Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (3 291)

plakát

The Perfect Kiss (2018) 

Mě tenhle film překvapil. Dýchla na mě z něho pohoda. A co víc si přát od romantické komedie? Nechápu, tu averzi, kterou sem někteří vypisujou, až přímo nenávist zde šíří. Jen tak dál, vzkaz pro tvůrce. Lehkých komedií, tedy na pohodu, není nikdy dost. Viděl jsem tuším na Nova Cinema.

plakát

Hurvínek a kouzelné muzeum (2017) 

"Hurvínek a kouzelné Muzeum", rozhodně není propadák. Doba se změnila, takže proč by i nám tak známé dřevěnné postavičky bez gest a mimiky, ji náhle nemohly mít? Hurvínek určitě zaujme malého diváka, a oblíbí si ho. A právě malému divákovi je tenhle film určený, třebaže klidně snese i zařazení - rodinný film. Hurvínek statečně bojuje proti likvidaci muzea, a vede si v tomhle boji, díky přízni osudu velmi dobře...

plakát

Lída Baarová (2016) 

Jedna hvězdička za připomenutí života kontroverzní L.B....Film mohl začít tím, proč byla zbavená svéprávnosti, a to z důvodu neschopnosti nakládat úpčelově se svým majetkem. I mužem, který před tím, než byla zbavena svéprávnosti, tak ji připravil o zbytek majetku, jehož část by si nepochybně zasloužila především osoba, která se o tuhle rodinu nezištně starala....L.B. nepochybně ovlivnila život celé jejich rodiny, ať už šlo o smrt její sestry, pro mě sympatičtější herečky, tak i o osudy mnoha osob...Nikdo ji nenutil, ani nemohl, aby se stala milenkou nacistů, či vůbec se věnovala herectví....Film je postavený na jednoduchých střetech, a navazuje na projekty, divácky úspěšné jako Lidice apod...Pro mě i dost špatný výběr herců, kteří už jsou tak ohledění, že sotva se od nich dá čekat něco nového...Ale jelikož stál film 80 milonů, a lid má nyní tyhle filmy v oblibě tak proč nepřát českému filmu, aby si vydělal na další film, a režisér se vykoupal v nějakém teplém moři. Není snadné ukočírovat to stádo lidí kolem filmu, takže jen tak dál, dokud je zájem, tak je třeba využít toho....A i další, točte, pište, dělejte, ať se máme po čem vozit, a čím bavit!!!

plakát

Tolstoj a peniaze (2016) (divadelní záznam) 

Divedelní představení, které dle reakcí publika baví v místech nízkých, ale v těch vyšších nic. Jestliže je heslem dnešního divadla, divadlo vás baví, a neklade si v malých zemích a asi ani nemůže vyšší nároky, tak tenhle divadelní kus to splňuje na výbornou....Hlavní představitel L.N.T. je spíše jeho parodie, ale proč ne, hlavní je, co říká, a jak je hra napsána. Jan Novgák, autor značně rozličných literárních her zde nezaváhal, a využil hlavního tématu, kdy Tolstoj něco hlásá, a jeho nakladatel ho žádá aby dal "lidu" peníze ze svých literárních prací, a splnil tím, co hlásá. Aby toho nebylo málo, tak jeho nakladatel Čertkov se vrátil z vyhnanství, kam musel srz vydávání děl L.N.T., a kam car L.N.T. neposlal, i když se mu líbila jen jeho povídka, kde opěvuje Carskou armádu, pak už nic. Co je pro Tolstého Bůh, dle této hry? Pravda. Usiluje o ni, ale lidi kolem něho ne. Nedaří se mu, ale lidem kolem něho taky ne, neb proč by hledali pravdu? A tak hra je i navýsost současná, neb proč by někdo dělal něco, o čem neví, co to je, a co milerád opouští pro své pohodlí?

plakát

Záhada hmoty – z čeho je tvořena země (2015) (seriál) 

Opět důkaz, že když se o nějakém oboru, zda chemie, hovoří "lidsky", tak takový seriál přitáhne pozornost. Osobně jsem vždy rád, když mi někdo odkrývá i moje osobní zážitky, což se i v tomhle seriále ve mě událo. Seriál je dostupný na youtube.

plakát

Český žurnál - Gadžo (2014) (epizoda) 

Tak jak pěkný příběh, lahodný nám filmař podal...Začalo to pro mě přesvědčivě. Chtěl jsem být filmařem, mít pěknou ženu, točit filmy. A to se mi splnilo. Jenomže...žena chtěla hypotéku, já se jí obával, tak jsem o ni přišel...A uživit se filmem, jak jsem zjistil, taky není snadné...A pak se poradí s rodiči, dědečkem a babičkou, a zajede do problémové oblasti, kde by si rád pronajal bydlení. Je mírně odrazován, a dohodnou se na pokoji, který je v dezolátním stavu, ale Rom mu vysvětlí, že brzy nebude, že nakoupí chemii a barvy, a bude vše okey. Zaplatí i s kaucí něco přes sedm tisíc, ale jelikož následující měsíc neplatí řada lidí (pestré důvody), tak mu Romka sníží nájem o vratnou kauci...Hláška filmu - jelikož mám auto, a kameru, stávám se nejbohatším člověkem v baráku...Maník představí tyhle Romy svým rodičům, i dědečkovi a babičce, a pak se jich zeptá, zda by už šli v Brně třeba bez obav po ulici Cejl - a oni odpoví, že jedině s tímhle Romem, ale že fakt měli předsudky asi přehnané. Výsledek celého dokumentu - parádní agitka jak Romové a Gadzové (což prý neznamená běloch, ale jiný než Róm), tak si mohou kápnout do noty...Porovnej s Výměnou manželek, a podobnými pořady, a co člověka zarazí, tak je docela plochý děj, ve kterém schází víc konfliktů, které museli mezi sebou za půl roku společného soužití zažít. ...Ale pobavil jsem se, sedlo mi to.

plakát

Babovřesky (2013) 

Tak jsem se dověděl, že Babovřesky vidělo za jediný víkend 140.000 lidí, a průměrná cena vstupenky byla 150 Kč. A tak si říkám, že zde jsou opět - jak je u režiséra Trošky zvykem - samé negativní reakce, a aktuálně k 20.2.2013 29%, a již 789 hodnocení, ačkoli film je v kinech teprve od 14.2.2013. Dá se tedy předpokládat, že režisér Z. Troška má své diváky, má jich hodně, a ti zase rádi přijdou na jeho další filmovou legraci.

plakát

Čtyřlístek ve službách krále (2013) 

Třebaže nápadů na zfilmování Čtyřlístku bylo v minulosti po více (třeba večerníček, seriál), tak se autor kreslených postaviček, a jejich příběhů, přece jen dočkal filmové podoby. A je za to zjevně rád, což je pro něho to hlavní, takže byl vděčný animátorům za oživení jeho hlavních postav. Osobně jsem si Čtyřlístek v dětském věku občas prohlídl, snad i pochopil jednání jejich hrdinů, ale znal jsem mnohem větší příznivce, od kterých jsem si je občas půjčoval. K filmu je možno mít řadu výhrad, je určitým slepencem dění aktuálního, či využívá jiných scén ze známějších anime seriálů. Pro mě je to hlavně filmová vzpomínka na comiksové hrdiny v ČR, které se svého času prodávaly ve velkém nákladu. Pokud bude film komerčně úspěšný, tak se možná dočkáme pokračování.