Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (27)

plakát

Moucha (1999) (seriál) 

Ekisama Fe? ůůh

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

A každýmu z nich jsem tady před tim zelenym plátnem říkal: nezaprodávej se, nezaprodávej se, nebo se z toho zblázníš, ale je to marný, je to marný, je to marný...

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Patetický, bezduchý, digitálně zprzněný déjà vu, aneb vymýšlet furt nový způsoby jak nedůstojně ukončit skřetovi život už zkrátka nestačí. Jako brakovej blockbuster to ještě ujde, jako adaptace knihy je to směšná patlanina.

plakát

Interview (2014) 

Standardní feka-komedie s dobrym námětem.

plakát

Kafka (1991) 

Slepenec fragmentů ze života a knih Franze Kafky a k tomu dost nekonzistentní fiktivní příběh. Problém je, že ty epizodky z jeho knih tam byly vsunuty až trochu násilně a samotnej příběh byl jenom prostředkem, jak tam nějaký ten kafkovský motiv vetřít, jsou to ale spíš konkrétní věci, jako zámek, vražda v pískovně, zmínky o broukovi z proměny atd., více než zprostředkování atmosféry z jeho knih. Kafka tu, oproti očekávání, spíše aktivně utváří svůj osud, namísto toho, aby byl pasivně vláčen vírem událostí a mašinérií anonymních, neidentifikovatelných sil. Na to navazuje i výběr Jeremy Ironse do hlavní role - vysoký, hnědovlasý Brit ve středních letech mi do role depresivního úředníčka nepasuje. Zajímavější pak byla druhá polovina filmu, kdy více upoutá vizuální stránka filmu, která chvílemi připomíná Brazila. Celkově je to ale jako kafkovské téma zklamání, chybí mi tu depresivní atmosféra s lehkostí podanou absurditou a bezvýchodností.

plakát

Železná srdce (2014) 

Patetická vykradačka nejlacinějších schémat, která tenhle žánr nabízí, vypráví příběh tankové posádky tvořené archetypálním šéfem Tomem Hanksem, Shiou "fňuknou" seniorem, Shiou "sprosťákem" juniorem", substitutem černocha a típkem… no prostě típkem. Děj je rámovaný tím, jak se z blbečka zelenáče (Shia "sprosťák" jr.) stává jen blbeček, který při střelbě z automatických zbraní nikdy neopomene zahlásit něco ve stylu "zdechněte zasraný náckové". Proti nim stojí Wermacht a SS, kteří jsou, podle nejlepších tradic murického filmu, vylíčeni jako banda retardů, neboli jako mouchy, které když mají na výběr ze čtyř směrů a jenom v jednom je mucholapka, vyberou si mucholapku. Něco po polovině filmu, do kdy se jenom fňuká a proběhne jedna love story, která do děje sedí asi jako traverza z mercuru na hrad z lega, dojde k osudovému rozhodnutí, které musí být učiněno, aby scénárista nemusel tahat další list papíru. Rozhodnutí učiní Tom... teda Brad Pitt a zní asi takhle: "Tak jo chlapi, rozhod sem se zdechnout, kdo de se mnou? No sice za chvíli končí válka a tahle křižovatka, kterou budem bránit, je uplně k hovnu, ale sme s váma šéfe." A konec? Pamatujete propagandistický film z Inglourious basterds o skopčákovi, co se bránil proti přesile někde na zvonici? Tak tohle je murickej remake. Jedna hvězda za to, že film nekončil půlhodinovou scénou brečících lidí u hrobu Brada Pitta.

plakát

Veni, vidi, vici (2009) odpad!

Dehonestace inteligentního života na této planetě. Jak můžou tvůrci v noci klidně spát?

plakát

Uvnitř tančím (2004) odpad!

Ve světě tohoto filmu, který je jednoduchý jako mozek jeho scénáristy, nechají ponižovat kluka, co ani neudrží vlastní stolici v těle, jenom proto, aby rozbrečeli nějakýho bašťouna co vysolil pětilibrovku za lístek do kina. Hanba. Po deseti letech od natočení originálu by ovšem stálo za úvahu natočit americkej remake, v hlavní roli by byla panda na vozíčku, s vadou řeči a nepovedenými prsními implantáty. V klíčové scéně filmu by panda potkala bandu nácků, kteří by jí postupně za to, že je černá, udělali ohýnek, strčili nasliněnej prst do ucha a nakonec do ní šťouchali klacíkem a říkali jí ošklivárny typu "v těch elasťácích máš tlustý lýtka" nebo "barva pásku ti neladí s botama". Když panda tohle všechno snese a divák bude mít na krajíčku, zajede panda za roh a tam potká bandu černejch panterů, kteří jí za to, že je bílá, udělaj to samý. To rozbrečí i ty chlápky, co prodávaj důchodcům za polovic sady hrnců původně vyrobený na zakázku pro NASA.

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Ke konci už jsem jenom čekal kdy Schindler zachrání osiřelé štěňátko s tumorem na slezině a přiběhne jednorožec srajíc při tom duhová srdíčka. Tím chci říct, že Spiel-berg si překrucuje nebo minimálně idealizuje historii, aby mohl dělat to, co mu de nejlíp - vyumělkovaně a systematicky hrát na city.