2014) 

Laskavý humor, laskavý vypravěč, populární ksichty, roztomilá zvířátka, slaboduché písničky, sem tam hláška, spatlanina, smatlanina... Proč?!

plakát

Peklo s princeznou (2009) 

Bobule Terezy Voříškové jsou sice pohádkové, ale dělat z toho samostatný žánr...