Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Rodinný

Recenze (304)

plakát

Bílá spona (1960) 

Průměrná detektivka té doby. Trošku mne autoři překvapili, když ro role jednoho ze zlosinů obsadili Oldřicha Nového. Ale Martin Frič si zřejmě nemohl moc vybírat.

plakát

Bohouš (1968) (TV film) 

Naprosto geniální mikrokomedie !!!

plakát

Bouřlivé víno (1976) 

Na objednávku UV KSČ natočený film. Tvůrci dostali příkaz natočit tuto, podle Vitěslava Jandáka "komunistickou pohádku" aby byl schválen již hotový scénář filmu "Což takhle dát si špenát" z roku 1977. Takže tvůrci neměli mnoho možností, jak se natáčení vyhnout. Ikdyž je film plný ideologie a navíc se v něm ukazuje fakt, že zkorumpovat se dají jen lidé, kteří nejsou v KSČ, paradoxně jej částěčně zachraňuje skvělé herecké obsazení. Jen u Vladimíra Menšíka nejsem zvyklý na to, že představoval nezkorumpovatelné komunistické funkcionáře. Co se týče komediálního talentu Ivy Janžurové v kontrastu s rolí, kterou v tomto filmu ztvárnila, je mi trošku smutno u srdce. Ale doba byla zlá, vždyť vrcholilo období normalizace. Jedinou ryze pozitivní složku tohoto filmu tvoří hudba Karla Svobody.

plakát

Božská Ema (1979) 

Naprosto jedinečné dílo, které se zcela právem řadí do zlaté kolekce Československé kinematografie !!! Když uvážíte v jaké době tento film vznikal, je to malý zázrak, že byl vůbec natočen. Obzvlášť pro jeho vlastenecké postoje hlavních hrdinů.

plakát

Brouk v hlavě (2002) (TV film) 

Výborná televizní inscenace s Viktorem Preissem v hlavní roli. Hereckých kvalit, starší černobílé verze z roku 1970 však nedosahuje, viz komentář Golfista.

plakát

Brouk v hlavě (1969) (divadelní záznam) 

Absolutní špička hereckého umění nejen Vlastimila Brodského, ale i všech účinkujících. Hluboce smekám !

plakát

Buldoci a třešně (1981) 

Film zachraňuje pouze scénická hudba Petra Hapky. Osobně jsem nepochopil postavu Dagmar Vešrknové, celý film je pod vlivem a ve finále shrábne peníze i koks.

plakát

Byli jednou dva písaři (1972) (seriál) 

Naprosto úžasná záležitost pánů Horníčka, Sováka, Roháče, Moučky, Hrzána,Dvořáka,Tichánkové, Jernekové a dalších. Scénář sice napsal Jaroslav Dietl, ale nazval ho pouze " psí boudou ", ve které si pánové Horníček a Sovák mohou dělat co chtějí.A přesně tak se i stalo. Herci věděli, o čem to bude, ale kompletní dialogy byla jedna velká improvizace. Ve výsledku můžeme zažít herecký koncert pánů Horníčka a Sováka pod vedením režiséra Jána Roháče dokreslený nádhernou hudbou Jiřího Šusta. Když vezmete v úvahu, v jaké době se seriál natáčel, je malým zázrakem, že se podařilo zachránit alespoň kopie filmového pásu, protože originály BOLŠEVIK nechal zničit !!! Myslím, že by to byla nenahraditelná ztráta, kdyby tento seriál nespatřil světlo světa !!!

plakát

Bylo nás pět (1994) (seriál) 

Kouzelný seriál. Netřeba žádných dalších komentářů. Zcela se ztotožňuji s příspěvkem uživatele Blizzarda.

plakát

Cech panen kutnohorských (1938) 

Naprosto skvělá a hlavně nadčasová komedie v režii Otakara Vávry. Tenhle film bych každý den povinně promítal v poslanecké sněmovně !!!