Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesmělý úředník spořitelny odchází na vojnu. Tam, coby maminčin mazánek, získá nelichotivou přezdívku švadlenka a zpočátku se přes veškerou snahu svých kolegů i nadřízeného kapitána Sychry chová opravdu spíš jako moula a ne chlap. Přesto se seznámí s atraktivní dívkou Julkou, která ho dotáhne nakonec i ke svým rodičům. Tam se ukáže, že Julka je svobodnou matkou a má malého chlapečka. Celá snaha její rodiny spočívá v tom, sehnat jí ženicha, aby vesnické drbny konečně daly pokoj. To je pro čestného Jiřího velké dilema... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

zette 

všechny recenze uživatele

Vojenska filmova cast je protivna, v cele s dobrackym kapitanem. Kam se na nej hrabe Mirek Dusin.-)? Ta civilni cast je naopak vyborna a tahne cely snimek nahoru. Hanzlik se sve role ujal verohodne, az mam pocit, ze zde hraje sam sebe. Z ostatnich hercu dominuje Vladimir Mensik a v te dobe velka kocka Jorga Kotrbova. Urcite je v tomto pripade koukatelnejsi dramaticka linie, jak ta komedialni. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Z vojenského prostředí toho teda tam moc nebylo. Ale když jo, tak mě srdce plesalo. Jak na začátku běhali dráhu zručnosti a v závěru, jak bylo cvičení tanků. Když s nimi stříleli po poli, na to se tak krásně dívá. Stejně jako když náklaďáky přejížděly řeku ve slejváku. Jenže to je tak vše z vojny. Zbytek se točí kolem toho, že Hanzlík alias švadlenka potká ženskou s dítětem a všichni mají kecy. To je tak odporný někdo zakazuje chlapovi, aby si vzal ženskou s dětma. Cítím z toho jen závist, že by Hanzlík mohl být konečně šťastný. Z vlastní zkušenosti tihle byli ještě mírný kurvy. [2691. hodnocení, 84. komentář, 47%] ()

Reklama

Rodin 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, kdyby to vzniklo v Emerice, asi bych si říkal, že přispěla armáda. Vcelku netuším, proč zrovna Vorlíček se ujal natočení této pitominky s moralistním podtextem, nicméně výkony zůčastněných herců vytáhly tento kousek z bahna podle mého někam velmi těsně nad třicet procent (dnes jsem nějaký překvapivě hodný). ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tahle socialistická rádoby taškařice může jen těžko bavit. Nic tomu nepomohl přehršel známých herců s Hanzlíkem, Menšíkem, Řandou a Somrem v čele. Nepomohlo tomu ani to, že se to točilo pro někoho v atraktivním vojenském prostředí.. Divák těžko věří laskavosti a neskutečné trpělivosti otcovského důstojníka Somra, který slíbil mamině, že jí z kluka udělá chlapa... a určitě tomu nevěřily ani maminy, které zrovna měly ty své chlapečky rozeseté po naší socialistické republice na dva roky u armádních útvarů... Je to škoda, Hanzlík hraje dobře, Valeš (Postránecký) také i ostatní, ale celé to tak nějak zapadá do toho normalizačního humusu o hodné armádě a jednom blbounovi. Dvě pecky za pár zajímavých momentů. * * ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Aj ja som bol dva roky na vojne. Ale takýto ideál, to je trocha moc. Z chlapca urobili chlapa. Aj z nás urobili chlapov, ale takých, že keď som sa pozrel na uniformu tak mi bolo ...!!! Teraz len spomínam na chalanov s ktoríme sme spolu prežívali tie dva roky??? Film je dosť ideologický , ale dá sa...60%. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Před odjezdem na vojnu balí „Švadlenka“ kufr, plný oblečení. Kufr je tak plný, že jej nejde zavřít. V následujícím záběru nese kufr její otec a je vidět víko kufru vpadlé dovnitř. Kufr je prázdný. Další chyba je v tom, že balit kufr plný civilního oblečení, je nesmysl, protože první, co se na vojně provádělo, bylo převlečení se do modrých tepláků, zabalení veškerého civilu do papírového pytle a odeslání domů. Na toto byli odvedenci upozornění předem, takže balení kufru na vojnu je nesmysl. Po odeslání civilu domů následovalo ostříhání a nafasování kompletní výstroje – ešusy, pracovní uniforma s obuví, maskáče s kanadami, vycházková uniforma s obuví a další a další propriety včetně spodního prádla. (pjotri)
  • Natáčelo se na Mělníku, na pražském Rašínovém náměstí, Loretánském náměstí v Praze a v kasárnách v ulici Čínská v pražských Dejvicích. Stejná kasárna bylo možné spatřit i v jedné scéně filmu Šakalí léta (1993). (BrianStorker)
  • Vítězslav Jandák má na začátku filmu paruku, než se dá „ostříhat“ na rozkaz velitele. (M.B)

Reklama

Reklama