Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (106)

plakát

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013) 

V první chvíli si člověk řekne, WTF, co jsem to právě viděl? Když si pak ale připustí představu, že by Hans Christian Andersen psal scénáře pro Quentina Tarantina, tak si říká, že takhle nějak by asi vypadal ideální výsledek. Rozhodně jsem lepšího Jeníčka a Mařenku od svých osmi let neviděl/nečetl.

plakát

The Graham Norton Show (2007) (pořad) 

Graham Norton mě osobně jako moderátor nezaujal tolik, jako třeba Conan O'Brien nebo Craig Ferguson, ale jeho show má perfektní scénář, žádné zdlouhavé monology, žádné aktuality, ani dopisy od diváků, které stejně podstatu talk show netvoří, naopak se tu vždy sejde spousta skvělých hostů, kteří jsou navíc konfrontováni, nikoliv "vyslýcháni" zvlášť, což mi přijde mnohem zajímavější a zábavnější. Hosté se totiž baví i mezi sebou a moderátor tak nemusí neustále otevírat nová témata a "tvořit" rozhovor. Určitě lepší než Leno:-)

plakát

Světáci (1969) 

Naprosto geniální herecký koncert pro tři pány a tři dámy, který vaši bránici nenechá ani chvíli odpočinout. Jeden vtip střídá druhý a člověk musí dávat opravdu pozor, aby je v rozhovorech všechny zachytil. Atmosféru filmu krásně doplňují i pěvecká intermezza, která snímku přidávají další rozměr. Vše pak korunuje nezapomenutelný emeritní profesor Oldřich Nový v roli, kterou by patrně nemohl ztvárnit nikdo jiný lépe než on a která konečně byla jeho plnohodnotným návratem na stříbrné plátno a ne jen pouhým štěkem, ke kterým byl vesměs po válce "odsouzen". Rozhodně se jedná o jeden z nejlepších českých filmů.

plakát

Poslední samuraj (2003) 

Úžasná velkolepá výprava, rychle plynoucí děj, do hloubky vykreslené postavy, propracované bojové scény, výborná kamera a vše doplňující hudba Hanse Zimmera. To vše je Poslední samuraj. Zahrané to je rovněž skvěle, což mě překvapilo zejména u mnou ne zrovna oblíbeného Toma Cruise. Jediná scéna, ve které film trochu klopýtne, je útok ninjů, jejichž počet ani taktika nedávají zrovna dvakrát smysl. Nicméně toto si představuji pod pojmem "historický velkofilm".

plakát

Žít po svém (2005) 

Na tento snímek jsem narazil zcela náhodou a vůbec nic jsem od něj nečekal, ale (nebo možná právě proto) velice mile mne překvapil. Vcelku komorní drama, které těží hlavně ze skvělého obsazení. Redfordovi role skvěle sedla, Freemana jsem snad nikdy hrát jinak než skvěle neviděl a dokonce ani Jennifer Lopez, kterou nijak zvlášť nemusím, mi celkový dojem také nezkazila. Dokonce i Damian Lewis, kterého jsem viděl v záporné roli poprvé, byl velice přesvědčivý. Po technické stránce je také vše zvládnuté výborně (režie, kamera, výprava), takže ani na druhé zhlédnutí jsem neobjevil nic, co by mi na snímku vadilo. Příjemná nenáročná podívaná.

plakát

The Beauty Inside (2012) (seriál) 

Skvěle zpracovaný zcela unikátní námět.

plakát

Dannyho parťáci (2001) 

Film s tolika hvězdami, že by se pomalu ani na oblohu nevešly, je úžasným zástupcem akčního žánru a místy výborně odlehčen sarkastickými poznámkami a vtipy. Díky skvělé režii a kameře se divák ani chvilku nenudí a film příjemně ubíhá za doprovodu povedené hudby. Stále je se na co dívat a neustále se objevují nové a nové postavy a dějové zvraty. Tomu já říkám chytrá zábava.

plakát

Gilmorova děvčata (2000) (seriál) 

I když tu spousta lidí nechápe, jak někdo může dát tomuhle "holčičímu" seriálu vysoké hodnocení, rád v tomto případě půjdu "proti proudu". Je to totiž tak skvěle napsané, že tomu nemám vůbec co vytknout. Děj nás přivádí do několika světů, které na první pohled nemají nic společného (malé město, univerzita, milionářská sídla, ...), ale které rozhodně nejsou propojeny nijak násilně. Řadu propracovaných hlavních postav úžasně doplňuje pestrá paleta bizarních postaviček (Kirk, Taylor, Trix, Morey, ...), které by bohatě stačily na pár dalších samostatných seriálů. Dialogy, jejichž rychlost mi vůbec nevadí (zvyk z domova), jsou nabité sarkasmem a ironií, což je přesně dle mého gusta. Celý seriál pak skvěle dokresluje hudba, která z tohoto seriálu dělá ucelený kousek, u kterého se mi vždy podaří vypnout a spravit si náladu. O nejlepší seriál všech dob se dost jistě nejedná, ale nemá k tomu vůbec daleko.

plakát

MasterChef (2010) (pořad) 

Zájem široké veřejnosti o vaření zažívá v posledních letech u nás i ve světě ohromný boom, protože lidé už jídlo nevnímají jen jako zdroj živin a energie, ale také jako zážitek a umění. Svědčí o tom i množství gastronomických pořadů různých formátů, které se rojí jako houby po dešti. Z těch které jsem ale zatím měl možnost poznat, vyniká Masterchef zcela jednoznačně a to i přesto, že se v podstatě jedná o reality show, které opravdu nepatří mezi mé oblíbené pořady. Masterchef je ale plný napětí a překvapení a ani po několika sezonách nepůsobí stereotypně, protože porotci neustále přicházejí s novými pravidly a nečekanými zvraty. Oproti jiným reality show je navíc skvělé, že hned z počátku není patrné kdo je vítěz a nikdo ani nemá svého favorita, protože kulinářské dovednosti jednotlivých soutěžících jsou až na výjimky značně vyrovnané, každý si prožije vzestup a pád a záleží na každém malém detailu. Je tedy jasné, že šéfkuchařem se nestane jen vítěz, ale i většina jeho kolegů, kteří si probojovali cestu do kuchyně Masterchefa. Porotci samotní jsou skvěle vyvážení, protože každý má zcela jiný charakter, ale u všech je vidět, že zatraceně dobře vědí o čem mluví. Nelze nezmínit ani technickou stránku pořadu a to jak aranžmá zázemí soutěže, tak i provedení týmových soutěží v nejrůznějších exteriérech. Škoda jen, že více prostoru nedostanou samotná jídla a způsob jejich přípravy, ale je jasné, že pořad by se pak stal časově neúnosný. Každopádně pokud vás zajímá gastronomie, tohle je pořad který budete mít rádi.

plakát

Tým na hraně (2010) (TV film) 

Rozhodně nejlepší dokument o českém hokejovém úspěchu. Oproti ostatním hokejovým dokumentům je skvěle zpracován i po technické stránce a velice dobře propojuje vzpomínky hráčů, hromadu emocí, sestřihy ze zápasů i komentář Miroslava Táborského se zajímavostmi ze zákulisí turnaje. Dodnes je MS v Německu jedním z mála turnajů, u kterého mi stále běhá mráz po zádech. Kdyby si někdo něco takového vymyslel, nikdo by nevěřil tomu, že to je možné. Nezapomenutelný hokejový příběh...