Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Fantasy

Recenze (368)

plakát

V zajetí (2020) 

Zajímavé ''psycho'' v matčině podobě, která nedokáže připustit, že přišla dříve o vlastní dítě. Rozhodla se tedy, že to tak nenechá a za všech dostupných i nedostupných ''prostředků'' si přivlastní jiné. Přivlastnit se zde rozumí se vším všudy a to až překročení určité meze u zcela zdravé nevlastní dcery. Nemůžu si pomoct, ale žánr psychologický (který tu chybí a měl by být uveden) tady je zcela na místě. Už jen kvůli vztahům mezi matkou a nevlastní dcerou, které se od těch nejkrásnějších momentů mění až po noční můru. Musím uznat, že po předchozím dechberoucím snímku od Aneesh Chaganty ohledně pátrání pohřešované osoby v rodině, jsme se dočkali dalšího skvělého filmu. Run se zaměřuje a poukazuje opět na rodinné vztahy a chování mezi postavy. Celkově působí a hraje na psychiku obou hereček, kde u matky se projevuje přehnaná mateřská láska a v dceři vyplouvá na povrch nejistota, bezmoc i strach. Scénář je opravdu pěkně zpracovaný, nehledně na to, že Kiera Allen je skutečně postižená a nemůže se hýbat. Palec nahoru co se týká akce lezení po střeše, kdy to pro ni určitě nebylo úplně snadné, dokonce trochu kaskadérské. Už teď doufám, že nám režisér vymyslí další nadupaný film i s originálním námětem a zpracováním...

plakát

Nicky Larson: Agent amatér (2018) 

Philippa neznám, ale tohle byla parádní oddechovka, jednohubka, která se hemžila neustále vtipnými scény a nebo hlášky. Přiznám se, že neznám ani komiks, každopádně jestli je dělaný na motiv voňavky, která mění každému chutě tak je to celkem hodně ujetý originální nápad.

plakát

Yummy (2019) 

Brutálně pěkná gore zombie řežba, ale pozor nepamatuju si, že by Belgičani něco takového kdy udělali. Opravdové překvapení po pár letech, kterému nechybí krev, vnitřnosti, nohy, ruce - prostě vše co patří do lahodných gore scén. Za mě našlápnutá podívaná od samého začátku až do konce, ba co nemáme happy end! Enjoy it!

plakát

Téměř dokonalá tajemství (2019) 

Brutální směs těch neojstřejších nápadů mezi vztahy, které zároveň nesmírně pobaví. Nevím co jim bylo inspirací, ale spojit to mezi více páry a udělat z toho skupinovou hru, tak tohle tu ještě nejspíš nebylo. Elyas nezklamal a opět jako herec zabodoval svým vtipem a hlášky. Doporučuji shlédnout, místy je to krutá, drsná zábava!

plakát

Neviditelný (2020) 

Leigh Whannell opět skóroval! Dlouho jsem přemýšlel jestli 4 nebo 5, být o trochu více gore nebo surovosti je to jasná 5tka. Každopádně dějová linie se od počátku filmu táhne v napětí, co se komu stane a kdy přijde ten neviditelný? Rozzuzlení bylo celkem překvapivé, možná malinký neočekávaný zvrat, který dospěl do řádného tvrdého konce.

plakát

Vyproštění (2020) 

Celkem surově realistické a tvrdé jak v bojích tak přestřelkách. Ten pocit, když si říkáte tak tohle je na hodnocení mezi 4-5 hvězdy...no, to by ale nebyl správně doj*baný film, kdy opět zazářil scénárista. Nevyčítám ty fantas nadpřirozený schopnosti s vodou, rychlost zabíjení, skoro jako postava avengers, ale vážně nechají hlavního hrdinu střelit do krku před koncem ? Ženská stupidně kouká dojemně před nim, jakoby nevěděla, že jsou jim v patách další policajti a že je třeba krýt své členy ? Dokonce je z toho tolik paf, že nedokáže na přibližně 100m třefit puškou malýho džihádistu ? :D Fajn a vypadalo to tak pěkně...a nakonec za 3!

plakát

How It Ends (2018) odpad!

Naprosto zabitý čas, Akční - ne, dobrodružný - jako vážně ? Sci-Fi - celý film čekáte na jeden po**aný moment, kdy chcete zjistit co za čím stojí, co/kdo/jak/proč způsobil.... a nakonec dostanete úplné ho*no. Samozřejmě zde nacházíte spoustu stupidních, nereálných momentů... Tak sakra, když už píšu scénář a příběh tak se zamyslím nad tím, že pokud široko daleko nikdo není a jsou kolem dokola téměř samé pouště, tak si jedna dotyčná osoba vystoupí a řekne, béé já už dál nepojedu, jdu sama .. jasně, bez jídla, bez pití půjde XXX kilometrů daleko, ale hlavně, že si vzala své nářadí no-logic. Další pokud někomu zlomím nebo se mu zlomí částečně žebro, vážně mi chcete říct, že se nezpůsobí vnitřní krvácení ? Jako vážně přežije další 4 dny ? :D Ty kráso.... nakonec jsem se rozhodl, že to stejně přehodnotím a dám odpad, takovejhle paskvil jsem už dlooouze neviděl :))) žánry bych opravil na post/psycho/thriller, přeji všem příjemnou podívanou.

plakát

Na nože (2019) 

Famózní detektivka, která zezačátku trošku zaskočí...ovšem po 10minutách přijde klasický film a začínají se rodit hlášky za hláškou. Nejlepší je téměř osobní střílení si z jednotlivých postav a zároveň postav z detektiva. V několika momentech si člověk říká, jestli to opravdu tak hraje a nebo byl účel ve scénáři vtipně zesměšnit téměř všechny, včetně vyšetřujícího Craiga. Občas vážný děj, občas komická parodie připomínajícího růžového pantera. Evans tady hlásí taky slušné pecky. Už dlouho jsem neviděl nic podobného od posledního zpracování Orient Expresu. Kombinace komedie/detektivky se opravdu povedla a vyjimečně se jedná o skok na povrch z ničeho nic, kde se vzal tu se vzal Rian Johnson a dostal nápad, který nám nenápadně naservíroval pod nos. Ps. tahle podívaná opravdu stojí za to v kině, i kdybyste si ten film měli vydupat do toho kina !

plakát

Hellboy: Královna krve (2019) 

Nesympatický, ale o to víc brutálnější, krvavější hellboy s nabitějšími akčními scénami. Celkově postavy stály za nic. Příběhové zpracování a vtipné hlášky oproti předchozím 2 dílům chyběly. Nebýt těch monster, krve a bojových scén, šel bych o hvězdičku dolů. Nicméně jsem herce ani moc nevnímal díky surovosti filmu.

plakát

Joker (2019) 

Asi by se hodilo dopsat žánr - Psychologický, protože 90% filmu bylo celkem psycho - závěrečné rozzuzlení přineslo přeměnu Jokera na blázna. Náročný film, který sice poukazuje na život a vznik slavné postavy od DC Jokera, ale nepřináší žádnou akci, která tu celkem dost chyběla, oproti zbylým DC filmům.