Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (14)

plakát

Proroctví (2009) 

Efekty 5, scénář 2, Nicholas Cage ODPAD!. Závěr naprosto o ničem. Film udrží pozornost, ale znovu bych se na něj nedíval. Nejhorší herecký výkon Cage ze všech jeho hrozných hereckých výkonů! Kamera a scenérie měli myšlenku. Proč tam nedali někoho normálního? Lepší herec by dokázal zachránit i ten děravý scénář a dialogy\ monology o ničem.

plakát

Jurský svět (2015) 

Přes všechny ty pozitivní komentáře a hodnocení, jsem odcházel z kina zklamaný. Film nenabídl nic nového. Naopak těžce vykrádal první díl, který byl tak legendární. A to vážně musel půlku filmu znít soundtrack z jedničky? To už se nikdo ani nezmůže na nějaký nový originál? Pokud bylo záměrem vytvořit nostalgii a zavzpomínat si na jedničku, tak se to podařilo: Vzpomněl jsem si na první úžasný díl a tuhle remake-pokračovací-kopii neberu. První třetina filmu mě dokonce nudila. Futuristické prvky mi přišly laciné, děj předvídatelný. O hlavní hrdiny jsem se ani na sekundu nebál a napětí z prvního dílu se nekonalo. Průměr. Tohle fakt neberu. Trend remaků a pokračování jen ať to nese opět ukázal, že masu pobaví a masa ho zaplatí, ale kvalitu nemá.

plakát

Muž z oceli (2013) 

Tak trochu vykradený Avatar, trochu Matrix, trochu Thor. Nic z toho by nevadilo, ale proč to bylo tak strašně hloupé? Jak se dostane reportérka na nejtajnější místo na světě a bez povšimnutí se tam motá? Vlastně celý film nic nedělá ani nic neřekne a pak je z toho velká láska... Tenhle film neměl myšlenku, prostě se nějak stal, hlavně že to všechno hezky vypadalo a bylo to sexy. Teda až na ty lidi na konci filmu, kteří místo, aby křičeli nebo utíkali když celé město vybuchuje, tak jen blbě čumí. Tolik mrakodrapů, kolik jich bylo v tomto filmu pokáceno jich v Americe snad ani není. A opravdu nepoznáte z metrové vzdálenosti někoho, komu jste strkali jazyk do krku, jen kvůli tomu, že má brýle? V seriálu či starších filmech byl alespoň výraznější rozdíl v účesu a výrazu tváře. Zajímavější by mi přišlo na základě úvodní scény natočit film o Kryptonu. A 78% pro tento film? Jenom asi proto,že tam je Costner, Crowe a zvučí to Zimmer.

plakát

Kid (1921) 

Pro mě je němý film mrtvý a kouzlo to pro mě bohužel nemá. Děj je pro mě příliš jednoduchý a forma mi připadne primitivní a nezabaví, nezaujme. Nedám tomu 5* jen protože to kdysi bylo dobré.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) odpad!

Tento film je výsměch všem předešlým zpracováním. Tak trochu chápu proč ho v kině dávali jen s českými titulky a v programech a časech pro děti, ale to si myslím, že i urážím ty děti a křivdím jim. Film je hloupý, předvídatelný, směšný, trapný, příliš dlouhý a nudný.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

První díl byl pro mě překvapení a velký skok do úplně jiného zpracování oproti starší verzi. Druhý díl byl ještě lepší, temnější a totálně mě pohltil. "Temný rytíř povstal" je pro mě však poněkud zklamáním. I přes 164 minut filmu tam toho mělo být se stejnou časovou dotací méně. Příliš mnoho postav, příliš mnoho dějových linií, které jsou naházené za sebou ve stylu "slon v porcelánu". Takový dort pejska a kočičky - dáme tam všechno, však ono to bude dobré. Bohužel ne. Klidně bych oželel Marion Cotillard - na konci na pár minut přidanou hlavu ligy stínů, i Anne Hathaway jako kočičí zlodějku. I Robin, který ponechal otevřená zadní vrátka pro pokračování, by mi nechyběl. Více bych se věnoval Batmanovi jako takovému. Ten tam vlastně ani moc nebyl na to, že se film jmenuje podle něj. Cokoli se ve filmu stalo se událo strašně rychle, lacině a předvídatelně. Celé to bylo směřované do velkolepé epičnosti a zakončení trilogie, což se nakonec samozřejmě podařilo. Film nijak nepřekvapil, nijak nešokoval. Kamera se snad nejvíce věnovala Baneovi a byl to více film o něm než o Batmanovi. Oblíbil jsem si ho, a především jeho hlas, natolik, až mi přišlo líto, jak snadno ho nechali tvůrci zemřít rukou bezvýznamné kočičí ženy. I přes všechnu kritiku dávám 4 hvězdy, protože se stále jedná o kvalitní film a dobrou podívanou.

plakát

Pan Nikdo (2009) 

Trochu z Fontány, hodně z Butterfly effect, trochu od všeho, dohromady nestravitelný mix co nedává smysl(ale někomu snad i ano). Smysl dává posledních pár minut, kdy vám film říká, že to celé byla jen smyšlená blbost, protože někdy se člověk prostě nemůže rozhodnout... Dvakrát jsem u toho usnul, konec jsem dokoukával při vaření oběda. Odpad dát nemohu, protože hodně z těch 50ti krátkometrážních filmů bylo dobrých...

plakát

Zátoka (2009) 

Nálepka dokument popisuje obsah jen částečně. Pro mě to je i životní příběh jednoho muže, který ve mně probouzí emoce. Což je závěrečnou scénou naprosto korunováno. Příběh je silnější a poutavější než ve většině holywoodských filmů. A v kombinaci se spoustou poučných faktů, a náhledem na ignoranci hlavních představitelů těch špatných..., tvoří velice dobrou podívanou a "příjemný" zážitek.

plakát

Flákači (1995) 

Smithovy filmy jsem neznal do nedávna. Musím říct, že je třeba si i trochu zvyknout. Některé vtipy u mě vyvolají výbuchy smíchu a jiné spíše akceptuji se zamyšlením. Každopádně ojedinělý způsob tvorby komedií, který jistě zabaví. A když člověk začne chápat to propojení mezi jeho filmy, tak ho to baví ještě více.

plakát

Hard Boiled (1992) 

Ačkoli jsem fanouškem starých akčních filmů (klidně béčkových), tak mě Hard boiled zklamal. Z hodnocení i komentářů jsem čekal víc. Dle mě film nijak nerozvíjí příběh, ani postavy. Jediné, co bylo rozvíjeno, je počet zabitých, který dosáhne počtu 307. Herecký výkon oceňuji u Tonyho (Tony Leung) a Philipa Kwoka, jelikož i ten ukázal více charakteru než hlavní postava - detektiv Tequila. Tequila se pro mě stal jen loutkou bez emocí, které je vše lhostejné. Svou práci dělá snad jen proto, aby si mohl večer pochlastat v baru a zahrát s kapelou. Efektům nic nevyčítám, rozpočet a 20 let udělá svoje, ale chyběly mi herecké výkony a možná sem tam alespoň nějaký ten suchý vtípek typu „Arnold“. Hlavním měřítkem je pro mě to, že jsem se u filmu nudil. Jediné, co mě donutilo se dodívat, bylo očekávání zázraku a fakt, že za minutu umře ve filmu průměrně 2,5 člověka. Zážitek a dojmy si neodnáším, zítra si na film už nevzpomenu. Přesto za jisté výkony a kvality dávám dvě hvězdičky.