Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Bohužel, netopýří povídky jsou slabé a nedisponují ani žádnou dechberoucí animací. Průšvihem je, že hned ta první má animaci nejhorší a já se z lehkého zklamání už pak nevyhrabal. Čestnou vyjímkou budiž příběh o Deadshotovi. Hlavně nástup tohoto záporáka má svoje kouzlo, které ostatní postrádají a za pár minut nám nepředvedou skoro nic. Kam se tohle hrabe na původní animovaný seriál. Je tedy pravda, že ten jsem viděl jako malý, ale jelikož mě teď postava Batmana znovu dostala, tak se k němu rád vrátit a zhodnotím i ten objektivněš. Tady jsem se bohužel dočkal jen pár světlých momentů. ()

Gazy 

všechny recenze uživatele

Trochu netakticky Gotham Knight začíná rovnou svou nejslabší povídkou. Žádný z šesti příběhů není rozhodně vyložený pětihvězdičkový nářez a pokud bych si mezi nimi měl vybrat, tak tím nejzdařilejším kusem je pro mě úplně poslední díl skládanky Deadshot, který má největší styl i spád. Animovaný Batman je jako předkrm před Temným rytířem fajn, ale mě už se sbíhají sliny nedočkavostí na hlavní chod. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nápad je to zajímavý (i když ne originální, viz třeba Animatrix), do doby mezi snímky Batman začíná a Temný rytíř vsunout šest mírně souvisejících krátkých povídek od různých japonských tvůrců. Zpracování jednotlivých segmentů je perfektní, každý má svébytný vizuální styl, tempo i atmosféru. Zásadní problém je ovšem ten, že samotné příběhy nejsou moc zajímavé, nemají čas se jakkoliv rozvinout a pokusy o psychologii vyznívají až směšně. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Ako celok nesúrodé, niektoré príbehy boli dosť zvláštne vykreslením Brucea, hlavne animáciou, ale príbehovo sa mi najviac páčil Working Through Pain - krásna retrospektíva Bruceovej minulosti a zaujalo ma Have I Got Story for You - čo bolo fajn, ale animácia sa mi vôbec nepáčila. Ostatné boli len také priemerné. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Batmana mám čím dál více v oblibě, na TDK se těším jako malé mimčo ;-) hltám každý nový obrázek a všechno kolem promakané kampaně, takže jsem logicky tento animák uvítal. Pár měsíců zpátky jsem četl, že Batmana má mluvit Ch.Bale, škoda že se tak nakonec nestalo a také škoda, že je film složen s více příběhu a ne jednoho celistvého ;-(. Některé jsou o poznání slabší, někdy netopýři muž vypadá spíše jako sokolí muž ;-). Jiné příběhy mají o dost větší dynamičnost a baví víc, celkově jsem víceméně spokojený. Vizuálně působí Gotham Knight bez problému. 7/10* btw: obzvlášť Scarecrow byl dobře zpracován. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)
  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)

Reklama

Reklama