Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (7)

Mrtvý muž

Mrtvý muž (1995)

Do you have any tabacco? I told you i dont smoke and of i dont smoke its pretty good chance that i dont have any tabacco. Nejlepší filmovej vtip. O symbolice, nejen tabáku, v tomto filmu doporučuji publikaci od Jonathana Rosenbauma: Mrtvý muž.

Král rybář

Král rybář (1991)

Odvážná sonda do hlubin lidské duše odhalující myšlenky a vzpomínky, na které by člověk rád zapomněl, lépe řečeno, jeho mysl je sama potlačí jako duševnímu zdravý nebezpečné. Herecký koncert Jeffa Bridgese a Robina Williamse vás vtáhne do děje, a i když sice nemáte přímo epileptický záchvat, chvílemi se necítíte ve své kůži. Příhoda o králi rybáři je klíčem k pochopení celého filmu. A co vy? Už jste našli svůj Svatý grál?

Mazaný Filip

Mazaný Filip (2003)

Pokusy natočit detektivku, krimi se v české kinematografii setkávají s několika problémy, které je možná lepší obejít, než se s nimi vypořádat po svém. Parodie je naopak pro specifický, český humor nejvhodnějším kompromisem. Jak jsme se o tom mohli v minulosti již přesvědčit: proč točit western, když můžeme udělat Limonádového Joe? Režiséra tohoto snímku, Václava Marhoula, si cením právě pro snahu navázat na tradici Oldřicha Lipského. A ač mnozí tento snímek nepovažují za ničím mimořádný, mým uším zvoní každá replika, v podání předních českých herců, jako čirý křišťál.

Sedmikrásky

Sedmikrásky (1966)

Expozivní anarchistická jízda. Je třeba dodávat něco více?