Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Sci-Fi

Recenze (446)

plakát

...a bude hůř (2007) 

Jeden z nejzvláštnějších Českejch filmů co jsem kdy viděl. Jelikož život mániček znám alespoň trochu z vyprávění dnešních čtyřicátníků a padesátníků, byl mi přesto něčím blízký. Beznaděj doby umocňuje černobílé zpracování, které je podtrženo amatérskou filmařinou, která však celému výsledku přidává na ještě lepší atmosféře, jako bych tam seděl s nima, (ne)obyčejnejma mladejma lidma ve zkurvený době, s jednou z těch starých kamer...

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Filmová lahůdka ale ke konci se mi trochu zvednul žaludek, při tom dloooouhým pádu ze schodů. Ani ne tak kvůli tej vejšce ale kvůli tomu že to tam vůbec dali. Celou dobu na akční film hodně uvěřitelná věc a ke konci takovej tvůrcovskej kiks! ale jedinej :)

plakát

Agent Carter (2015) (seriál) 

Skvělá retro záležitost. Trochu cílená na holky, ale i tak mě zaujala. Mám rád retro věci. A navíc to není úplná blbina, dotýká se i hlubších témat, emancipace, poválečné chudoby, traumatizovaných veteránů. Jenom moc nechápu proč všichni tak brečí z Kapitána Ameriky, kterej byl necharzmatickej ňouma.. ale co nadělám no. Nejlepší postava butler Jarvis!

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) 

Super super super. Neměl jsem moc vysoký očekávání, o to víc jsem byl překvapenej. Obával jsem se klišé a epizodních dílů ve stylu "Kriminálka Marvel". No naštěstí po zmatenějším začátku a nijak spolu nesouvisejících dílech přišla druhá polovina první řady, příběhově propojená s Kapitánem Amerikou a seriál mě dostal do kolen. Skvělá příběhová linka, ve který nechybí opravdová špionážní akce, slovo "agenti" v názvu fakt není jen na ozdobu! Druhá série možná trošičku ztrácí dech, ale pořád nemůžu jít pod 5 hvězd, tenhle seriál mě prostě nadchnul!

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Jasně, že to nepůsobí tak pohádkově, jako původní trilogie, ale myslím, že to ani nebyl účel. Jinak ten hejt na film moc nechápu, mě to přišlo ok, a například interakce mezi Petrem a Flashem mi připadá mnohem lépe zvládnutá, než v ostatních zpracováních spider-mana. Hlavní představitel je taky fajn, a Martin Sheen v roli strejčka je taky dobrej. Škoda že tátu "za mlada" si nestřihl Charlie Sheen :D

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Francouzská kinematografie vrací úder.. . a to osobitým stylem. Amélie je vlastně divná můra ale hezká a zábavná. Film podává v podstatě o jakousi sondu do jejího myšlení, ale překvapivě ji nepodává vnitřním monologem sama hrdinka ale vypravěč, který tak může vyprávět i vtipné souvislosti o kterých ani hrdinka netuší. Krom toho se kolem ní motá spousta zajímavých postav, o kterých se občas dozvídáme vtipné detaily, vypravěč jako by věděl úplně všechno, ale řekne jen tolik, kolik je potřeba.. A to se mi líbí!

plakát

Americká krása (1999) 

Film, který s originalitou a lehkostí paroduje (nebo vlastně popisuje), jak to dnes chodí ve většina Amerických rodin a sousedství. Každá postava má svoje místo, je promyšlená, a zahraná bravurními herci, mezi kterými samozřejmě exceluje K.S.! Některé scénky a hlášky jsou legendární a už jenom kvůli nim je nutnost tohle vidět :)

plakát

Americký gangster (2007) 

No páni.. Ridley si všechno pečlivě ohlídal, tři hodiny utečou jak prd, a je to slast! Hlavní protagonisté jsou skvělí, a každej si tu svoji dějovou linku odehrává precizně. Nemá cenu se v tom víc šťourat, to se musí vidět :)