Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (536)

plakát

Inspektor se vrací (2015) (TV film) 

Přijde mi, že někoho prostě už nasral způsob života a lidi kolem, a potřeboval se z toho vyřvat do kamery. Zvolil si k tomu jednoznačně nejpřijatelnější prostředí, kostýmy, časový úsek dějin i druh postav. Zabalil to do hávu detektivky a nakonec možná i mysteriózna. A proč jako ne!? Nebylo to špatné, ačkoliv se přiznám, že mě překvapilo zdejší vysoké hodnocení. Je na tom znát známka televizního filmu, ale to nesebere na napětí ani špetku. Pobavil jsem se, navíc to bylo velmi inteligentně natočené, s naprostou samozřejmostí nastavená zrcadla a kontrasty společnosti, takže si divák ani nevšiml, nebo mu nevadila, zcela banální zápletka.

plakát

Walter Mitty a jeho tajný život (2013) 

Krásné, snové,neuvěřitelné, ale milé. Takové pošahanější road movie, takový hodně jednoduchý indiana jones. Prostě letní film, který svou zcela záměrnou jednoduchostí, smíchanou rafinovaně a citlivě s nejistotou o tom, co reálné je, a co není, pokládá a odpovídá na zcela zásadní otázku lidské existence a otevírá další, mnohé otázky. Za to, že to Stiller nepokazil, za to, že krásně sdělil něco mně blízkého, za to, že použil nejkrásnější prostředí, jaké mohl, dávám 5***** !

plakát

Na život a na smrt (2013) 

Od okamžiku, kdy se prvně vystřelí se nedá od filmu odejít. Super! Má to všechno. Reflexi společnosti i skutečnosti, ukázku krutosti talibánu, charakternost afghánských horalů, klaďase, drsňáky i záporáky a k tomu všemu reálné bojůvky a typicky hollywoodskou nesmrtelnost hrdinů. Lepší než Rambo to ale není!

plakát

Pot a krev (2013) 

Přišlo mi to mrazivý, proto mi nesedělo to lehce parodické zpracování, které nastavili tvůrci. V podstatě totální tupost hlavních aktérů začali prezentovat až v druhé půlce a takovým kloudnějším zvratem, kdy se to začlo tvářit vážněji, byla scéna zpackané vraždy. Je fakt, že pak to dostalo relativně děsivé rozměry. Celková koncepce byla možná na škodu. Preferoval bych skutečné záporáky a ne tři frajery, kteří si hrají na zlouny - alespoň takový dojem jsem měl.

plakát

Želvy Ninja 2 (2016) 

Plní to parádně koncepci i předlohu, ale už při četbě komiksů mě nebavily bitky mezi želvama a robotama. Líbily se mi fighty tak nějak v trochu pozemské podobě - ninja vs. ninja. Tady dle mého názoru- na základě mých preferencí-, utrpěla finální bitka, protože se jednalo o souboj s robo-Krangem. No, taky se mi zdálo, že tu bitku trošičku podělali (rychlé, zběsilé, divné, bez šťávy a bombastičnosti), stejně jako v prvním díle souboj s trhačem, ale jinak super. Všechny postavy mají své místo a jsou takové, jaké jsem si pamatoval. Bepop a Rocksteady...pecka! :) Jasný, mezi všemi komiksy, kde se marvelovský podíl tváří vážně jako souboj titánů, se to vymyká, takže s chutí hodnotím velice kladně, neboť pozor...tady se jedná o mé dětství!!

plakát

Sex 100+1 (2007) 

Jo, asi to mělo dobře našlápnuto, ale konec lehce ochabl. Občas hodně vtipné situace, sem tam dost přehnané, ale ve výsledku to mělo zajímavé rozuzlení, škoda jen že pramálo gradovalo. Chtělo by to nevyčerpat vtipy na začátek, nenatahovat tolik konec a hned by to bylo o hvězdu lepší.

plakát

Pád do ticha (2003) 

