Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Rodinný

Recenze (304)

plakát

Dívka na koštěti (1971) 

Výborně zpracovaná komedie, která v sobě kombinuje reálný svět a svět pohádkový. Troufám si říci, že u tohoto filmu byl položen základ k veleúspěšnému seriálu Arabela (1979), alespoň co se týče kombinace světa skutečného a světa pohádkového. Tvůrci bravurně zvládli realizaci filmu (psal se rok 1971) co se týče triků a samozřejmě skvělé herecké obsazení. U mne to jednoznačně vyhrál Vladimír Menšík v roli školníka - upíra, Helena Růžičková exceluje ve scénách z blázince a hlavně Josef Bláha (na konci filmu) jako ředitel kouzelnické školy, který se " vrací s lexikonem do pohádkového světa ". Kameru vedl a veškeré triky v tomto filmu vymyslel a zrealizoval Vladimír Novotný, jeden za zakladatelů trikového ateliéru č.3 na Barrandově, který už bohužel neexistuje. Na jeho místě stojí moderní budova TV Barrandov.

plakát

Dnes naposled (1958) 

Naprosto geniálně natočený film Martina friče o notorických alkoholicích. V hlavních rolích excelují takové persony jako Zdeněk Štěpánek, Jiří Sovák, Vladimír Menšík, Vladimír Ráž, Jaroslav Mareš a další.

plakát

Druhý dech (1988) (seriál) odpad!

Tak tenhle projekt se panu Bočanovi hrubě nepovedl !!!

plakát

Duhová kulička (1985) (TV film) 

Tento film na mne zapůsobil velmi lidsky. Již tradičně velmi kvalitní scénář, obsazení i režie. Hudba : Luboš Fišer. Spolupráce pana režiséra Karla Kachyni a hudebního skladatele Luboše Fišera nejen na tomhle filmu bylo velmi šťastné rozhodnutí !

plakát

Dva muži hlásí příchod (1975) 

Jedna hvězda pouze za Vladimíra Menšíka. Co se týče kvality scénáře a hereckých výkonů nejen Jaromíra Hanzlíka naprostý brak ! Hudba : Karel Svoboda

plakát

Dvanáct měsíčků (2012) (TV film) 

Vydržel jsem sledovat pouhých 30 minut a musel jsem odejít. Naprosto otřesné dialogy a velmi nešťastně obsazená Veronika Žilková !!!

plakát

Dveře (1976) (TV film) 

Velmi pěkná a inteligentně napsaná televizní mikrokomedie !

plakát

Egyptologové (1974) (TV film) 

Špička televizní komedie, skvěle napsaná i obsazená. Režie František Filip. Myslím, že založím obdobnou společnost. :-)))