Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Po umělecké stránce ve smyslu filmařiny a všemu co k ní patří se jedná rozhodně o jeden z nejlepších snímků v historii kinematografie.

Dogville

Dogville (2003)

Tak takovýto film jste ještě zaručeně neviděli. Tohle je vážně mimořádné, místy mimořádně absurdní, ale dokonalé.

Gauneři

Gauneři (1992)

Neuvěřitelně geniální film. Parádní herecké výkony a především úžasné hlášky. Nepamatuju kdy jsem viděl film s tak velkým množstvím famózních hlášek.

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Dokonalé dílo. Asi ještě o něco málo lepší než původní Alien, ale vážně jen o trošičku....

Matrix

Matrix (1999)

Těžko komentovat toto veledílo. Snad jen, že má dvě stránky. Akční a pak stránku přesahující - filosofickou. Takže snímek okomentuji snad jen tak, že lituji ty, které zasáhl jen po té akční stránce :-)

Sedmá pečeť

Sedmá pečeť (1957)

Famózní Bergmanovo dílo. Doporučuji každému. Je to film, po kterém budete o ději minimálně ještě několik dalších dní přemýšlet.

Interstellar

Interstellar (2014)

Tak včera jsem měl konečně možnost zhlédnout poslední dílo mého oblíbeného režíséra Nolana, Interstellar. Bude to asi trošičku klišé, ale ten film je prostě geniální. Zatímco chválit tento film klišovitě vypadat může, samotný film se jakékoliv klišovitosti obloukem vyhýbá, což je jeho velkou devízou, jelikož řada holywoodských blockbusterů má často zančné sklony k lacinnosti, které jsou navíc často naplněny. Zde ale mluvíme o Nolanovi, a to je trošičku jiná liga. Pro mě osobně byl Interstellar jeden z nejintenzivnějších filmových zážitků a klidně bych se na něj podíval znova. Způsob, jakým bylo téma, kterým sem film zabýval, podáno, je totiž jedním slovem zcela strhující. Myslím, že pro každého, koho zajímá vesmír více než na povrchní úrovni a kdo strávil hodiny a hodiny sledováním dokumentů o vesmírů a kdo strávil dny, týdny a možná měsíce čtěním populárně-vědeckých knížek o vesmíru, je tenhle film tak trošku splněným snem. Rozhodně zde nechci mluvit o nějaké totální fyzikální akurátnosti – to v některých pasážích snímku ani nebylo možné. Ovšem všude, kde to alespoň minimálně šlo, se Nolan zcela jednoznačně snažel držet tu linii, která má blíže k "science", než k "fiction". Celkově vzato se tedy domnívám, že se jedná o epický snímek, který rozhodně zaujme širokou populaci právě svou majestátností. Pro lidi, kterří mají k černým a červím dírám poněkud nadstandardní vztah, se však jedná doslova o povinnost :) Snad jen poslední část filmu v tomto poněkud ulítla, ale kdo ví... A ve výsledku se nemohu zbavit dojmu, že se tak trošku (ale doopravdy s hodně velkou nadsázkou) jedná o do monstrózních rozměrů dovedenou a zpracovanou Europu Report (http://www.csfd.cz/film/309312-europa-report/).

Smrtonosná past 3

Smrtonosná past 3 (1995)

Můj nejoblíbenější díl z této fantastické série s Willisem.

Stezky slávy

Stezky slávy (1957)

Raný Kubrick a jeho úžasný film s vojenskou tématikou, nicméně s obrovským lidským přesahem.

Hledání Země Nezemě

Hledání Země Nezemě (2004)

Záměrně nechávám ve své TOP10 jeden snímek z žánru romanticko-dramatických. Finding Neverland totiž považuji z této žánrové kategorie za naprostou špičku. Jedná se o film, který je vyloženě "krásný", hodně citlivý a asi i hodně lidí rozbrečí. U Finding Neverland se ale není vůbec za co stydět....