Reklama

Reklama

Síla lásky

  • Velká Británie Creation
Trailer

VOD (1)

Anglický přírodovědec Charles Darwin se snaží najít rovnováhu mezi svými revolučními teoriemi o evoluci a vztahem ke své zbožné manželce, jejíž víra je v rozporu s jeho prací. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Britové filmy umějí, né že né. A nejlépe jim to jde s kostýmními či "dobovými" filmy. Creation není výjimkou. V Hollywoodu by se asi podobný námět s podobným zpracováním neuchytil, takže děkuji za ostatní světové kinematografie nekopírující americký styl. Samotný film je plný emocí, které sice nevyždímají člověka až na kost, ale přesto přivodí nepříjemné pocity mrazení v zádech a svědění slzných kanálků. K tomu hodně pomáhá manželská dvojice na plátně i ve skutečnosti - Paul Bettany a Jennifer Connelly. Fakt, že jde o manželský pár i ve skutečnosti hodně napomáhá uvěřitelnosti jejich vztahu a vztahu k dětem. Na rodinné hodnoty se zde hraje možná o něco více, než jsem před zhlédnutím čekal, to však nic nemění na faktu, že jde o velmi příjemné rodinné drama, které dává divákovi nahlédnout pod pokličku vzniku jedné z nejdiskutovanějších knih 19. století. ()

SkyLukey 

všechny recenze uživatele

Ukrčitě kvalitní a zajímvý film. Dost možná režisér vsadil na občasný chaos ve scénách pro přiblížení a připodobnění Darwinovch myšlenek, které byly rovněž velmi chaotické. Creation je natočen velmi citlivě, protože vše co se týče války vědy a víry citlivé je. Nejvíce mě však překvapil Paul Bettany, který předvedl prvotřídní roly. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Charles Darwin je nám prezentovaný ako citlivý muž, milujúci svoje deti a manželku. Je to práve láska k rodine a nevysporiadanie sa so smrťou dcéry sú hnacím motorom k najslávnejšej teórii akú zrejme ľudstvo pozná. Film má za to poukázať práve na rodinné zázemie a teória je prezentovaná v nekonečných rozhovoroch s deťmi. Keďže manželka stále vyznáva náboženskú dogmu, sú to práve deti, ktoré pomáhajú Darwinovi byť osvietenejším. Práve tento fakt je vo filme silný a aj divák, ktorý by si myslel, že ho nekonečné teórie o pôvode druhov nebudú baviť, bude milo prekvapený. Creation je predovšetkým rodinná dráma a veľmi dobre réžijne zvládnutá. Zásluhu na tom majú hlavní predstavitelia a v neposlednom rade hudba Christophera Younga. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Britové životopisy uměli.O tom žádná.Současná cinema je o něčem jiném.Jak jsou v zájmu prachy tak je to v...Tenhle příběh se jim povedl v tom smyslu,že se snažili velmi dobře načrtnout divákovi tehdejší dobu.Jak museli vědátoři tvrdě bojovat s církví.O tomhle snímek podle mě byl.Bezchybně vybrané interiéry a exteriéry,Vynikající kamera a režie.Extra výkony všech herců.Absolutní spokojenost. DVD stálo pár korun ve výprodeji. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Nesympatizantům vševědy psychologie film patrně nic moc neřekne, viz jiný nedoceněný skvost o dalším velikánovi, protože jede především v této linii. Zvládnout v sobě nekonečné běsy, bojovat proti tmářským dogmatům, vlastním slabostem a pochybám v době, kdy vše nové bylo kacířstvím, je obrovská oběť, kterou zvládnou jedině géniové, pochopitelně za podpory milovaných osob nebo taky někdy souhrou náhod. Spíš je to neviditelná ruka vedení, která určuje běh dějin. Kromě přirozeného výběru vědec objevil a vyzkoušel na sobě rovněž dlouhodobý stres, aniž by o tom věděl. Darwin byl nucen uzavřít se světu, aby otevřel cestu pokroku. Pokud je pokrok prospěšný ve všech ohledech, je to dobře, nesmí se však zvrhnout co do intenzity či rychlosti nebo obojího, což dokládá dnešní ubohý stav světa. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama