Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (583)

plakát

Hannah Arendt (2012) 

Společenskou nonkonformitou tématiky jde o takové německé Poklosie, s tím rozdílem, že zde jde jen o reprodukci toho, co způsobilo skandál už v 60. letech. Nebyla to pro "uvědomělého" diváka taková rána do palice jako Paśikowského film, kde se dogmata bořila bez přípravy, ale to nic nemění na faktu, že film je natočen skvěle. Jedním velkým plus také je, že už poměrně dlouhou dobu jsem neviděl projekci z 35 mm, takže pochvala pro autorku i za volbu materiálu.

plakát

Hany (2014) 

Adame, sorry:-)

plakát

Hardgore (1975) 

Jeste nekdy si neco takoveho pustim pred spanim... smichy jsem jeste dlouho nemohl usnout:-)

plakát

Hauři (1987) 

To je tak blbe, az je to genialni, uz dlouho jsem se tak nepobavil. Mel jsem tu cest cist i mnoha socialistickymi vyznamenanimi ovencenou knizni predlohu Stanislava Vachy a to byla taky pecka. Pavel Jaros tam vystupoval jako ten nejschopnejsi a nejuvedomelejsi inzenyr, az to bolelo. Na druhou stranu byly v knize v pozitivnim slova smyslu ponekud dramaticteji vyliceny zdravotni komplikace postav a krachujici vztahy se zenami. Tim vsak klady samozrejme konci. Znamy tvurce normalizacnich skvaru Julius Matula ze zcela vazne minene predlohy vytvoril kabaret, kteremu vevodi haur vsech hauru Marek Vasut, vecne nosici sluchatka na usich a pronasejici sexisticke vtipky na adresu soudruzek pracujicich povetsinou jako sekretarky, pricemz aby na konci zjistil, ze haurovstvi k uspechu nestaci, a to i presto, ze nad jeho vysnenym JZD nekdo zrejme nepatricne drzi nahore ochrannou ruku. Zvukovou stranku Matula obdaril temer nepretrzite hrajici dobovou muzikou. Vasutuv tanec na Tanecnice z Lucnice se okamzite zaradil mezi sceny, na ktere jen tak nezapomenu. Kdykoliv jedu treba metrem a najede mi tato etuda v hlave, smeju se tak, az se po mne lide ohlizeji a cumi jako na blazna. Jelikoz jako frydecky rodak mam velmi rad sveho mistniho soukmenovce Pavla Dobese, mel jsem radost z mne dosud neznamych a na deskach nevydanych slok pisne Zum Zum II, presto ale nechapu, jak se pisen tohoto s rezimem zneprateleneho muzikanta mohla do filmu vubec dostat. Plejadu frydeckych rodaku doplnuje Ivana Chylkova chodici vecne v cernych lodickach a bilych ponozkach. Eva Jenickova hraje opet stetku. No proste je to naloz, kdo nevidel, prohloupil :-)

plakát

Havárie (1985) 

Nebyt onoho poselstvi, ze rozkradani majetku v socialistickem vlastnictvi je spatne, aaaano, a ze socialistickou moralku je treba udrzet za kazdou cenu, aaaano, jednalo by se o vcelku koukatelny film.

plakát

Heimliche Liebe - Der Schüler und die Postbotin (2005) (TV film) 

Ani se Josefovi nedivim, ze propadl kouzlu teto starsi zeny. Nejpeknejsi stvoreni sveta to nebylo (nas krasnych je malo:-) ), ale ten jeji zvlastni naboj me malem vtahl do obrazovky. Skoda jen toho preslazeneho konce, jinak jde o dalsi film, ktery potvrzuje soucasnou nemeckou fazonu. PS. Prvni hodnoceni i komentar k tomuto filmu.

plakát

Hodinu nevíš... (2009) 

Ono se na to dalo divat a kupodivu i Jrackovi poprve v zivote neco sedlo. Stacilo se tvarit lehce dementne. "Potesi" herecka ucast Marka Igondy, toho chlapa fakt zeru, dokonce pred natacenim mozna i chodil chvili do logopedie:-)

plakát

Horem pádem (2004) 

Prvni Hrebejkuv film ze soucasnosti dopadl dle meho nazoru dobre. Vyraznou merou tomu pomohla Emilia Vasaryova, kterou mam moc rad a ktera timto prekonala sve dosavadni filmove role. Jeden z nejzaslouzenejsich Ceskych lvu v poslednich letech.