Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (7)

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Očekávání velké ale výsledek poměrně zklamáním. Druhý Hobit má jednu opravdu skvělou sekvenci. Tou je počátek v Temném Hvozdu následovaný pavoučím nástupem, díky čemuž mám chuť se na film podívat znovu. Dále je tu několik dobrých scén jako např. Gandalfovo pátrání či představení draka, který vypadá opravdu skvěle. Na druhou stranu má pro mě snímek až příliš mnoho negativ. Ze začátku mi přišel střih filmu docela rychlý, místy až chaotický. Oproti tomu je zde ovšem spousta pomalých až nudných míst jako např. Jezerní město či příliš přetahované finále, které vlastně není ani rozumně ukončené. U hudby mi přijde, že je tu spíchnuta velmi horkou nití a kvalitám např. Pána prstenů se ani nepřibližuje. Co mi ale vadí nejvíc je akce. Ta je místy (slabě řečeno) přepálená, nelogická a u takových scén, jako je jízda v sudech sem nevěřícně kroutil hlavou, jak se něco takového mohlo do filmu dostat. O digitálních skřetech se tu raději rozepisovat nebudu. S knížkou nesrovnávám a jiný děj mi nevadí. To co mě štve je spíše kvalita filmu, která se s Pánem prstenů srovnávat dá. Scén, na které by se člověk mohl těšit ubývá a naproti tomu těch přepálených, silně digitálních a rádoby cool je zde k vidění více, než je zdrávo. Druhý Hobit je film velmi nevyvážený, ale i přes to všechno to na 3 hvězdičky to pořád stačí.

plakát

Wolverine (2013) 

Po slabých X-Menech 3, pro mě podprůměrném Wolverinově počátku a slušných přeci jen o něco zlepšující dojem X-Menech První Třídě je tu konečně film, u kterého mám při odchodu z kina pocit, že bych jej rád viděl znovu. Zcela jiné prostředí, ve kterém se děj odehrává, filmu vyloženě prospělo, stejně tak jako zvolení volnějšího tempa vyprávění. Akce tu samozřejmě je, ale za prvé neprostupuje celým filmem, za druhé není přehňaně velkolepá a za třetí je divákovi rozumně dávkována, což se například u takového muže z ocely nepovedlo. Dále se mi líbilo, že se filmu podařilo vyhnout se přehnaným , někdy až trapným situacím, které se objevovaly v již zmíněném prvním Wolverinovi, a také rádoby cool hláškám, jež jsou tak častým jevem u současných filmů. Pár jich tu je, ale ty jsou více méně vhodně zvoleny a nikterak významě nevytrhují diváka z děje. Jedinou slabší stránkou pro mě zůstalo finále. To v řadě směrů vybočuje z výše napsaného a působí prinejmenším trochu uspěchaně čili vložit do něj o pár vět navíc, by mu rozhodně prospělo. I tak se o něm však nedá říci, že by bylo vyloženě špatné a tudíž si film jako celek zaslouží pěkné 4 hvězdičky.

plakát

Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009) (seriál) 

No tak musím říct, že Stargate Universe pro mě bylo velmi milé překvapení. Je zde poněkud temnější atmosféra, čemuž z části napomáhá i to, že se většina děje odehrává jenom na lodi, ale to vůbec nevadí, spíš naopak je to pro celou sérii celkem osvěžení. Po velmi dobrém prvním díle nasadí seriál sice trochu pomalejší tempo. To se ale po pár dílech docela rozjede a ke konci už sem hltal jednu část za druhou. Vedle spousty nových postav, ze kterých bych chtěl vyzdvihnout hlavně dr. Rushe (od kterého nikdy nevíte, co máte čekat) se zde objeví i pár starých známých jako např. Daniel Jackson, Jack Oneil a další. Jediným meším zklamáním pro mě byly trochu nevyvážené efekty. Tak například mimozemšťané vypadají skvěle, ale jejich lodě a vesmírný souboj s destiny už moc ne. To je ale spíše jen vyjímka a tak si myslím, že se nový Stargate seriál rozjel velmi slušně a snad si i jeho další série udrží stejně vysokou laťku.

