Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Knedlíky! Medvěd vaří ve škole knedlíky?"
Cirkusový klaun Cibulka, který slaví úspěchy se svým číslem s ochočenými medvědy, dostal výpověď z cirkusu. Medvědy totiž ředitel cirkusu vyměnil za cvičené vepře. Cibulka tedy na popud dětí nastupuje v ženském převleku jako kuchařka do školní jídelny. Problémy nastanou v okamžiku, kdy za Cibulkou do školy přicházejí uprchlí cirkusoví medvědi... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (272)

J R C Pecuchet 

všechny recenze uživatele

Jak je známo, pan Oldřich Lipský miloval cirkus a proto mohl vzniknout už v pořadí druhý jeho film z tohoto prostředí. Příběh filmu příliž nevybočoval ze standardů kvality, ale herecké obsazení bylo vynikající. Posuďte sami, čeho byli pánové Sovák, Kopecký, Libíček a Filipovský schopni v jedné scéně z filmu. http://www.youtube.com/watch?v=cD5yD7tRJhI ()

sunjata 

všechny recenze uživatele

Dnes taková retro zábava někde mezi 3 a 4 hvězdičkami. Nikdy před tím jsem to neviděl a tak jsem to vnutil dětem jedno deštivé nedělní odpoledne místo Harryho Pottera. Děti se slušně bavily, ale mě to přišlo "jen" jako dobrý standard. Na mě trochu moc artistických čísel a málo děje. Přesto se přikláním ke 4*, a to z prostého důvodu, že něco milého a vtipného, něco, co bude koukatelné ještě i za 40 let od svého vzniku se už dneska vlastně netočí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Náhodou jde o pěkný „rodinný“ film, který se malým capartům bude jistě líbit stejně tak dnes, jako nám kdysi. Já měl tento film s Lipským vždycky rád a to nejen kvůli samotným cvičeným medvědům, ale i komickým scénám v prostorách školy (voskování podlahy, atd…). Tu a tam se na to rád podívám znovu, když už omylem zapnu televizi a zrovna to tam dávají. Československé kousky jsem měl vždycky mnohem raději, než ty nové české kraviny… ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

I já to jako dítě miloval a některé scény jsou pro mne dodnes vynikající, zejména ty ve škole, J Sovák je výborný. Ale protože nejsem velký fanda cirkusu tak medvědi mne nenadchli (ovšem některé politizující komentáře tady mi přijdou trapné). A krom těch pěti hlavních postav jsou ve vedlejších až moc déčkové figurky, s dětmi to panu Lipskému také tak nešlo. Takže to hodně vyprchalo a víc a víc cítím chtěnou komiku. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Je možné všimnout si, že školník je zde velmi univerzárlní, například nosí pokapsách křídu, aby si v momentě, kdy skáče přes oc. táhla, mohl poprášit ruce. (Jeldi)
  • Medvědí kůže, co se v nich hraje ve filmu, jsou vystaveny na zámku Český Krumlov. (cariada)
  • Keď sa v skutočnosti medvede dostali do prírodopisného kabinetu a uvideli vypchaté zvieratá, dostali taký amok, že takmer zdemolovali celú miestnosť. Medvede potom museli nechať si na kabinet zvyknúť viacej dní. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama