Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (583)

plakát

Psi (2016) 

Perfektní eastern (nikoliv western, jak se píše v anotacích!). Korunu mu dává scéna s nohou, ve které se tvůrce i jeho hrdina s touto částí těla doslova mazlí:-)

plakát

Lambada! Zakázaný tanec (1990) 

Po letošním Brakfestu čerstvý bronzový medailista v soukromé kategorii nejlepší brakový film všech dob. Chlapci, díky za zážitek, včetně předtančení na úvod!:-)

plakát

Čistá řeka (1978) 

Po aktuálním zhlédnutí na letošním Brakfestu přidávám za neopakovatelnou atmosféru do plného hodnocení. Naprosto neuvěřitelný film plný deklamace dialogů, jejichž životnost hraničí s nulou. Výskyt erotiky je s ohledem na normalizační dobu vzniku snímku opravdu abnormální, toto může sloužit jako paradoxně cenný výzkumný vzorek, i když soudruzi tvůrci své dílo takto jistě nezamýšleli.

plakát

Noční války (1988) 

Naprosto neuvěřitelná věc a smekám před J. Flíglem a P. Šarochem za až fyzický live dabing na pódiu během letošního Festivalu otrlého diváka:-)

plakát

Podle hvizdu poznáš pinďu (1978) 

Se simultánním dabingem na Festivalu otrlého diváka určitě za 5*, bez něj by to byla 1* za odvahu a ujetost, nic více.

plakát

Feeders 2: Slay Bells (1998) 

Toto je naprostý kánon letošního Brakfestu, něco takového jen tak neuvidíte, s živým simultánním rychlodabingem, který obstaral mistr Játro, se jednalo o neopakovatelný zážitek:-)

plakát

Rekvalifikace (2011) 

Antiuměni, antikomedie, antisatira, anitisociální film, antiporno - prostě nechtěně boží škvár, jaký jen Vlado Štancel umí:-)

plakát

Show! (2013) 

Z tohoto mi bylo opravdu divně.

plakát

Je těžké být bohem (2013) 

Těžký a brutální film, rozhodně ne pro každého a rozhodně pro diváky, kteří už mají s Germanem nějakou zkušenost. Mně ten tříhodinový pohled na všechno to bahno, hovna, sople, chcanky, ocasy, vnitřnosti, krev a další pohltil. Není to o ději, který v podstatě žádný není, je to o atmosféře a důkladném vykreslení primitivní ruské civilizace. Nejde ani tak o sci-fi (toto žánrové zařazení může být pro potenciálního diváka odrazující), ani tak o drama (otázka, jestli drama je vůbec žánrem v pravém filmově-teoretickém slova smyslu), ale hlavně o autorsky nekompromisní a formálně neúprosné podobenství. German tímto překonává veškerá svá předchozí díla, za socialismu by film v životě neprošel, a pokud ano, tak režiséra rovnou zastřelí.