Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (40)

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Co na to říci... Želbohu nenadchne, ale ani neurazí. Nedá se říci, že bych si při filmu nudila, ale na druhou stranu máte celý film pocit, že už jste to všechno někde viděli... Vizuály jsou sice boží, ale nijak nevystoupí z toho všeho, co nabízejí všechny ostatní komiksovky. Ať už marvelácké, nebo DC. Nicméně určitě musím pochválit scénář. Joss Whedon v něm nezklamal a postavy stále pěkně a originálně hláškují. Leč samotná interakce mezi hrdiny působí leckdy sterilně a smrt Quicksilvera, ač nečekaná (I didn't see that coming, huh), mě teda vůbec nedojala. Ship Bruce/Natasha mi sice nevadil, ale ve výsledku tam byl úplně zbytečnej a nikam film samotný ani postavy neposunul. Co bylo ale největším zklamáním byl záporák Ultron. Nevím, jak je to v komiksech, jelikož jsem s ním nic nečetla, ale dle trailerů to vypadalo, že to bude geniální übermind, která Avengerům pořádně zatopí. Jenže chyba lávky. Ultron je jen děsně otravnej a ufňukanej a nemůžete se dočkat, až už ho konečně ty Avengeři sejmou.

plakát

Tajemství staré bambitky (2011) (TV film) 

Pravděpodobně se stal zázrak. Ono, když se chce, tak to i jde. Po horách nehorázných shitů, co na nás Česká televize valila, konečně dokázala natočit lehce nadprůměrnou pohádku. Ano, ono si to víc jak tři hvězdičky nezaslouží, ale za to hezké překvapení, ať to tu hvězdičku navíc má. Herecké výkony pobavily, ať už Tomáš Klus jako totálně blbej princ, který stále nevím jak, k mozku přišel, nebo i Kamila Janovičová jako jeho láska. Samozřejmé "staré" gardy v podobě Lábuse, Vladyky či Vetchého taky nezklamaly, ale ti snad nezklamou vždycky. Výsledkem je příjemná, veselá, vtipná pohádka, kterou si určitě příště v televizi pustím znova.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Z tohoto filmu mám značně rozporuplné pocity. Dostala jsem něco jiného než jsem očekávala. Film prakticky postrádá jakýkoliv děj. Je to pouze několik k sobě poslepovaných obrazů, ze kterých si při troše přemýšlení možná poskládáte, o co sakra mělo jít. Animace byla hezká, ale na hodinu a půl to nestačilo.

plakát

Parfém: Příběh vraha (2006) 

Knižní předlohu jsem nečetla, tudíž nemám s čím porovnávat. Každopádně po filmu si ji ani nepřečtu. Film se mi sice líbil, ale až do chvíle, kdy přišlo zhruba poslední 20 minut. To jsem koukala s otevřenou pusou a ptala se sama sebe, jestli si ze mě dělá někdo srandu, nebo to snad myslí vážně, protože ten konec je totálně nesmyslný jako náhle totálně nelogické chování do té doby naprosto promyšlené chování hlavní postavy. Ale až na ten konec jsem se vším spokojená.

plakát

Noc hrůzy (2011) 

Ono by si to zasloužilo spíše dvě hvězdičky než tři, ale tak dneska jsem hodná. Jednu hvězdičku určitě za Colina Farrela, druhou za Davida Tennanta, který je prostě excelentní. A třetí za polovinu filmu, než to sklouzlo do totální sračky. Triky taky nebyly nic moc a opravdu netuším, kde v tom byl ten horor. U scén, kde jsem se měla bát, jsem se smála.

plakát

Expozitura (2009) (seriál) 

Po všech paskvilech typu Kriminálka Anděl a já nevím co, je tohle příjemné překvapení. Těším se na další díly.

plakát

Šmoulové (2011) 

Čekala jsem, že to bude katastrofa a ono to nakonec bylo příjemné překvapení. Taková oddychovka. Nenadchne, ani neurazí.

plakát

Pán času (2005) (seriál) 

K oblibě tohohle seriálu jsem se musela opravdu prokousat několika prvními epizodami. Ovšem poté měl Christopher Eccleston totálně očaroval a já kouzlu Doctora propadla. Stejně tak Davidu Tennantovi. Jako mírně slabší bych hodnotila 3. sérii s nevýraznou Marthou. 5. série je zase trošku nového. Nový Doctor je trochu divnej, ale na druhou stranu má dobrou společnici Amy. Každopádně bych řekla, že Doctor who není seriál pro každého. Ať už příběhově, tak ztvárněním. Je to vlastně takový typický britský seriál, který buď budete milovat, nebo nesnášet.

plakát

Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou (1965) (TV film) 

Vysoce působivý film, kterému vévodí Jiří Adamíra jako ssák. Leč do působivosti knihy filmu něco málo chybí. Některé části filmů jsou zbytečně uspěchané, některé se vlečou. Obzvláště konec byl hodně rychlý. Uvítala bych nakonec ještě scénu v sušárně vlasů, kdy se vězeň rozplývá nad Kateřininy vlasy.

plakát

Tisíc a jedna noc (2006) (seriál) 

Chtěla jsem shlédnout celý pilot, ale bohužel (nebo spíš bohudík :D) se mi Nova na počítači zasekla. Ale i ta půlhodina stačila. Tohle bylo fakt zoufalý. Doufám, že náš národ prokáže, že není tak stupidní a pošle Novu do kytek. 1* za dabing. Tento mírně pozvedl.