Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Recenze (175)

plakát

Action Man (1995) (seriál) 

Když jsem byl malý, byl to můj nejoblíbenější animák.

plakát

Agora (2009) 

Zase jsem si jednou u filmu pořádně zabulil. Nejproradnější světové náboženství zde je znázorněno v celé své krvelačné kráse. Je tu jasně ukázáno, kterak křesťanští bastardi zničili všechnu moudrost a umění antiky. Jak zabili nesmírně krásnou a inteligentní ženu jen proto, že byla prostě chytřejší než oni. Skvělý výkon podala Rachel Weisz, zdatně ji doplnil Oscar Isaac, který si zahrál velmi rozporuplnou postavu, což umí. Původně jsem chtěl dát 4*, ale závěr mě natolik dojal, že dávám 5*. P.S. Jednou přijde den, kdy bude křesťanství, nejsprostší náboženství, poskvrněné krví miliónů nevinných, zničeno. Jednou si všichni inteligentní lidé musí říct dost. A ten den se blíží!

plakát

Ant-Man a Wasp (2018) 

A kurňa! Po loňským Ragnaroku přišel další vynikající marvelovskej nářez s kupou komediálních scén a neskutečným hereckým obsazením. Vidět Douglase hádat se s Laurencem je naprosto skvělý, stejně tak Gogginse při smlouvání. IW byla epická, to ano, ale letošní nejmenší marvelovskej projekt si ji strká do kapsy. Jasná pětička!

plakát

Avengers (2012) 

Nejlepší složkou filmu se bezkonkurenčně stal Bruce Banner kterého výborně zahrál Mark Ruffalo, rovněž titul největší hlášky ("Slabý bůh") patří jemu. Dále mě nadchla krása Cobie Smulders jako Marie Hillové, která na začátku ukázala všem, že není jen statickou agentkou S.H.I.E.L.Du. Jako největší zklamání hodnotím Hawkeyeho, který se mi jinak v komiksech moc líbí, ale Jeremy se na něj prostě nehodí. Z kina jsem odcházel nadmíru spokojený s tím, že jsem viděl nejlepší komiksový film a jeden z nejlepších filmů všech dob.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

I když tam je hora píčovin, některý dějový linky jsou vynikající (hlavně ta Thorova :)). Navíc tu máme pořádnýho zaporáka i Samuela s motherfuckerem. Takže nakonec přeci jen pětka!

plakát

Baby Driver (2017) 

Pořádná nálož kvalitních songů a kvalitních herců dotáhla tenhle gangsterský muzikál až k 5*. P.S. Hamm si po záporákovi z Města vylepšil reputaci hlavní kladnou postavou celého filmu :))).

plakát

Barbar (2009) 

"Na počátku byl jen člověk a příroda. Ale pak přišli lidé nesoucí kříže, kteří zahnali pohany až na kraj světa!" Příběh filmu Valhalla Rising, u nás dementně překládaného Barbar, je strhující brutální podívaná, která je k tomu všemu nesmírně artová. Hlavní hrdina s tváří jednoho z největších borců současnosti, Madse Mikkelsena, nemusí říkat vůbec nic a stejně z něj stříká charisma na všechny světové strany. Příběh, který symbolizuje pád starých bohů a kultů mne dojal natolik, že jsem díky němu přečetl Eddu i Ságu o Ynglinzích, abych si rozšířil znalosti nordické mytologie. Díky Reifne, díky Odine Mikkelsene! 5*

plakát

Batman (1989) 

Burton je pan režisér, tohle je prostě povedený filmový kousek. Jack Nicholson předvedl nejlepší herecký výkon své kariéry a jeho Joker nebo v českém dabingu Klaun je jedním z největších padouchů.

plakát

Batman - Gothamský rytíř (2008) 

Japonská animace je nic moc, čekal jsem víc. A taky, když jsem si početl o příběhu, těšil jsem se na mého oblíbeného padoucha Scarecrowa, nakonec tam byl asi tak 5 minut. No prostě něco jako dejme tomu Pokémon smíchanej s Action Manem.....

plakát

Batman navždy (1995) 

Po Burtonových veledílech přišel úpadek. Pan Schummacher totiž nenavázal na předchozí dokonalou temnotu jménem Batman se vrací a místo toho rozpoutal neonové šílenství. Tolik světélek se k Batmanovi nehodí. Byť tedy Wayna skvěle hraje Val Kilmer, jehož doplňují rovněž perfektní Jim Carrey a Nicole Kidman, je tento batmanovský snímek průměrný. 3*