Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (845)

plakát

Kulový blesk (1978) 

S ohromnou hanbou přiznávám, že tuhle českou klasiku jsem viděl teprve včera (ano, 9.9.2011). Z nepochopitelných důvodů se mi Kulový blesk po celá ta dlouhá léta vyhýbal. O to víc jsem si tuhle pohodovou českou komedii vychutnal. Možná ještě víc než dobrou brazilskou kávu.

plakát

Batman vs. Red Hood (2010) 

Vypiplaná animace, výborný příběh a účast Jokera dělá z tohoto Batmana jednoznačně nejlepší animovaný komiks

plakát

Frekvence (2000) 

Podobných filmů o tom, že zasahovat do minulosti může znamenat celkem velkej průser, už bylo natočeno spoustu. Ale málokdy se to povedlo jako v případě Frekvence, u které tvůrci odvedli kus dobré řemeslné práce. Honbu na sériového vraha v minulosti i v současnosti si divák musí užít. To platí o to víc, pokud jste o tomto filmu nic předtím neslyšeli (tak jako já).

plakát

Patriot (2000) 

Ano, je to klišé jako blázen. Ano, dialogy místy tahají za uši. Ano, příběh je zoufale neoriginální. Přesto všechno, mám pro Patriota slabost. Výborné hrecké obsazení, skvělá hudba Johna Williamse, parádní výprava. To jsou důvody, proč prostě nemůžu jít s hodnocením pod 4 hvězdičky.

plakát

Šedá zóna (2001) 

Možná, že tvůrci trošku vsadili na jistotu. Na druhou stranu je třeba dodat, že se jim to povedlo. Depresivnější místo, než je osvětimská továrna na smrt, totiž neexistuje.

plakát

Francouzská revoluce (1989) (TV film) 

Rozmáchlá minisérie s hvězdným hereckým obsazením. Pravda, u prvních dvou dílů jsem měl problém s až příliš pomalým tempem vyprávění. Druhá polovina je ale mnohem svižnější a já si tak mohl naplno vychutnat skvělé herecké výkony Klause Marii Brandauera a hlavně Andrzeje Seweryna. Čeho si ale na této sérii nejvíc vážím je fakt, že nenabízí žádný zromantizovaný pohled na revoluci a v plné nahotě ukazuje děsivý teror, který rozpoutal fanatik Robespierre.

plakát

Generál Eisenhower: Velitel invaze (2004) (TV film) 

Možná trošku zidealizovaný, ale po filmařské stránce povedený pohled na přípravu vylodění v Normandii z pohledu samotného Ikea. Jen je trošku škoda, že až na Eisenhowera a Churchilla tady nikdo větší prostor nedostane.

plakát

Stalingrad (1993) 

Výborný syrový válečný film, který sice po technické stránce nemůže konkurovat svým americkým kolegům, ale nápad natočit film o největší bitvě historie z pohledu druhé strany, je vynikající i odvážný zároveň.

plakát

...a spravedlnost pro všechny (1979) 

Skvělý Al Pacino ve výborném dramatu o spravedlnosti, která není vždycky tak úplně slepá. Když už za nic jiného, za skvělý závěr si film 4 hvězdičky zaslouží.

plakát

Kult hákového kříže (1998) 

Skvělé drama, které na jednu stranu ukazuje naivitu holých lebek, na druhou stranu ale oba hlavní hrdiny neodsuzuje. A tomu všemu vévodí fantastický Edward Norton.