Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (11 810)

plakát

Ouija: Zrození zla (2016) 

„Ouija: Origin of Evil“ není skvělý film, ale co se týká snímků s použitém ouija desky jako hlavní postavy, tak je skutečně jedním z nejlepších. Dějově je trochu moc klišovitý, a vzhledem k tomu, že je tohle „origin“ snímek, je celkem jasné, jak to asi skončí, že je zde potřeba otevřeného konce. Ten ale není úplně zlý a jsou zde docela nepříjemné scény. Lehký hororový nadprůměr, na který by se vyplatilo jít i do kina.

plakát

Schulmädchen-Report 3: Was Eltern nicht mal ahnen (1972) 

Takový lehký průvodce pro sexuchtivou mládež, který ukazuje, jak se může také touha zvrtnout, ale to v podstatě jen v jedné scéně. Jinak je to umírněné a laděné spíše do komična, i když nikoli ve smyslu zábavy k popukání. Prostě trocha nahoty, kdy si říkáte, jestli nějací představitelé nejsou ještě pod zákonem.

plakát

Tengri (2008) 

Snímek, který je zajímavý hlavně tím, kde se odehrává, kdo zde hraje, a také tím, že autorka chtěla ukázat, jak vypadá život trochu někde jinde, než jsme zvyklí. Tohle se podařilo a nám se představuje trochu jiný svět, kde bychom mi nejspíš nepřežili, ale svět, který je pro život neméně krásný a neméně náročný.

plakát

Něžná družka (1943) 

Trumbo rozhodně nebyl špatný scenárista, ale tenhle film, který j výrazně ovlivněn válkou, a v podstatě jen představuje dialogy žen, které zde zůstaly po mužích, jež odešli do boje, mě prostě nedokázal oslovit. Jako kdyby každá scéna měla skrývat trochu víc, než v ní nakonec bylo, a tak jejich vypovídací schopnost nebyla tak silná.

plakát

Tarzan and the She-Devil (1953) 

Moje první setkání s Lexem Barkerem jako Tarzanem. Jak jsem si k tomu nic nezjišťoval, tak jsem rovnou naskočil do rozjetého vlaku, protože tohle je pátý a poslední film s Tarzanem, kde se Lex Barker objevuje. A není to špatné, jen to není ani nijak překvapivě zajímavé. Prostě Tarzan, Jane a k tomu jedná zlá žena.

plakát

Quill (2004) 

Podobný film dovedou natočit snad jen Japonci. Ne, to trochu přeháním, ale od národa, který vám dovede ve filmu prezentovat skutečné zběsilosti, zhovadilosti, hnus a úchylárny, přijde tenhle emotivní a dojemný snímek o jednom pejskovi, který byl vychován proto, aby pomáhal slepci. Díky sledování život od prvních krůčků psa je film přece jen neobvyklý.

plakát

Jeunes filles impudiques (1973) 

Líbí se mi, že tentokrát je tohle erotický film, který má skutečně příběh. Dívky, které jsou zde krásné a přirozené, se ocitnou v osidlech několika šílených osob. Jasně, celé to vyznívá spíše jako komedie než něco vážného, což je trochu škoda, ale vzhledem k tomu, co jsem v poslední době viděl za erotické filmy, tohle hodnotím dobře.

plakát

Heartbeat (2017) 

Namísto Liama Neesona je to teď matka nějaké dcery, která se snaží svého ztraceného potomka zachránit před nějakým ošklivým osudem, který by ho mohl čekat. A tak sledujeme takový málo akční thriller, který je v poměrně pomalém tempu, kde vás snad nic nedokáže pořádně vytrhnout, hlavně proto, že je prostě jasné, jak to skončí.

plakát

A Town Called Bastard (1971) 

Asi je to trochu míněno i jako komedie, ale přitom je tenhle western docela temný a má svoje hodně nepříjemné momenty. Sešli se zde hodně zajímaví herci - Telly Savalas, Robert Shaw a Martin Landau - a mně se jejich vystoupení líbilo. Má to gradaci a to věšení je zde docela nepříjemné a je ho hodně.

plakát

All We Had (2016) 

Katie Holmes se chopila nejen hlavní role, ale také režie tohoto snímku, kde především sebe ukazuje jako celkem schopnou herečku, která se nebojí trochu zašpinit. Musím říct, že jí docela fandím, a tak i tahle povrchní sonda "na dno" společnosti se mi líbila, hlavně proto, že prostě chce ukázat, že zde nějaké problémy jsou. Není to objevné, ale je to určitý pohled.