Reklama

Reklama

Už od začátku světa okouzlovali vypravěči své posluchače. Vyskytují se však i jedinci, kteří když čtou nahlas, dokáží postavy přivést k životu. Většina těchto Kouzelných jazyků své schopnosti raději drží v tajnosti. Mortimer Folchart si svůj dar uvědomil až v okamžiku, kdy z knihy nazvané Inkoustové srdce přivolal do našeho světa nelítostného vraha a banditu Kozoroha, jeho poskoka Basta a nakonec Pražprsta, kejklíře s magickými schopnostmi. Bohužel ve stejném okamžiku zmizela Mortimerova milovaná manželka Resa v knize. Od té doby Mortimer po celém světě hledá další výtisk Inkoustového srdce, aby mohl svou ženu vrátit zpět. O dvanáct let později společně s dcerou Meggie na knihu narazí v jednom evropském antikvariátu. Současně se však objeví Pražprst, který se chce vrátit do knihy, ke své rodině... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (300)

kingik 

všechny recenze uživatele

Mortimer (Brendan Fraser) kromě toho, že je restaurátor knih, je obdařen nadpřirozenou schopností spočívající v tom, že z každé knihy, kterou čte nahlas, přenese její postavy a věci z ní do reálného světa. A jednou pří čtení vzácné knihy s názvem Inkoustové srdce mu zmizí jeho milovaná žena a on zůstane se svou malou dcerou (i ona zdědila tuto schopnost) sám a celé roky po ní bezvýsledně pátrá. Až jednou při svém putování zjistí, že jeho ženu vězní na svém hradě zlý Kozoroh (Andy Serkis) se svou bandou. A je to právě hlavní postava z knihy Inkoustové srdce, které se v našem reálném světě zalíbilo natolik, že si zde vybudovala vlastní impérium. Mortimer bude muset spojit síly s pratetičkou Eleonorou (Hellen Mirren), trochu sobeckým Prašprstem (Paul Bettany) a samotným spisovatelem knihy (Jim Broadbent), aby porazil vládu Kozoroha a zachránil svou ženu z jeho spárů. Nedělalo mně problém ve společnosti sympatického Brendana Frasera ocitnout se ve fantazijním světě, ale děj je zahuštěn takovým množstvím postav, že právě ta jeho je paradoxně ze všech nejméně zajímavá. Daleko větší životností své postavy obdařili úžasná Helen Mirren, sympatický Paul Bettany, milý Jim Broadbent nebo nebezpečně svůdná Jennifer Connelly v miniroličce Roxany. Nepochybně se o kladný zážitek postarala i vizuální a triková stránka filmu, která se svými létajícími opicemi, jednorožcem a dalšími podivnými stvořeními diváka do děje vtáhne. Naopak scénář neměl v sobě sílu a prolínání literárních postav v reálném světě často nefunguje tak, jak by mělo, a určité logické nedotaženosti v ději se rozhodně najdou. A tak zde narazíme na množství úchvatných scén, které se poctivě střídají s těmi nudnými. A zdaleka ne zcela byl naplněn potenciál, který v sobě tahle hravá fantasy podívaná měla. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

A máme tady Frasera opět ve fantas akci. Rozhodně lepší než Cesta.... Hodně se mi líbil nápad toho filmu s tím čtením, pohádkové postavy byly suprové. Bohužel se celý film nesl v dosti vlažném tempu a okamžiky, kdy bych byl připoutaný k filmu, nebo by mě vzaly dech nebyly....až na konci, což bylo málo. Ale i tak se jedná o pěkný dobrodružný počin, který stojí za vidění. Stačilo málo a hodnocení mohlo být o něco vyšší. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměr na všechny způsoby. Zajímavý fantasy svět není dostatečně představen ani rozveden a tradiční "sympaťák" Brendan Fraser se snaží, jak může. Naštěstí se k němu tentokrát přidala Helen Mirren a třeba Paul Bettany. Bohužel nejlepší casting není Andy Serkis, který možná jako Gloom byl skvělý, ale tentokrát jako hlavní záporák nemá dostatečné charizma. Mě jako fanouška Jennifer Connelly samozřejmě potěšilo, že se nebála na chvilku zastavit a zahrát manželku svého skutečného manžela, Paula Bettanyho. Inkoustové srdce není zas taková tragédie, je to koukatelný a vcelku příjemný film, jehož úmysly však odhadnete velmi brzy a ničím váš nepřekvapí. Pokud jste schopni dovolit filmu i pár chyb a levných triků, budete spokojení. Od režiséra Svět podle Prota jsem však čekal o něco víc než tolik obyčejné fantasy... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $17,303,424Tržby Celosvetovo $62,450,361Tržby za predaj DVD v USA $8,735,562 //počet predaných kusov 580,953║ Na celkom slušné obsadenie až príliš chatrné fantasy, ktoré dohromady ani nemá čím zaujať. /35%/ ()

Grran 

všechny recenze uživatele

Inkheart je film se skvělým nápadem, dobrými hereckými výkony a i obsazením, avšak vše přišlo tak nějak vniveč.. Děj, ač s obrovským potencionálem, který je ve filmu několikrát připomínán, je rychlý asi jako slimák v medu a také se tak táhne, chvílemi takřka nesmyslné a zbytečné odbočky od děje, který se ale stále točí dokola. Zde se opravdu herci mohli snažit jak chtěli, ale prostě bez využitého potenciálu víc udělat nemohli. Také závěr je poněkud rozpačitý, jak se celý film jen táhne a divák si říká, jak by využil schopností hlavních hrdinů, tak na konci opravdu tyto schopnosti použity jsou, JENŽE celý film dá se říct skončí jednou kratičkou scénou, která nutně přivádí k myšlence, že výrobci filmu už nevěděli jak z medu ven, tak ho utli nožem deus ex machina... Na film se člověk podívá jednou a pokud ho neunudí, řekne si že aspoň zabil čas a více si ho nepustí. Jsem zklamán. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Keď Kozoroh donúti Meggie (Eliza Bennett) čítať knihy, v jednom zábere môžeme vidieť hrob Ebenezera Crooka z knihy "Drakológia". (Ronan)
  • Exteriéry se ve většině případů natáčely skutečně v Itálii, interiéry v Anglii. Část filmu byla natočena v opuštěné italské vesnici Balestrimo. (Petr23)
  • Jennifer Connelly, žena Paula Bettanyho, se tu mihne v cameo roli ženy jeho postavy. (Petr23)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama