Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (36)

plakát

Šéfkuchař na grilu (2014) 

Cute as hell, ale doporučuju nepouštět s prázdnym žaludkem a lednicí, je třeba mít špajz plnej a mezi scénama si odskočit vařit!

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Na první pohled nekritické nadšení, na pohled druhý dvě tři fantastické scény (první a poslední, kostel, vybuchující hlavy), neméně fantastický Colin Firth, skvěle načasovaný soundtrack... a nic. Furt skvělý, ale jaksi miň.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Jediný co jsem o tomhle filmu věděla bylo že Groota namluvil Vin Diesel. I natěšila jsem se, abych pak byla příšerně zklamaná protože Groot umí jen tři slova. Jinak ale klasika, pobaví i přes neuvěřitelně přihlouplý humor.

plakát

Konečně doma (2015) 

Je to cute as hell, kromě slabší klasické honičky někde uprostřed baví od začátku do konce, vynikající je zejména dabing Jima Parsonse, pobaví i dospělé.

plakát

Birdman (2014) 

Och bože rozbože... asi tak deset procent filmu tvoří sledovatelné scény, zbývající minuty by si člověk raději prostřelil hlavu sám než by strpěl byť i jednu sekundu navíc.

plakát

V Bruggách (2008) 

Tenhle film musel v mojí hlavě dozrát. Nebo moje hlava dozrát k filmu, těžko říct. Viděla jsem ho před třemi měsíci, a pořád na něj myslím, pořád jsem nezapomněla zápletku ani detaily (a to je u sklerotika mého kalibru vskutku pozoruhodné) a přes počáteční nenadšení musím s odstupem přiznat, že chytne a nepustí. Těžko mu něco vytknout.

plakát

Interstellar (2014) 

Velmi se mi nelíbí trend návratu k principu deus ex machina. Tvořím příběh, tvořím tvořím, rozmáchnu se, nacpu tam trochu tej vědy, dokonce zajdu tak daleko že zmíním kvantovou fyziku, a když zjistim že nevim kam jsem se to dotvořil a že to nedává smysl, přichází Morgan Freeman, aby díry v příběhu vysvětlil. Nehodí-li se mi Morgan Freeman, případně točí-li jiný film, nahradíme ho láskou. Seriously, láska jako pátý rozměr? Víra v lásku je moc hezká věc, ale představa že o osudu lidstva rozhoduje zamilovaná ženská a chlap co žárlí mi na klidu příliš nepřidává, a na důvěře v zdravý rozum bratrů Nolanových už vůbec ne. Ale budiž. Potíž je v tom, že i po zahrnutí lásky zůstal příběh děravý a plný nesmyslů. Skrz to mě druhá polovina filmu neměla příliš velkou šanci zaujmout, i přes krásnou epizodku s pološíleným Mattem Damonem, který světe div se tentokrát i trochu hrál a předvedl o dva výrazy více než obvykle. I přes to všechno zůstává první část téměř skvělá - relativita času, 23 let shrnutých pomocí videovzkazů, epická příhoda na vodní planetě, to všechno bralo dech. Matthew McConaughey dokonce jako jedna z mála postav budil skutečné emoce! Jenže druhá polovina byla prostě už příliš. Odkazovat na Kubrickovu Odyseu je nápad sice pěkný, ale kvůli všem těm chybám, nepřesnostem a překomplikováváním zápletek to ve finále působí jako falešná Prada kabelka z tržnice. Fakt jsme chtěli aby to vypadalo taky tak dobře, ale fejk je fejk.

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

...oukej, já vim že na pět hvězdiček to prostě není, ale když já tolik miluju Slye a Dolphiho a všechny ty ostatní! Oceňuju záměrnou debilitu nové krve, ačkoli i bez nich vím že ti staří jsou prostě lepší. Hlášek bylo poskrovnu (anebo už nebyly tak dobrý, tudíž jsem je zapomněla) ale při odchodu z kina jsem nadskakovala metr vysoko nadšením a to se počítá.

plakát

Newyorská romance (2013) 

ááá, další z mé oblíbené kategorie hipsterskejch slaďáků... na první pokuk čtyři hvězdičky díky skvělý atmosféře New Yorku a fajn hudbě (akorát že mi teda většina písniček přišla jedna jak druhá). Líbilo se mi jak film pracuje s romantickýma momentama,které usekne přesně ve chvíli kdy začnou klouzat k tuctovejm rom-coms. Jdu na pokuk číslo dvě tak jen doufám že hvězdičky nepůjdou dolů... edit po třetím pokuku: objektivně vzato to vskutku na čtyři hvězdičky není. Ale na tři zcela jistě.