Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (131)

plakát

Bent (1997) 

Tento film mě opravdu dostal, zkoukla jsem ho hned dva dny za sebou. A v nejbližší době asi opět neodolám. Jen se pořád divím, že jsem ho objevila až teď, jelikož mám ráda filmy odehrávající se v koncentračních táborech (zájem o 2. světovou) a mám ráda filmy o gayích (to nevím proč, ale bývají dobré). Clive Owen i Lothaire Bluteau, oba geniální. Oni jen nehráli, oni to prožívali. Celý film, od dekadentního berlínského začátku, přes útěk, chycení a odsun do lágru, až po pobyt zde, jsem sledovala s napětím. Atmosféru doplňuje úžasná hudba. Skvělý sex o pauze, bez jediného dotyku. Hlavně se nedat zlomit. A koneckonců, přenášení kamenů z jedné hromady na druhou je, v rámci možností, dobrá práce. S tím sněhem už je to horší (to bych umrzla snad po hodině). Nezapomenutelné dílko.

plakát

Odsun (2010) 

Ono se pořád říká, že o 2. světové válce a o židovské otázce, toho bylo natočeno..., ale ono toho nebude nikdy dost. Pokaždé vám zatrne, když si uvědomíte s jakou lehkostí se tehdy rozhodovalo o osudu lidí. Kolik, nejen Němců, bylo ochotno, bez mrknutí oka, poslat na smrt dokonce i malé děti:(

plakát

Rozpolcená srdce (2002) 

Nádherný film plný lásky, vášně a bolesti, který mne rozbrečel, dojal a rozbolavěl mi srdce. Strhující herecké výkony celé ústřední trojice.

plakát

Inkoustové srdce (2008) 

U těchto fantazy pohádek já nikdy nevím. Věci, které se ostatním líbí mě nijak moc nezaujmou z jiných, které ostatní nebaví jsem nadšená. Tak je to i s tímto příběhem. Mě to prostě bavilo, a i když většina ostatních tady má opačný názor, podle mě je to skvěle natočený příběh a určitě navštívím dětské oddělení městské knihovny a přečtu si i knihu. Brendan Fraser svým průměrným výkonem, asi moc nepřekvapí, ale zcela určitě to všem vynahradí charizmatický kejklíř čarující s ohněm v podání skvělého Paula Bettanyho (s těmi dlouhými vlasy je hodně zajímavý a opět jiný), sympatická Eliza Bennett jako Maggie nebo skvělý padouch Andy Serkise.

plakát

Cizinec (2010) 

Celkem nezáživná záležitost, kterou nezachránilo ani herecké obsazení. Dokonce ani Bettany tady neměl moc co zahrát.

plakát

Tajný život včel (2008) 

Výborný, a na tehdy čtrnáctiletou dívčinu, i velice vyzrálý herecký výkon Dakoty Fanning. Skoro až maniakální ztvárnění despotického otce Paula Bettanyho, diváka, i na malém prostoru, zasáhne. A tři černošské sestry, u kterých Lily najde své útočiště, vás, každá po svém, osloví také. Skvělý film!

plakát

Síla lásky (2009) 

Výborně, opravdu výborně zahrané, dojemné rodinné drama. Ve vedlejší roli: Darwinova teorie.

plakát

Královna Viktorie (2009) 

O královně Viktorii si vždy ráda přečtu i se podívám na film. Toto zpracování, je taková příjemná romantická podívaná, s výborným hereckým obsazením. Přesto ničím, nijak zvlášť, nezaujme (až na Paula Bettanyho, toho nelze přehlédnout). Ale ani neurazí. Určitě zase někdy zkouknu - až to poběží v televizi.

plakát

Legie (2010) 

Já zrovna tyhle apokalyptické filmy moc nemusím, ale Paul Bettany je holt Paul Bettany. Prostě jeho nepřekvapí žádná role, ať už je jakákoliv. Za sebe oceňuji, že to jeho šíleně vypracované břicho bylo jen reklamním tahákem na plakátech. To bych u něj asi nerozdejchala.

plakát

Master & Commander: Odvrácená strana světa (2003) 

Fakt nevím, jak mě tento úžasný film mohl tak dlouho míjet. Tedy tuším to. Mně je totiž hrozně nesympatický Russel Crowe a tento film byl vždycky spojován, hlavně s ním. Já vím, že je to dobrý herec. Už jsem se o tom mnohokrát přesvědčila. Já jen vždycky musím překonat tu nechuť, se na něj dívat. Nevím, kde se to ve mně vzalo. Nic mi neudělal. Tak se jednou neměla co dělat a nějak jsem na tento film narazila, a že to teda zkouknu. A byla jsem velice, ale velice mile překvapena, jak rychle jsem byla vtažena do děje. A dokonce tu hrají i moji oblíbení herci: Paul Bettany, zde nejlepší ze všech. Jako vždy jsem nadšená jeho herectvím a taky James D'Arcy, jako vždy mě ten jeho uhrančivý pohled přitahuje jako magnet. A pochválím i Russela. Snad ho jednou vezmu na milost a objevím tak další dobré filmy.