Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (61)

plakát

Zabití posvátného jelena (2017) 

Z mého pohledu naprosto geniální snímek. Aby bylo v kině totalní ticho po skoro dvě hodiny bez sebemenšího pohybu jsem snad ještě nezažila. Takřka od první sekundy záběru na bijící lidské srdce to člověka přibije do sedačky a zanechá hypnoticky soustředěného až do konce. Nejde si tu něčeho nevšimnout, každý detail tohoto skvostu se divákovi zarývá pod kůži, herecké výkony omračující svou jednoduchostí (vyjímaje Keoghana, jehož role se ve filmu bliští jako diamant). Scénář je mimořádně promyšlen do nejmenšího fragmentu. Zasadit takový osud do úspěšné rodiny pragmaticky smýšlejících doktorů a nechat je v tom plavat.. poselství jež otevírá brány do všedního a všudypřítomného rozhodování mezi rozumem a citem, kterému se někdy nevyhne ani ten nejvznešenější.

plakát

Život pod vodou (2004) 

Ono to vlastně postrádá nějakou hlubší/propracovanější dějovou linku, ale ta atmosféra co zde převládá, to vše plně vynahrazuje. Pokud jste zrovna v akční náladě, tak odložte zhlédnutí tohoto filmu až na moment, kdy se budete chtít v zimní chladný večer zahřát na srdci příjemnou a značně poťouchlou podívanou s až překvapivě silným hereckým obsazením.

plakát

Loganovi parťáci (2017) 

Takové smíšené pocity z této redneck mafioso podívané mám..potenciál dobrý ale nedotažený, nebo spíš přetažený? Až moc předvídatelnosti v té přemíře nepředvídatelnosti.. až moc nevyspytatelných vtípků, které ve výsledku působily ve své "jednoduchosti" spíše trapně než geniálně. Až moc "cameos", které asi měly dodat punc světobornosti, ale ve výsledku to opět byl jen slabý pokus udělat film zajímavějším. V některých chvílích jsem se až styděla za ty "zábavné" momenty, kterým jsem se nedokázala zasmát (a přitom to byl asi záměr scénáře). No, dávám 3* za Graiga, flegmouše Drivera a pěkný mustangy, ale ten zbytek si stěží zaslouží 2*.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Krásný a hřejivý neobyčejný příběh obyčejných (byť rozlišných) lidí.. Kdyby se opravdu takhle dalo hrát s osudy ostatních a měla to v rukou Amélie, bylo by nám všem už jen dobrě.

plakát

To (2017) 

Bylo toho spoustu co jsem od tohoto snímku čekala a většiny se mi dostalo. Pro mě byl bohudík film z větší části zaměřen na příběh, atmošku, vývoj postav, herecké výkony, excelentní kameru (a mnoho dalších skvělých filmařských atributů) a méňě na tu obvyklou prvoplánovost spousty hororů a to diváka především co nejvíce vystrašit v těch nejméně očekávaných momentech. Skarsgard si s adaptací postavy Pennywise celkem vyhrál a jsem ráda, že ji pojal odlišně než jeho předchůdce Tim Curry. Ten byl pro mě asi děsivější kvůli té své flegmatičnosti a jakoby ledabylostí vůči všemu, takový ten znuděný klaun bez enthusiasmu, co to dělá jen aby měl co do huby (zde doslova). Ale samozřejmě rozdíly v celkové kvalitě pojetí mezi TV filmem a blockbusterem jsou zde velmi znát. Moc se těším na dospěláckou verzi, věřím, že tam už se z naivního dětského světa přehoupneme do děsivějších sfér. Dávám 5* IT je moje srdcovka od dětských let..

plakát

Druhá strana naděje (2017) 

Zajímavé, nevšední a milé.. tento typ filmařiny není nic, co bych potřebovala nebo chtěla na denní bázi, ale jednou za čas, když je chuť a příběh alespoň nějak vyhovuje mým standardům, mě zhlédnutí takového snímku dokáže potěšit. A tohle byl zrovna ten případ :) Navíc hlavní postava imigranta a její ztvářnění mi bylo moc sympatické.

plakát

Americká krása (1999) 

Tenhle snímek je pro mě prostě KRÁSA, žadné přídávné jméno už není potřeba.. 5*

plakát

Baby Driver (2017) 

Boží.. takhle si představuju uvolněnou zábavu v kině. Scénář, herecké obsazení, nepřetržitá akce a převážně, mému sluchu nejvíce lahodící hudba, která byla geniálně vybrána a rozložena. Dlouho jsem neviděla film, který svou genialitu a hlubší význam postaví právě na doprovázené hudbě a udělá z ní tímto prim celého snímku. V tomto případě mi spíše přišlo, že děj filmu a chování postav se podřizovalo písním a jejich rytmu. OST poslouchám od chvíle co jsem přišla z kina.. opravdu moc (hudebně) povedené dílko. PS: co se týče příběhu, tak za mě velmi milé zpracování s nijak se neskrývajícím kýčem mladé romance a "trochou" toho násilí.

plakát

Divoká planeta (1973) 

Pěkný film s velmi vznešenou a nadčasovou myšlenkou. Jen animace a pojetí na mě už lehce předpotopní, proto podruhé to již vidět nepotřebuji, ale za to poprvé jsem ráda :)

plakát

Axolotl Overkill (2017) 

Blbina.. totálně na sebe nenavazující slátanina snažící se docílit nějakého celistvého uměleckého puncu, bohužel bez jakéhokoli souvisejícího kontextu či smyslu. Vlastně ani nevím o co se zde ta mladá režisérka pokoušela (?) Fascinovat? Šokovat? Zprostředkovat nám jakési surreální pojetí života 16ti leté, nevyrovnané, neustále si stežující berlínské puberťačky(bezostyšného fracka)? Jejdamane (oči v sloup).. tohle snad nikoho z nás ani nezajímá. Přišlo mi to celé jako velmi odlehčená pohádka inspirující se nečím jako zromantizovaným hybridem Trainspotting a My děti ze stanice Zoo. Jednu * má Helene za to, že je fakt ještě mladá, ale pokud chce dál točit, měla by nakoukat ještě spoustu filmů.