Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené filmy (9)

Věčný svit neposkvrněné mysli

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)

Stejně jako u mnoha dalších, poprvé mě tenhle film šokoval, zarazil, zaujal... a podruhé, potřetí, počtvrté jsem si ho zamilovala. Jim Carrey je dojemně opravdový a prostě skvělý, Kate Winslet je supr bláznivá... A scénář? Woow. To musel psát blázen a genius zároveň. Prolínání reality a vzpomínek, přítomnosti a minulosti,... mate to a zároveň to tak moc baví a dává smysl.

Střihoruký Edward

Střihoruký Edward (1990)

Tenhle film je pro mě vrcholem všech Burtonových filmů. Vracím se k němu zas a znovu a s chutí si pořád dokola dávám Johnyho Deppa, jeho ztracené a zvídavé oči, tu dětskou nevinnost, ze které občas vykoukne jeho sex-appeal. Pastva pro oči, typická burtonovská atmosféra, podivný zámek na předměstí a v něm neuvěřitelná nelidská bytost, která je ale tak lidská. Souhlasím s Kleopatrou, že nebýt Johnyho, film se mi tak pod kůži nezaryje. Ach...

Síta zpívá blues

Síta zpívá blues (2008)

Autorce trvalo deset let film vytvořit...a zvládla to dokonale. Tak vtipně, zajímavě a kreativně ukázat ženskou duši a ještě ji propojit s Rámájánou dokáže jen Nina Paley. Díky za tento film! Dávám si ho pravidelně. Ideální pro dámskou jízdu nebo večerní dýchánek (alias slet čarodějnic).

Horší než smrt

Horší než smrt (2007)

Tak dobře jsem se u komedie dlouho nezasmála. Ani po druhém, ani po třetím shlédnutí :) A ta britská Angličtina...!