No, v nadšení ze supersilného příběhu jsem hned po zhlédnutí dal 4 hvězdy, ale teď, v časovém odstupu, to tak nadšeně nevidím. nechám to však být, člověk by měl dát na první dojmy. Tohle byl opravdu primitivní dokument, který nebyl vlastně nijak napínavý, pač oba horolezci ve studiu vyprávěli svůj příběh a různými prostřihy jsme se dostali přímo na stěnu, kde se dva neherci pokouší simulovat konkrétní situaci. Jednoznačně to těží ze silného životního dramatu a ze silného vyprávění, které bohužel v odstupu nebylo nijak citově zabarvené. Prostě, jako když píšete po 14 dnech komentář na CSFD. Taky se u toho nejste schopni rozvášnit, jako když jste to měli čerstvě zažité!

plakát

Vražedná stěna (2008) 

Jestli se vám líbil Everest, tak si tenhle film zamilujete. Možná až na posledních pět minut, kdy se to hodně přiblížilo americké představě patosu. Jestli se to tak skutečně odehrálo, či ne, nevím, proto jsem si koupil Harrerova Bílého pavouka, abych to zjistil, nicméně oba tito horolezci jsou legendy, tak proč to trochu nepřikrmit. Působím zmateně, vím, musíte to dokoukat, abyste pochopili. Nechci spoilovat, takže už napíšu jen toto: Opravdu to stojí za to. A stojí vydržet do konce. Myslím, že hodnocení, oněch 82%, je hodně výmluvné.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Herecky velmi uvěřitelné. No, co říct. Bylo to velmi drsné, naturalistické a místy natočené skoro jako dokument. Sugestivní drama - víc než bych čekal. Krvavé, kruté, stejně jako lidská povaha či zima v Yellowstone. V podstatě to byl takový popisný film, kde děj byl předem daný, hodně přímočarý, ale dost dobře to kompenzovaly nástrahy cestou. Jednalo se o ódu na drsnou americkou krajinu, která nikomu a ničemu nic nedaruje, v kontrastu k tomu vykreslení nepůvodních Američanů - bělochů, drsných lovců, kteří bez skrupulí volí peníze a neohlíží se nalevo ani napravo. A mezi nimi a Indiány se pohybuje bezradný DiCaprio, jehož nezlomná vůle je gró celého filmu. Líbí se mi podobné filmy o lidech, kteří se díky své vůli staví do zcela nečekané sorty lidí se zlomeným srdcem, rovnou páteří a stále dobrou duší. Jednoznačné rozvržení dobra a zla tady taky nefigurovalo, a když, tak ho rozmělnil nějaký přírodní živel. Přiznávám, byl jsem zaskočen syrovostí scén, pomalým dějem, který se líně táhl jako kry na řece missouri a celkovým zpracováním, a proto to považuji za překvapení roku.

plakát

Marťan (2015) 

Hodně povedený film, i když oproti knize lehce patetický. Na druhou stranu ty dojímavé scény se k tomu tak nějak hezky hodí, a ačkoliv nevěřím, že by se semkl svět, kvůli jednomu jedinému životu, bylo hezké to vidět. Snad možná trochu naivní, ale i tak dojemné. Tohle amíkům opravdu jde. Co se děje týče...trochu osekaný oproti knize, ale ty nejzásadnější momenty (krom překoceného roveru na konci) tam byly. Škoda jen, že se víc nedostali Watneyimu do hlavy. Zaniklo tak nespočet perfektních knižních hlášek. Jinak ale velká chvála, myslím si, že to de facto trošku mohlo připomínat Gravitaci, ale mělo to zcela neotřelé... no vlastně všechno. Na začátku jsem se bál, že to bude z hlediska výpravy velmi nudné, díky typicky stereotypní krajině Marsu, ale překvapili mě tvůrci, jak se s tím vyrovnali a ukázali, že ta krajina není fádní, takže i různé výhledy a kýčovité scenérie se dostaly na plátno. Jasně, asi to byla Nevada, ale působilo to vcelku poctivě.