Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (24)

plakát

Vampire Hunter D (2000) 

Animák, ze kterého Van Helsing tiše pláče v koutě a hledá si jinou práci. Velmi nečernobílý příběh, kde hranice mezi dobrem a zlem je tak nejasná, že spíš záleží na divákově úhlu pohledu.

plakát

Mortal Kombat - Boj na život a na smrt (1995) 

Kult, asi nejlepší filmová adaptace videohry, která kdy vznikla. Tenhle film je paradox, má všechny předpoklady být naprosto nekoukatelný (což druhý díl dokázal), ale přitom si postavy oblíbíte, má to klipovou dynamiku, má to dnes už legendární soundrack. Bez znalosti předlohy asi nemá pro diváka moc smysl.

plakát

Con Air (1997) 

Devadesátkový akčňák, kde skoro v každé roli uvidíte někoho slavného. Hromada sympatických záporáku, skvěle vykreslené postavy a mezi tím Cageovic Nick se svým jedinečným talentem zlehčit jakoukoli roli. Film má podobný rukopis i cílovou skupinu jako Skála, ale pro mě byl zábavnější, má více výrazných postav a lepší dynamiku. A je tam Garland Greene (Steve Buscemi).

plakát

RRRrrrr !!! (2004) 

Ztělesnění absolutní dokonalosti. Absurdní a idiotský humor, plno legendárních situací i hlášek, naprosto neseriózní kousek. Tenhle film vás nenechá lhostejnými, buď se zamilujete nebo zjistíte, že jste nikdy v životě neviděli nic debilnějšího. A kde najdete švadlenu-kytarystku? Přece v hudební škole šití.

plakát

Deadpool 2 (2018) 

Nevěřil jsem, že se mi bude líbit první Deadpool (a líbíl), nevěřil jsem, že se mi bude líbit druhý Deadpool (a líbil se mi taky). Napsat něco o tomhle filmu je strašně těžké, protože Deadpool je magor, humorista a strašný cynik. Pokud tato pravidla přijmete a jste unavení ze superhrdinů, ze kterých kape patos a slzy zodpovědnosti, toto je film pro vás. IQ vám to nezvedne, ale značně se pobavíte, občas dost dementně.

plakát

Spawn (1997) 

Violator patří mezi nejlepší horrorové klauny historie, krade většinu filmu pro sebe a přidává minimálně jednu hvězdu. Trochu nestandardní komiksárna, která, pokud by vznikla v dnešní době, by byla absolutně nekoukatelná. Ale devadesátky měly svůj rukopis a tahle podivnost nemá silný příběh, má příšerné digitální efekty i na svou dobu (ve smyslu "opravdu špatné") a notnou dávku nadhledu. Pro komiksového fandu tento film patří ke vzdělání a český dabing klauna je prostě vynikající.

plakát

Moucha (1986) 

Absolutní hodnocení nedám, ale film přesto patří do zlatého fondu filmového horroru. Nevybavuju si žádný jiný film, který by ve mě vyvolal tak silné pocity zděšení a znechucení, dokonce ani Carpenterova Věc pro mě nebyla takhle odporná (nejen v pozitivním smyslu). Než tohle pustíte svému zlobivému dítku, nejdřív ho připravte Vetřelcem, Věcí a pár díly Krajních mezí, aby to odpružilo bez následků. Bzzzz

plakát

Věc (1982) 

Může to být dáno tím, že jsem tento klenot poprvé viděl, když mi bylo asi 8 let, což na mně zanechalo hluboké duševní jizvy. Tahle stará láska nikdy nezrezavěla, psychologický sci-fi horor, kde každá postava má svou hloubku, kde praktické efekty dodnes vyvolávají znepokojení a znechucení, kde neustálá paranoia a klaustofobie ruku v ruce s určitou intimitou daného prostředí vytváří tísnivou i komorní atmosféru. Nadčasový poklad.

plakát

The Mandalorian - Kapitola 1: Mandalorian (2019) (epizoda) 

Já jsem to říkal od začátku, že Dave Filoni nás přijde zachránit. Prostě super, absolutní hodnocení nedám, protože si chci nechat prostor, ale jen těžko můžu být spokojenější. A IG je mixér, za který by se nestyděl ani Horst Fuchs (a to stále není všechno...)

plakát

BLate Night Show (2018) (pořad) 

Na Tukanovi jsem díky časopisu Score vyrostl, zpětně to byl můj nejoblíbenější šéfredaktor (samozřejmě s respektem ke Karlu Papíkovi a Honzovi Modrákovi), jeho Score Live mě bavilo tehdy, tohle mě baví teď.