Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (1 461)

plakát

Žena v okně (2021) 

Příliš okatá vykrádačka Hičkoka se v závěru zvrhne v parodii. Má to ale pěknou kameru.

plakát

Místa v srdci (1984) 

Takový filmy se už dneska netočí, takový, co vypadají jako skutečný filmy a né jako reklamy nebo videoklipy. RIP zašlým časům.

plakát

Stíny a mlha (1991) 

Jo to Woody točil ještě parádní filmy před třiceti lety, tendle je jeden z jeho best. Po skončení dojem z něj ještě doznívá. Tuším, že se tomu říká katarze.

plakát

Holka Ferrari Dino (2009) 

Němec natočil dva filmy, který mají status nadčasový - démanty noci a o slavnosti a hostech - vše ostatní co udělal - včetně jeho záběrů z 68 - bylo dobový, tehdy aktuální, dnes historický a tím pádem příliš poplatný tý době. Němec se z toho nikdy nevybabral, na celej život ho poznamenalo to, že v roce 68 natočil rusáky, jak přijeli do prahy. Jasně, tehdy mu to přišlo jako děsně důležitý, ale dnes je to bezvýznamný. Dokumentární záběry mohl natočit tehdy kdekdo, ale to co přetrvalo a kvůli čemu se Němec zařadil do galérie velikánů byly ty dva hraný filmy. Nic dalšího, co by se jim mohlo přiblížit, už pak bohužel neudělal.

plakát

Seber prachy a zmiz (1969) 

Woody se zatím ještě učil, jak udělat komedii, tady mu to vychází tak napůl, na pár dobrých vtipů je tam plno vaty, jako celek je to dosti slabé. Ale jeho umění šlo pak strmě vzhůru, s každým dalším filmem byl lepší a lepší. Už Bánani jako celek fungoval o dost líp, pak Spáč a Láska a smrt, tam už to doved k dokonalosti.

plakát

Free Guy: Hra na hrdinu (2021) odpad!

Je to otravné a blbé a nechce se mi dávat jednu hvězdu jen proto, že je z toho celá čsfd děsně vydřená. Tendle film zosobňuje vše, co nesnášim....tupost, blbost a demenci nejhrubšího zrna cílenou na tupce, blbce a dementy nejhrubšího zrna a navíc nesnášim videohry, který jsou dělaný pro tupce, blbce a dementy nejhrubšího zrna. A začínám bejt alergickej na Rejnolce, kerej hraje porád stejně a už je to otravný.

plakát

Bourák (1977) 

jasně, nechtěl sem po práci koukat na buňuela nebo godarda, řek sem si, dám si oddechovku s čakem, ale nečekal sem, že to bude taková oddechovka, kde sou všichni kromě čaka totální dementi a film natočil nějakej retard, no nic, čak za nic nemoch, todle natočil nějakej idiot halt. A jak se k tomu přichomejt Jack Nance z Mazací hlavy, to je taky kuriozita.

plakát

Muhammad Ali: The Whole Story (1996) (TV film) 

Průřez Aliho kariérou s tím, že ty klíčové zápasy jako Ali Frazier 1, Ali Foreman a Ali Frazier 3 tam jsou puštěný skoro celý, proto je to tak dlouhý. Jako dokument je to neoriginální a netvůrčí, jako Ali pro začátečníky je to dostatečné. Je to prostě takový Ali v kostce.

plakát

Muhammad Ali: Hrdina lidu (2015) (TV film) 

Mizerný medailonek, jakési "osobnosti", většinou nějací rappeři a jiní všichni velebí Aliho, což se omrzí už po pěti minutách, ale to trvá to minut 40, zbytečnost.

plakát

Muhammad Ali, the Greatest (1969) 

Výbornej dokument, kde je minimum intervence autora, potažmo narátora a maximum materiálu, který mluví sám za sebe. Místo záběrů ze zápasů tam jsou fotografie, což je příjemné ozvláštnění. Celkově jde o originálně a tvůrčím způsobem vytvořený dokument o ikoně sportu.