Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (151)

plakát

Mocný vládce Oz (2013) 

Na tenhle film jsem se dost těšila, trailer mi přišel nadějnej, Franco je můj velký oblíbenec a tu původní pohádku od Bauma mám ráda. Ovšem po přečtení pár recenzí, ikdyž na ně většinou moc nedám, jsem tušila, že to asi nebude to, co jsem si přála. 2 příšerně roztahaný hodiny, ani jeden z herců mi tam neseděl (a to je jinak mám ráda všechny), velkolepost animací ani kvalita nejsou takové jaké jsem je očekávala, scénář mi přišel úplně idiotskej... jediná věc která se mi na tom upřímně líbila byly šaty těch čarodějek a tak by to dopadnout nemělo.

plakát

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013) 

Ach hypoglykemický Jeníčku, proč jsi na tohle kývl??? Jako parodie dobrý, někdy jsem se docela nasmála a překvapivě mě to i po většinu času bavilo, ale ten scénář? ty blbosti? to že to mohlo být udělený trochu líp, vkusněji a na vyšší inteligenční úrovni? To prostě přehlídnout nejde.

plakát

Saw: Hra o přežití (2004) 

Nemám žádných výtek snad až na pár slabších míst a ten závěrečný zvrat, který byl na můj vkus navíc a trochu nelogický. Když se někdo střelí do hlavy je jeho mozek upřímě řečeno všude, takže nechápu jak je možné, že Jigsaw jí má jenom jakoby spálenou, ale v celku? Jak budete 6 hodin předstírat, že nedýcháte? A jaký normální člověk by se odhodlal k tomu, že zastřelí maku s dítětěm, aby si zachránil život?? Nicméně...herci výborní, super režie a když opomenu, že mi bylo místy špatně, atmosféra byla skvělá.

plakát

Nepřítel před branami (2001) 

Když by vystříhali ty klišé scény, přidali o trochu víc Harrise a začali mluvit jazykem kterým by měli, mohla bych být maximálně spokojená. Rachel Weisz, jenom bůh ví jak jí mám ráda, mi tam přišla trochu navíc a na druhou stranu Joseph Fiennes mohl dostat ještě o trochu víc prostoru. Zato po vizuální stránce je tenhle film doopravdy dokonalý, hudba taky perfektní a vystřihnout tu poslední scénu dala bych čisté 4*

plakát

Kill Bill (2003) 

Zpacováním tohohle filmu si Tarantino sice opět potvrdil přední příčku v mý top 10, ovšem děj nebyl nic moc. První polovina je skvělá, mělo to spád a nápad, ale pak se to nějak zvrtlo a ten poslední masakr byl sice perfektně vymyšlenej a to všechno okolo, ale létajících končetin tam na mě bylo už trochu moc. Na druhou stranu, soundtrack je dokonalý, scénář je super a i přes ten vesměs nulový děj mě to bavilo.

plakát

Skyfall (2012) 

Po Casino Royale je Skyfall podle mě nejlepší bondovkou vůbec . Skvělá hudba, skvělý Craig, skvělý blond Bardem. Zase o trochu víc psychologie a pocitů než by si klasický Bond dovolil, ale opět mu to prošlo. Osobně bych možná ubrala trochu M a přidala víc klasický bondgirl, ale jinak nemám žádné připomínky. Snad jenom při scéně když se v Bondově domě připravují na příchod Bardema jsem se musela smát, na chvíli jsem si totiž připadala jak když se koukám na Sám doma po třiceti letech.

plakát

Svěrací kazajka (2005) 

Nemohla jsem se ubránit srovnávání se Stay a bohužel pro jacket z toho Stay vyšel jako výtěz. Svěrací kazajka měla super námět a Adriena Brodyho, ale z toho námětu nedokázala pořádně vytěžit. Trochu moc vedlejších postav a trochu málo soustředění na tu hlavní. Potřebovala bych trochu víc vykreslit Starksovu minulost, vyjasnit záměry toho doktora, atd a né se koukat jak nakonec vylepšil život Keiře Knightley. Celkově mi to přišlo nedotáhnutý a to vzhledem k tomu jak to mělo ze začátku našlápnuto je velká škoda.

plakát

Butch Cassidy a Sundance Kid (1969) 

BC and SK se rozhodně dostane do mých top 20, ne-li op desítky a mám pro to hned několik důvodů. Za prvé, každá hláška je perfektní a nesmrtelná. Za druhé, Paul Newman a Robert Redford tvoří snad nejsympatičtější dvojku na světě a za třetí je to příběh, který nemá chybu.

plakát

Pro pár dolarů navíc (1965) 

5* za Lee Van Cleef, 5* za hudbu, 5* za scénář, 5* za úvodní titulky a 5* za celý film.

plakát

Hodný, zlý a ošklivý (1966) 

Nejlepší zápletka, nejlepší postavy, nejlepší vtipy, Lee Van Cleef, Clint Eastwood, Elie Wallach a Ennio Morricone dělají z tohohle filmu nejlepší western všech dob. Dvě a půl hodiny utečou jako voda a ten protahovaný závěr už je jenom třešnička na dortu. Nejdřív jsem si myslela. že nejlepší western je Tenkrát na západě, pak Sedm statečných a pak jsem viděla Hodný, zlý a ošklivý :)