Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (180)

plakát

2001: Vesmírná odysea (1968) 

Moc natahované. Chtělo by to zkrátit tak na třetinu a další třetinu až dvě vymyslet nějaké pokračování příběhu. Vyhodit všechny mezihry, kde hraje jen hudba s černým obrazem atd. Vím, asi odvážný názor ohledně Kubricka.

plakát

Mr Bates vs. The Post Office (2024) (seriál) 

4.5/5. Plné skóre se nedá dát prostě jen proto, že skutečnost nebyla až tak super zajímavá.

plakát

Dark (2017) (seriál) 

Většina seriálů, které jsem viděl, mají šanci být pouze hodně zábavné, chytré, napínavé... Po jejich shlédnutí si říkám, že to bylo super, ale vlastně pokud bych je neviděl, vůbec nic by se nestalo. Je jen pár seriálů, které se dostanou více do hloubky a zanechají stopu. Toto privilegium je většinou vyhrazeno filmům (či knihám, kdybych teda četl). Dark je u mě co do emočního zásahu jeden z nejsilnějších zážitků. V podstatě je to taková telenovela s cestováním v čase. Jeden aspekt uspokojuje emoce, druhý rozum a analytické myšlení. Pokud vás zrovna prezentované emoce nezasáhnou, nebo neradi děj logicky analyzujete, seriál pro vás nebude a tedy hodnocení by mohlo být úplně opačné než moje.

plakát

Netvor z Černé laguny (1954) 

Tři hvězdičky teda s odřenýma ušima a s příhlédnutím k době vzniku. Ne že by to bylo špatné, ale holt zub času zahlodal. Nevyužitý strach z neznáma, příšera je vidět hned od začátku, tak to funguje o dost míň.

plakát

Macabro (1980) 

Nudná ptákovina. Ten konec to ještě dorazil tak, že jsem zvažoval odpad. Nakonec aspoň jedna hvězdička za to, že slepec to zahrál docela dobře.

plakát

Balada o Cable Hogueovi (1970) 

Čekal jsem víc. Jednak ty "experimentální filmové postupy" se mi vůbec nelíbily, dělaly z toho podivnou grotesku. A jednak to bylo tak nějak vlastně o ničem.

plakát

Hodný, zlý a ošklivý (1966) 

Na druhé shlédnutí musím uznat, že je to přeci jen trochu utahané. Ale těžko to z pěti stahovat na 4. Takže 4.5*.

plakát

Smrt na Nilu (2022) 

jedna hvězdička dolů za divadelní přehrávání herců, další hvězdička dolů za občas podivné a zbytečné rušivé digitální efekty.

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Po 4. sérii zvyšuji na 4*.// Zatím 3 série. První dobrá, za 4*. Ale pak to jde z kopce - moc hluchých míst, občas nefungující komický prvek v kombinaci s hororem atd. Celkem za 3* - zabaví to, ale občas je to jen taková výplň.