plakát

Zelený svět (1996) 

Zelený svět je, jak již i název napovídá, komedií z golfového prostředí. Já mám golf rád a protože filmů o něm není mnoho, tak si cením každého příspěvku ovšem tento film - no nevím. Za prvé Rene Russo (kterou za její poslední role ve filmech moc nemusím) a Kevin Costner, zde hrají přinejlepším průměrně, takže jsem si ve filmu oblíbil spíš postavu Don Johnsona. A za druhé tu je ten dost stupidní závěr, který mě ani trochu nedojal (a já si duchu přál, at to spadne zase do vody). Navíc se mi zdá, jako by film skončil někde na půli cesty. O golfu samotném se nedozvíme skoro nic, čily by se nabízelo, že se bude jednat spíše o romantickou komedii, ale ani v tomhle směru si film nevede zrovna nejlépe a pobavení diváka by se dalo spočítat na prstech jedné ruky . Pokud tedy náhodou hledáte povedený film o golfu, tak tento snímek s klidným srdcem vynechejte a pusťte si raději "Golfový sen".

plakát

Šest medvědů s Cibulkou (1972) 

No musím říct, že začátek filmu a stejně tak jako i jeho úplný závěr je poněkud slabší, ale to všechno zde vynahradí opravdu skvělá střední pasáž filmu. To je část, odehrávající se ve škole, kde Lipský, Sovák, Kopecký, Libíček a Filipovský vytvoří takovou řadu šílených událostí, že tím zcela zastíní ostatní (a nepochybně horší) části tohoto snimku. Takže jim zato dávám **** , protože se opravdu jen málokdy dokážu něčemu takhle zasmát.

plakát

Království nebeské (2005) 

Další historický snímek Rydley Scotta, který je ovšem podle mě velmi podhodnocen. Je sice pravda, že zkrácená verze (především diky své rozkouskovanosti) na plné hodnocení asi není, ale i tak by si zde zasloužila více bodů. Já bych ale chtěl hodnotit především verzi režisérskou. Ta nám celý film prodlužuje zhruba o hodinu a i když by se někomu mohlo zdát, že 3 hodinová stopáž je až moc, tak opak je pravdou. S touto verzí dostaneme opravdu ucelený příběh, ve kterém do sebe všechno tak nějak zapadne. Například se dozvíme ,jak to bylo s Ibeliovou ženou nebo se Sibyllyným synem. Bojové scény jsou zde slušné, zvlášť se mi líbilo např. dobývání Jeruzaléma. Ale hlavně bych na celém filmu hodnotil kladně jeho historickou věrnost, což tento snímek podle mě staví velmi vysoko nad třeba takového gladiátora, u kterého sice byly velkolepé scény, drsný hlavní hrdina, zákeřný padouch atd. , ale k čemu to, když je zde hlavní příběh jenom vymyšlená báchorka. A i proto podle mě patří království nebeské k těm nejlepším historickým snímkům co byly doposud natočeny. (minimálně v poslední době).

plakát

Vyvolený (2000) 

Tento film jsem viděl poprvé před pár lety, ale hned se zařadil mezi mé nejoblíbenější. Je to příběh přeměny obyčejného muže v hrdinu a ačkoli je takovýchto filmů celá řada, tento se od nich v mnohém liší a podle mě nad nimi i v lecčem vyčnívá. A to především tím jak je natočený. Nejsou zde žádné velkolepé souboje ani šílené honičky, ale je to spíše komorně vyprávěný příběh, který se zaměřuje především na charakter hlavního hrdiny a na to, jak se postupně vyrovnává s tím čím je. A mě osobně se tento přístup velmi líbil. Když se k tomu navíc připojí opravdu výborná kamera, skvělé herecké výkony Bruce Willise a Samuel L. Jacksona a velmi zajímavý (pro mě nečekaný) konec, tak z toho vyjde jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl a právem si zaslouží plné hodnocení.