Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Knedlíky! Medvěd vaří ve škole knedlíky?"
Cirkusový klaun Cibulka, který slaví úspěchy se svým číslem s ochočenými medvědy, dostal výpověď z cirkusu. Medvědy totiž ředitel cirkusu vyměnil za cvičené vepře. Cibulka tedy na popud dětí nastupuje v ženském převleku jako kuchařka do školní jídelny. Problémy nastanou v okamžiku, kdy za Cibulkou do školy přicházejí uprchlí cirkusoví medvědi... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (269)

nash. 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že jako kluk jsem se skvěle bavil, o včerejšku to bohužel říci nemohu. Některé scény byly kouzelné, Lipský řádil jako tornádo a některé gagy fungovaly skvěle, zejména ty kolem školní chodby, u pasáží se zvířaty jsem se však příliš nebavil, což je u filmu, který na zvířatech z velké části staví, nejspíš trochu chyba. Možná moje, nicméně výsledný dojem byl spíš vlažný a nepomohla mu ani podpůrná nostalgie. ()

tatka 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezabudnem na ten deň, keď sme boli na tomto filme v kine.. Kamarátka sa tak smiala, keď Cibulka korčuľoval po dlážke, že jej cvrklo do textilu. Tak musela vstať, a hrabala sa cez tú úzku uličku v kine Hviezda na záchod. Mne to bolo strašne smiešne, dostala som taký záchvat smiechu, že ma uvádzačka vykázala zo sály. Pritom to bola komédia, čo chcela, aby som ronila slzy, tepša jedna. Vonku na chodbičke mi cvrklo tiež. Takže sme ten film v kine nevideli celý, ale to nevadí. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná crazy komedie, určená přece jen především dětem. Mě nikdy moc nebavila, možná je to i tím, že nemám moc v lásce cirkusy, klauny a ani drezury zvířat. Mě tak vše vynahrazovaly zápletky a převleky Lubomíra Lipského, ať už za uklízečku, školníka anebo za kuchařku. Hodně mu sekundovali i Jiří Sovák jako ředitel školy, František Filipovský hrající inspektora, nebo Jan Libíček a Milda Kopecký v rolích ředitelů cirkusů. Jinak jo to slabší kousek ve filmografii Oldřicha Lipského. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Úžasná veselohra pro dětské publikum s legendami české herecké scény ( L.Lipský, F.Filipovský,J.Sovák,M.Kopecký). Odceňuji artistické kousky a živé medvědy i opici ve filmu. Nedávno jsem měl možnost vidět film v tv. A musím říct, že už to nebylo jako když mi bylo deset..... trochu jsem se nudil. Film si ale tři hvězdy určitě zaslouží...... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Co si budeme nalhávat. Nebýt vynikajícího uklízení chodby, potažmo všech scének se školníkem, byl by to stěží průměrný film, s i s nimi se stěží vyškrábal na tři hvězdičky. Šest medvědů s Cibulkou není klasická komedie. Tou je jen necelou hodinu, a zbytek času vyplnily dlouhé, mlčenlivé scény s akrobatickými kousky. Tyto pasáže jsou určitě zajímavé pro děti, bohužel zpomalují tempo vyprávění a ředí atmosféru. Naroubovat konverzační veselohru na grotesku se Oldřichu Lipskému moc nepovedlo. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Medvědí kůže, co se v nich hraje ve filmu, jsou vystaveny na zámku Český Krumlov. (cariada)
  • Učitel ve škole si jde do kabinetu pro vycpaného medvěda a přitom říká, že probírají medvěda obecného. Takový konkrétní druh však vůbec neexistuje. (Mr.Hudson)
  • Natáčalo sa v škole na pražských Vinohradoch na Lužické ulici. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama