Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (27)

plakát

Železná srdce (2014) odpad!

Óda na nezničitelnýho Brada. Po celý film jsem byl jako milovník historie a druhé světové války v mírném pnutí, ale OK, necekal jsem polodokumentarni historický film. Závěrečná epická scéna ale předčila veškerá ma očekávání, větší stupiditu ve válečných filmech jsem jak živ neviděl. Příšerné a absurdní.

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Ceklem milá komedie, ale nadstandardní je jen z pohledu hereckého obsazení, které je v rámci našeho malého rybníčku TOP. Scénář a duchaplnost humoru je spíše průměrná, dobří a charismatičtí herci z toho dostávají maximum.

plakát

Útěk z vězení v Dannemoře (2018) (seriál) 

Pěkně a citlivě natočeno. Slušné herecké obsazení v čele se skvělými Patricia Arquette a Benicio Del Toro. Vše stojí na silném a poutavém příběhu, který mi díky tomu, že se odehrál v USA, nebyl takřka znám. Proto jsem byl až do konce v napětí, jak to dopadne. Je to až k neuvěření, že se něco podobného mohlo v dnešní době odehrát. V podobných sériích bývá dost ošemetné, že člověk těm grázlům začne záhy fandit v jejich touze po svobodě a ti reálně špatní se stávají těmi dobrými. Zde mi proto přišlo výborná dějová retrospektiva v 6. díle, kde bylo rázně připomenuto, co tři hlavní "hrdiny" dostalo na zcestí. Jestli je jen polovina pravda, tak Lyla musí být manžel století :D Reálné hodnocení je spíše tak na 4,5*

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Po shlédnutí u mě převažovalo mírné zklamání, asi jsem čekal o trochu více. Dějový základ příběhu je silný a zajímavý, celkový dojem však kazí místy silná patetičnost a ne úplně nejrealističtěji zpracované bojové scény (v tomhle se Zrození hrdiny na TOPku žánru nechytá). Nicméně Andrew Garfield byl výborný.

plakát

Pod černou vlajkou (2014) (seriál) 

Seriál, který mě "chytil" a donutil přemýšlet o tom, co bude dál. Splňuje všechna klasická klišé moderních serošů - poutavé intro, cool neokoukaný casting, spousty zvratů - nečekaných, hodně sexu / nahoty / erotiky, mocné ženy v době a na místě, kde to není příliš reálné a jako bonus navrch lesbičky a pirátskou verzi zkrocené hory :D...Za mě asi TOP 2. řada, tam si mě Black Sails opravdu podmanilo tím, jak rozkrylo Flintovu historii, první řada byla nejslabší. Vyústění a konec pro mě adekvátní a střízlivý. Za mě super. TOP postavy: Flint, Anne Bone a nakonec docela i ten John Silver. Docela se mi i líbilo, jak do děje tvůrci obstojně zařadili reálné postavy a alespoň trochu se snažili tam promítnout jejich (domnělý) charakter či osudy..Jediné, co se mi zde nelíbilo, bylo to, jak snadno se občas jednotlivé postavy a děj nechal ovlivňovat vysvětlováním a argumentací jednotlivých postav, občas to bylo dost krkolomné, jak pár logických argumentů z úst zavilého nepřítele zcela zvrátilo děj. Jinak pecka dobrodružné drama :) Toby Stephens hraje Flinta skvěle.

plakát

Marie Terezie - Série 1 (2017) (série) 

Docela příjemná koukatelná dobová romance s pěknými kostými, exteriéry a slušným hereckým obsazením. Jako životopisné či historické dílo to asi příliš neobstojí, ale když na to v tomto směru nebudeme brát příliš zřetel, nabízí Marie Terezie poměrně příjemně strávených pár hodin.

plakát

Dr. House (2004) (seriál) 

Když postava geniálního lékaře chrlícího sarkastické vtípky, tak jedině Hawkeye Pierce. Z House je až přespříliš cítit snaha, jak se tlačí na pilu, aby byl za všech okolností cool sarkastický, neotřele nekorektně vtipný....určitě dobrý herecký výkon Hugha Laurieho, koukat se na to celkem i dá, ale sám od sebe to nedělám. Chápu, že se seriál uchytil, ale obecně mi přijde poněkud nadhodnocený.

plakát

Všechno nebo nic (2017) odpad!

Tahle móda rádoby milých a čím dál tím plytších romantických komedíích, kde je pár hezkých sympatických cool třicítek a alespoň jeden gayík....ta mě hodně míjí. Až k uzoufání nudné a utahané. Škoda, že když už sem přitáhneme takového dobrého zahriničního herce jako je Żebrowsk, je to kvůli takové sra*ce..

plakát

Zaklínač (2001) 

Skvělá knižní předloha by si zaloušila lepšího zpracování, ale minimálně zaklínač v podání Żebrowskiho má něco do sebe, i když třeba takový Marigold je karikaturou toho knižního..

plakát

Babadook (2014) odpad!

Těžká nuda, strašidelné to nebylo, pointa taky žádná, celý film jako hlavní postavy byl prostě jen weard, mě to nechytlo..