Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (1 186)

plakát

Whiplash (2014) 

70%. Příběh silně obsesivního (podle tvůrců a některých diváků asi spíše velice odhodlaného) mladíka, ve kterém dříme jistý talent pro bubnování, který však své posedlosti propadne natolik, že se začne chovat jako naprostý kretén. Já mít takového "madrfakra" za učitele, skočím na něj určitě dřív (SORRY ZA MALÝ SPOILER). Film je natočený technicky kvalitně, mě však nijak příliš nenadchnul a znovu už ho vidět nemusím. Asi bych se přiklonil ke třem večerkám, nebýt toho konce - jak si ten uhlavní nervák připravil svojí revendž, to mě zaujalo. J.K. Simmons byl bravurní. PS: Superdívce to zde opět moc slušelo.

plakát

Psí ostrov (2018) 

Osobitý, roztomilý a úsměvný animák, který určitě chci vidět znovu.

plakát

Tiché místo (2018) 

Je to pecka :-) A pro mě překvapení. Snad u žádného filmu jsem sebou v kině tolikrát netrhl. Užíval jsem si supr hutnou napínavou atmosférku, podpořenou nadprůměrnou režií, kamerou, hudbou i technickou stránkou, užíval jsem si jednu ze svých nej oblíbenkyň Emilku, ovšem i její manžílek a dětičky byly výtečně obsazeni a zahráni... Za mě vřele doporučuji.

plakát

Kosmos - časoprostorová odysea (2014) (seriál) 

Hodnotím první tři části, na další se mi už nechce dívat. Hrozný a nesympatický vypravěč, nudný obsah.

plakát

Mys hrůzy (1991) 

Martin Scorsese rozhodně nepatří k mým oblíbeným režisérům, nicméně Cape Fear se mi líbil. A to hlavně kvůli hercům, hudbě a příběhu.

plakát

Nejlepší ženská mého života (1968) 

Super zábavný filmeček :-) Sovák hláškuje ostošest, postavičky okolo jsou nádherně a vykreslené i zahrané. Za mě jednoznačně doporučuji.

plakát

Za zvuků hudby (1965) 

85%. Po úvodu s jepťušema jsem uvažoval, že to vypnu. Nějak jsem na to neměl náladu, strašně se to táhlo, ani úvodní písničky se mi moc nelíbily... Po pauze (jiné povinnosti) jsem to ale ještě zkusil dál, Maria dorazila do nádherného domu, n. spíš menšího paláce, aby se starala o sedm dětí jakéhosi důstojníka/vdovce, který udržuje v domě disciplínu mj. i pomocí píšťalky. A film si mě začal postupně podmaňovat, já tomu všemu začal přicházet na chuť a... Za další dvě hodiny jsem byl... ehm, ale jo, přiznám to - docela naměkko a se zasněným úsměvem na tváři. Nádherná pohádka, tak povzbudivá, veselá, hravá, v závěru i napínavá. Krásný muzikál. Vím, že je tam hodně kýče a cukru, ale ty děti jsou perfektní, některé písničky mají něco do sebe, místy mě film dokázal nadchnout a i ty jepťuchy si napravily svoji reputaci svým závěrečným "zhřešením".

plakát

Alibi na klíč (2017) 

Tak tenhle film mi totálně sedl a totálně mě taky pobavil. Scéna parodie na Assassin's Creed jednoduše geniální :-)