Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (154)

plakát

Kráska a zvíře (2017) 

Kráska a zvíře a já jsem si prostě nesedli. Od čeho začít? To množství triků a digitální krajiny mi připadalo, jako by tvůrci netočili hranou verzi, ale znovu se pokoušeli o kreslenou s několika živými herci. Zvíře nemělo charismatu, ani co by se za nehet vešlo (působilo spíše jako bezradný teenager, který neví, co se sebou). Ani Emma nijak zvlášť nezaujala - ono asi nebylo moc těžké se do ní zamilovat, když byla jediná dívka v okruhu 100 km, která uměla číst. Což je další věc - kdeže jsme měli vidět tu zamilovanost? Rokoková stylizace mi hrozně nesedí a štvou mě písničky, které se vyplňují děj jen proto, aby si zazpívali i svícen a hodiny a tvůrci mohli předvést digitální show. Místo toho mohli věnovat víc prostoru právě rozvíjejícímu se vztahu mezi kráskou a zvířetem. Ale abych nebyla hnidopich, byly tam i dva vtipné momenty (koulování ve sněhu a rozprava o Shakespearovi).

plakát

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016) 

Pokud jste nečetli knihy, hvězdičku přidejte. A pokud nechcete spoiler, dále nečtěte :) Strašná blbost - pardon, ale je to tak. Tim Burton točil zvláštní filmy, ujeté filmy, ale měly styl, byly zábavné nebo se na ně prostě dalo koukat. Tohle není ani jedno. Závěr filmu tvoří divný videoherní klip, v němž kostlivci kosí nestvůry. Základnu padouchů tvoří pět lidí, z nichž čtyři jsou neschopní mamlasové, ten pátý je nezbytný psychopatický superpadouch, ale jejich motivace se vytratila do ztracena. Přečetla jsem knižní předlohu. Není to žádné veledílo, logika místy pokulhává. Ale i to, co v knize fungovalo, je tady změněno, převráceno nebo se z toho stal nesmysl. Proč nestvůry žerou oči (víc nechutný = víc cool?)? Proč přežil Jacobův dědeček?! Proč se Jacob nenaučí ovládat netvory (docela zajímavá linka v knize)? Proč mají Olive a Emma vyměněné schopnosti, když to nemá vůbec žádný důvod? Takhle bychom mohli pokračovat dál a dál... Nejde o to, že si Tim Burton dovolil příběh změnit, jde o to, že ty změny nemají žádné odůvodnění a filmu nijak neprospívají.

plakát

Vražda - Série 3 (2012) (série) 

O kvalitách není pochyb, ale to neznamená, že se jedná o dokonalý seriál. Vadily mi především dvě věci. Zaprvé, jak Sarah pořád někam leze s baterkou sama (to je v Dánsku pořád tma? A nemají víc policistů, kteří by jí kryli záda?). Zadruhé, závěr. Trochu moc té bezvýchodnosti a nepoučitelných bídáků, nemyslíte?

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Neuvěřitelně nadhodnocený film. To se všichni svezli na vlně nostalgie z prvního Anděla páně? Přitom příběh je daleko slabší, děj spočívá hlavně v utíkání, vtip spočívá hlavně v pitvoření se, dvojsmyslných náznacích a vykrádání toho, co fungovalo v prvním díle. Dohromady mě pobavily asi tak dvě scény (strašení dění skutečným čertem a andělem, čertova četba u brány). Do toho nebeská camea pro různé hvězdičky českého showbyznysu. Přitom přesun děje do jiného období a klikaté uličky Českého Krumlova vypadaly tak slibně. Výsledek je však jen a jen rozpačitý.

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Příjemný návrat do magického světa. Ale toho Johnyho Deppa prostě nemůžu vydýchat. On se mi do světa Harryho Pottera tak nehodí!

plakát

Cirkus Bukowsky - Série 1 (2013) (série) 

Mocný český hype. Průměrná zápletka (všichni jsou v něčem namočení, všichni jsou zloduch), korunovaná nesmyslným chováním hlavního hrdiny, který vždycky vleze někam, kam nemá, aby ho tam někdo bacil po hlavě a pak z toho zase zázračně vyváznul. A úplně nejhorší jsou hrdinovy vnitřní monology, kterými nás tvůrci seriálu obohacují, asi abychom nezapomněli, že "už zase jede v průseru" nebo že mu bylo jasné, že "by tam asi neměl chodit". Za jediné pozitivní vnímám, že nebýt Cirkusu Bukowsky, asi by nevzniknul Rapl.

plakát

The Ledge (2011) 

Solidní thriller. Člověk by v postatě neměl co vytknout - zápletka je dobrá, napětí se drží po celou dobu, herci jsou věrohodní... ale přesto celý dojem poměrně rychle vyprchal a mám pocit, že s dalším zhlédnutím by šlo hodnocení dolů.

plakát

Jedna za všechny (2014) 

Tak trochu Dívka ve vlaku v komediálně fekálním ražení. Dívka ve vlaku spoiler: No zkuste si představit, že se Rachel, Megan a Anna spřátelí... (Já vím, je to asi nesmysl, ale viděla jsem je brzy po sobě a tematika manipulujícího muže a tří žen mi spojila nespojitelné.)

plakát

Gilmorova děvčata: Rok v životě (2016) (seriál) 

Myslím, že bude lepší dělat, že se tohle nikdy nenatočilo. Aneb jak zabít dobrý seriál po deseti letech. Délka osmi standardních dílů přináší téměr nulový děj, nudu, postavy, které nemají vůbec žádnou dějovou linku - jen přijdou pozdravit (Lane a její rodina, Dean, Jess, Jason, ředitel Charleston, Frances, Sookie ale vlastně i Paris a další). A nejhorší je jednoznačně proměna ústřední postavy - Rory. Vzpomeňte si na předchozí série - na relativně zásadovou Rory, cílevědomou, která na sobě dokázala pracovat a do jisté míry schopnou poučit se ze svých chyb. Rory, která měla velké plány a která netrpěla neodolatelnou potřebou povyšovat se nad ostatní. Pak to všechno zmačkejte, hoďte do koše a tvařte se, že její rodina je s tím v pohodě...

plakát

Mapy ke hvězdám (2014) odpad!

Natočte něco fakt příšerného, s nesnesitelnými postavami, za vlasy přitaženým dějem a navíc nesnesitelně nudného a pojmenujte to psychologické drama, které hledí na odvrácenou stranu Hollywoodu, jakože to asi pomůže. Asi tak. Nehodí se to ani ke sledování v autobusu.