Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Recenze (376)

plakát

Joker (2019) 

Jak poznáte jedinečný film? Hltáte každý obraz, každý tón soundtracku, každé hercovo gesto a pohyb obličeje. A ve finále vám přijde, že to všechno trvalo hodinu, ne dvě. Přesně to je případ tohoto filmu. Joker navíc ví přesně, čím chce být, takže se nekonají žádné zbytečné odbočky a propojení s batmanovským univerzem působí přirozeně přesto, že film sám o sobě by vlastně žádné takové propojení nepotřeboval.

plakát

Úplně debilní zprávy (2018) (pořad) 

Tohle mi sedlo. Nekorektní aktuální humor, u kterého se opravdu zasměju. Což se mi u současné televizní tvorby zas tak často nestává...

plakát

MOST! - Epizoda 7 (2019) (epizoda) 

Extrémně nahláškovaný díl, který po všech stránkách boduje a možná i díky kratší stopáži působí zatím nejsvižněji a nejnašlapaněji.

plakát

Rapl - Exekuce (2019) (epizoda) 

Druhou sérií Rapla se Pachl vrací do polohy, která mu sedne nejvíc. Zatím to připomíná mix GangsterKy a toho, co jsem měl tak rád na Cirkusu Bukowsky. Prostředí balkánské mafie je nesmírně atraktivní, Kuneš klasicky hláškuje a přesun z hor jemu, i celému seriálu svědčí. Příjemným bonusem je Predrag Bjelac, který se pro role balkánských gangsterů narodil - doufám že v dalších dílech dostane víc prostoru. Pokud to bude pokračovat i dál na vlně prvního dílu a Pachl bude sledovat především hlavní "balkánskou" dějovou linii a nerozdrobí seriál do jednotlivých případů, jako tomu bylo v prvním Raplovi, budu každý díl s napětím očekávat.

plakát

The Punisher - Roadhouse Blues (2019) (epizoda) 

Relativně pomalý rozjezd, za kterým ale znepokojivě probublává očekávání budoucího... A potom staré dobré punisherovské maso! Super úvod, po kterém má člověk hned chuť na další díl.

plakát

Základní instinkt (1992) 

Film který stojí především na skvělém hereckém výkonu Sharon Stone a chytře napsaných dialozích. Mrazivá a zároveň vzrušující hra, vyvolávající pochybnosti až do konce. Gone Girl devadesátých let.

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Výborná akce, kamera a chytrý příběh plný zvratů a pochybností, komu se dá vlastně v této hře tajných služeb důvěřovat. Navíc skvělý casting, ať už nováčků nebo starých známých, mezi kterými tentokrát vyčnívá především Fury a stoprocentně uvěřitelná chemie mezi Kapitánem a Černou vdovou.

plakát

Iron Man 2 (2010) 

Iron Mana 2 považuji osobně za nejslabší díl trilogie, přesto jsem mu dal kdysi 5 hvězdiček a ani dnes hodnocení nezměním. Přesto, že má film opravdu slabý scénář a několik vyloženě naivních momentů, táhne ho skvělý Downey Jr. kterého nemůžete nemilovat a který je jednou z největších výher MCU. Navíc se tu poprvé začíná skutečně budovat propojený Marvel vesmír a s ohlédnutím, které činím o téměř osm let později, musím konstatovat, že veškerá zde započatá práce se studiu Marvel i jeho divákům bohatě vyplatila a vyústila v jeden z nejkomplexnějších filmových projektů všech dob. I přes všechny evidentní nedostatky tak tohohle Iron Mana, hudebně okořeněného AC/DC nebo Daft Punky, považuji za plnohodnotný článek MCU.

plakát

Predátor: Evoluce (2018) 

Je to béčko jako vyšité, ale naštěstí sebeuvědomělé. Je schopné shazovat samo sebe, nebrat se příliš vážně a odkazovat s lehkostí a humorem k předchozím dílům. Chválabohu, že Shane Black postavil film na tom, co mu jde nejlíp - snůška jeho narušených postav hláškuje o sto šest a chemie mezi nimi výborně funguje. Akce, které je také dostatek už je jenom příjemný bonus. Takhle má vypadat správné eRko - spousta krve, prostřelených, probodnutých nebo utržených hlav a 10 fucků za minutu. Možná mírně nadhodnocuji, ale co, bavil jsem se královsky!

plakát

Iron Fist - Season 2 (2018) (série) 

Z nejslabšího článku netflixového Marvel universa se stal v druhé sérii článek plnohodnotný. Skvělý Ward, příběh co má nápad, drive, spousta povedených bitek. Tvůrcům se podařilo navíc celkem dobře vyvážit jednotlivé díly, co se zábavnosti a nabitosti týče. Úplný závěr slibuje zajímavé věci, o to víc zamrzí, že třetí série u Netflixu není v plánu.